Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Kvällsrutiner och självkärlek

Nu när hösten är här så vill jag alltid ta hand om mig själv lite extra. Ännu mer extra i år när jag känner mig ensam på kvällarna. Blir ofta ledsen för att jag är.. själv. Och nu kommer ju typ dom jobbigaste månaderna när det kommer till att vara det då det blir mörkt och man bara vill mysa i soffan på kvällarna. Försöker acceptera och ta in den känslan, lära mig att umgås med bara mig och vila, sova och andas med magen.

Har börjat dricka mitt te varje kväll och jag blir så himla harmonisk av det! Någon annan som är likadan? Blir typ lugn av att bli sådär varm i hela kroppen och det är en så mysig känsla. Och jag går alltid runt halvnaken hemma på kvällarna om jag inte har ett mysset på, haha. Tvekade på om jag kunde lägga upp dessa bilder först men det är väl klart att jag kan det. Känns på något vis som att jag alltid får hat när min rumpa syns i bild, när jag har urringat eller bikini/underkläder trots att träningskonton eller konton som peppar till att man ska ha en positiv inställning gällande sin kropp gör det hela tiden. Känns som att allt beror på om man är mamma eller inte, hur ens kropp ser ut osv. Vissa får och andra inte. Vissa blir hyllade när dom visar sin kropp och andra inte. Jag skrev lite mer om det HÄR.

Och dessa tre produkter används mycket nu. Ansiktsmask, peeling och min bästa kräm som jag alltid hittar tillbaka till när jag provat något annat ett tag. Smörjer också alltid in hela kroppen med body butter innan jag ska sova, smörjer fötterna och händerna och bara gosar ner mig under täcket med mina pluggböcker.

Äter alltid propud med grädde och bär till mitt te, har på något på tvn medan jag pluggar eller jobbar och tänder ljus.

Jag vet att jag blir deppigare på hösten och jag vet att jag kommer att känna mig ensammare än någonsin den här hösten. Jag har ju som ni vet varit väldigt stressad under lång tid (nu vänder det dock som jag skrev tidigare) och så har jag på det varit ”olyckligt” kär gaaaanska länge. Och allt det där med känslor blir så jobbigt när man som mig känner väldigt mycket när man väl känner. Så jag försöker verkligen hitta ett inre lugn i mig själv nu och tänka bort allt som fyller mig med negativa känslor och tankar. Släppa allt som inte ligger i mina händer och lägga fokuset på att behandla mig själv som att jag är det bästa jag har. För så är det ju egentligen. Sedan jag separerade har jag sakta men säkert försökt bli min egna bästa vän. Försök lära mig att bara finnas i mitt egna sällskap, att klara av att känna mig ensam, att tillåta mig själv att känna det jag känner och lyssna inåt. Ibland är det läskigt att möta sig själv i tankar och känslor men jag försöker att alltid göra det oavsett vad det gäller och oavsett vilken situation jag står i. Har även börjat med fem minuters meditation precis innan jag ska sova (efter tips från er) och jag gör det via en app. Bara blundar och andas och försöker att inte tänka på något alls förutom andning och att slappna av. Det ger så otroligt mycket fast det bara är en kort stund. Stretchar efter varje träningspass med lugn musik, ger mig själv den där lilla extra stunden för att bara vara lugn.

Jag har lovat mig själv att det här ska bli min höst och att jag ska försöka ha en bra känsla i mig själv varje kväll innan läggdags. Jag har sänkt kraven, jag har börjat andas igen och jag sover mer än någonsin. Jag måste prioritera mig själv och det är ett löfte jag har med just mig själv nu. Allt annat kan vänta och ett stökigt hem eller en tvätthög hit eller dit är inte hela världen. Försöker fylla mig själv med positiva tankar, avsätta tid till att bara vara och känna in vad jag faktiskt vill och behöver.

Lite kloka ord: 

Kram på er. Och låt oss göra detta till en höst full av självkärlek. Det är vi värda. <3

Kommentarer

  1. Ronja Bertilsson

    Nu kommenterar jag här igen, hihi. Men jag blir faktiskt lite frustrerad över vissa kommentarer att man kanske inte skulle ta dig seriös som mäklare om du lägger ut på din rumpa/kropp. Det är en ganska skev värld vi lever i, eller väldigt skev.

    Ponera att en manlig läkare lägger ut en semesterbild på sig själv, eller en bild från gymmet, enbart iklädd i badshorts/träningsbyxor/träningsshorts. Jag tror inte många skulle hävda att det är oseriöst för en mäklare, snarare tvärtom. Han skulle vara en eftertraktad, snygg mäklare som också är grymt duktig på sitt jobb! Men nu är ju du kvinna Gabriella. Så du kommer inte få samma respons.

    Ett jättebra exempel kan jag också ta från mitt liv. Jag har ett tränings/wellnesskonto där jag också lägger ut bilder på mig själv i bikini och även visar rumpestumpen. Jag skäms inte! Jag trivs och jag vill avsexualisera kvinnans kropp och former. Göra det normalt. Nu är det ju också som så att jag pluggar till sjuksköterska. Oj, oj, oj. Nu är jag helt plötsligt inte lämpad för att vara sjuksköterska. Tänk om en man följer mig på instagram och in kommer jag som ska sätta kateter. Herregud, jag kommer ju få männen upphetsade..!

    Å andra sidan följer jag en kille som är sjuksköterska och lägger upp lättklädda bilder då han också bedriver ett träningskonto. Vad för kommentarer får han? ”Jäkla snygg kille och som gör så himla gott för människor”, ”helt underbart fin och hjärta av guld”.

    Hur kommer det sig att vi kvinnor måste kämpa oss för att bli tagna på allvar, medan männen får glida igenom och bli tagna seriöst oavsett om de är nakna eller ej?

    Att det skulle sända ut fel signaler när du väl är mäklare… Nej. DU sänder inte ut fel signaler. Det är fel på samhällets syn på oss kvinnor. Inte fan ska vi behöva ta den skiten.

    Jag hejar på dig, på oss Gabriella. Vi som vågar ta för oss. Vi som kanske är innanför normen och vågar ta för oss. Vi som båda har en profession som anses som seriös. Fan ta alla andra!

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Alltså Ronja, jag vet inte vad jag ska skriva mer än att jag inte hade kunnat sagt det bättre själv!! TACK <3 så jäkla, jäkla bra skrivet och du har helt rätt. DU är grym <3 och så klok! Största kramen <3

  2. Johanna

    Din booty är vrålsnygg, och du har ju jobbat för den. Så jag förstår att du vill visa den. Rock on! Tack för tänkvärda citat. Hoppas du får en fin höst, jag känner mig också ensam, har varit själv med mina två barn förutom två korta romanser de senaste 2,5 åren och nu börjar jag verkligen längta efter Honom. Men Han kommer när tiden är rätt. För dig också. Kram!

  3. P

    Det är klart att alla ska få lägga upp vilka bilder man vill, men som offentlig person måste man ändå räkna med att bli ifrågasatt (inte hat, det är en annan sak).

    Vissa skriver att ”varför ska någon som är stor få visa upp sin kropp och inte du?” Och det är en helt annan sak. Sociala medier och samhället är ÖVERSVÄMMAT av idealet att man ska vara smal eller åtminstone ständigt sträva mot det. Att vilja skapa utrymme för fler kroppar och ändra en skadlig norm handlar inte om att det är fel eller dåligt att vara smal. Det handlar om att den smala normkroppen inte behöver mer olats än den redan har.

    Håller även med en annan kommentar att relevansen att lägga upp halvnakna poserande bilder till denna typen av inlägg. Vad vill man förmedla med dessa bilder i detta sammanhang?

    Jag själv mår inte dålig av att se bilder som dessa, vilket såklart är skönt – däremot reagerar jag på vad syftet är. Är dessa typer av (ändå) sexiga/poserande bilder något man vill lyfta fram mer? För barn, för unga människor, för folk som faktiskt mår dåligt över att ständigt mötas av hur man ”borde” eller åtminstone ”borde vilja” se ut – dvs att man inte duger själv.

    Förstår du tankarna bakom det? Även om det inte är enbart DITT ansvar eller att du inte ”får” lägga upp bilder så kanske man ska rannsaka sig själv lite varför man gör det och var det sänder för signaler. Jag hoppas själv att mitt barn inte kommer vara överöst med att man ska vara smal och sexig (samtidigt som det inte är fel heller – men det finns redan tillräckligt av den varan).

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Förstår helt hur du menar 🙂 <3 men känner samtidig att jag att jag måste få lägga upp min kropp precis som jag är oavsett om den anses höra till kategorin "idealet" eller inte. Jag har alltid klätt mig som jag gör och jag visar mig själv i alla typer av kläder som jag bär. Har jag bikini tar jag kort på det, har jag jacka tar jag kort på det osv. Förstår 110% vad du menar och tycker att du har kloka tankar men tycker samtidigt att alla kroppar ska få ta plats och inte bara dom som inte räknas till "idealet". Vill inte behöva skyla mig och tänka på vad jag kan lägga upp och inte baserat på hur jag ser ut. Jag är nöjd med min kropp och älskar den och jag tycker att alla ska göra det oavsett hur man ser ut. Det enda jag tycker är fel är just att det är okej för vissa kroppstyper att lägga upp naket och då dessutom bli hyllade för det men om man ex. är smal så ska man skyla sig för att man "hetsar" andra om man visar sig halvt naken. Förstår du hur jag menar? Kram kram <3

  4. Hanna

    Jävligt märkligt att folk som väger 200 pannor blir hyllade när dom visar upp sig men du som är vältränad får hat?! Förstår inte logiken. Fortsätt att visa upp dig du!

      1. S

        Fast var har ni sett folk som ”väger 200 pannor” (?) bara bli hyllade för sina bilder medan smala bara får hat? De stora personerna får ju fruktansvärt mycket hat, kritik och oombedda råd på sina bilder. Och det är en liten del kritiska röster och stor majoritet beundran när smala personer lägger upp bilder ju…

  5. W

    Hej! Har ett ”dilemma” (i-landsproblem). Jag har ett tag pratat med en kille som jag verkligen gillar. Vi klickar verkligen på alla plan. Vi ska ses i helgen. Men jag är sjukt osäker då jag inte riktigt tycker han ser bra ut eller har bra klädstil. Vet att det är sjukt oviktigt men jag har det i bakhuvudet hela tiden. Tror du att man kan bli attraherad av någon av annan anledning än utseendet? Förvhan är verkligen allt jag månsin har önskat om man bortser från utsidan.

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Ja, det är klart man kan <3 men samtidigt så tror jag också att det ska stämma 100% för att man verkligen ska vilja vara med någon. Det ena utesluter inte det andra och det finns fler där ute. Så du behöver inte övertyga dig själv om att du borde träffa honom eller gilla honom om du inte vill. Jag hade nog låtit bli om jag kände som du. Finns fler där ute som du kan känna är hela paketet. Inte för att låta ytlig eller så men som sagt så behöver inte det ena utesluta det andra. Du kan ju träffa honom och se hur det känns så får du nog mer känsla kring det. Kram <3

    2. Maria

      Vill bara trösta dig med att säga att när min man och jag träffades var hans stil hemskt :p Han blandade alla färger och stilar och märken och herregud 😛 Nu 6 år senare klär han sig absolut ok för sin ålder. Vet ej hur gammal du är eller denna kille men min man var 21 när vi träffades och jag 22 så mycket har säkert med mognad att göra med 🙂

  6. Hanna

    Jag tycker du är jättefin och förstår verkligen att du vill lägga upp bilder och visa kroppen du tränat men jag fattar inte grejen med att lägga upp sådana här bilder utan kontext.

    Tycker det är helt annorlunda att lägga upp bilder som har ett sammanhang- men att lägga upp bilder i stringtrosor för att du börjat dricka te på kvällen, det tolkar jag som osäkerhet och bekräftelsesökande. Och i viss mån kanske det hör ihop med inlägget som handlar om ensamhet?

    Sen har ju jag valet att inte läsa din blogg om jag skulle störa mig på att det kommer mer och mer nakna bilder såklart!

    Ta hand om dig! ♥️

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Ja, kanske 🙂 Men jag har alltid lagt upp liknande bilder på mig själv 🙂 sedan jag var typ 16 år, haha. Men visst, jag är ju rätt osäker på mig själv på många vis och även bekräftelsesökande så det kan säkert stämma bra. Samtidigt är jag också sjukt nöjd och stolt över min kropp! Visar ju upp alla delar av mitt liv och jag går ofta lättklädd så tänker inte klä på mig eller ta på mig polotröja bara för att visa upp någon annan version av mig på sociala medier. Ibland har jag string och ibland har jag vinterjacka och ni får se båda delarna 🙂 ja, det har du rätt i. Kram och detsamma! <3

      1. Lisa

        Vad fint av dig att svara på kommentarer med att våga säga att „ja, jag behöver bekräftelse också „ och inte bara försvara dig som många gör. Gör dig verkligen sympatisk. Men kommentarerna från dina läsare som den här ovan är också väldigt trevliga, även om man ifrågasätter så är det på ett sunt sätt med fin ton! Härlig stämning här! Kram

  7. Z

    Skit i människor som helt klart är avis på all arbete du lagt ner på att få din super starka och snygga kropp.
    Jag blir helt ”OMG kvinna, vilken röv du har 😀 😀 ” hehe.
    Girl crush helt klart! hehe.

    Dock undrar jag, vem tar korten på dig?

  8. Leoni

    Jag har undrat lite över det och brottas nog lite med mina tankar kring det. För mig personligen ser jag en skillnad på ett renodlat träningskonto som postar mycket rumpa/kropp etc, och ett konto som är mer inriktat på familj, life in general och kanske framförallt pluggar till mäklare som känns väldigt seriöst. För mig går det inte riktigt att jämföra.

    Jag försöker uttrycka mig nu utan att låta som en bitter-britta haha, jag tycker verkligen att du har en SJUKT snygg kropp!

    Samtidigt så skulle jag som klient ha svårt för att ta min mäklare seriöst om jag dagen innan har läst hens blogg och sett hennes rumpa i närbild medans hon kokar te typ, om det makes sense? Jag VET innerst inne att en mäklares kunskap inte sitter i vad hen postar för bilder, såklart! Det sitter nog bara väldigt djupt rotat. Egentligen ska man självklart inte behöva välja mellan att göra vad man vill/posta vad man vill VS att bli tagen seriöst, för egentligen ska de två såklart gå hand i hand… Det är ju dock förstås min personliga struggle och något som jag säkert behöver jobba på!

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Förstår helt hur du menar 🙂 och som du säger får man ju kanske tänka om lite om man tänker som du. Jag är också snabb att döma och har liknande tankar fast om andra saker men försöker jobba på det jag med. Sedan får man ju såklart känna och tycka vad man vill och man behöver inte gilla allt som alla gör. Kram kram och tack för ärliga tankar och fina ord. Förstår helt hur du menar som sagt! <3

  9. Malin

    Vart är ditt soffbord ifrån? Så snyggt! Och du inspirerar verkligen. Älskar din blogg, hur ärlig du är och vilken grym kvinna du är. Kram ❤️

  10. Ronja Bertilsson

    Helt rätt! Lägg upp en rövva bild om du vill för det är ingen annans business. Jag lägger upp rumpbilder ibland på min ig och jag känner mest Why not? Det skadar ju ingen? Om någon blir upprörd över en rumpa så har denne lite saker att jobba på med sig själv.

    Och detta med ensamheten, det suger. Men du lär ju dig och det KOMMER bli mindre jobbigt för varje gång fastän det kanske inte alltid kommer kännas så. Styrkekramar 💗💗

  11. Mia

    Tänkte fråga dej om råd. Jag har tid till ett möte med en läkare som behandlade mej mycket elakt sist jag var hos honom. Flera har blivit mobbade av honom. Jag har ont i magen bara jag tänker på att gå dit. Tycker du jag ska avboka? Jag vill inte bli mer mobbad och ledsen hur skulle du göra? Ha en mysig höst. kram.

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Jamen såklart! Ring dit och be om en annan läkare och förklara läget. Gjorde jag en gång och skällde även ut läkaren som jag var hos på plats ;p samt krävde att slippa betala (det var privat). Kram <3 och detsamma!

      1. Mia

        Han sa du får gå till en annan läkare. Och då sa jag ja det vill jag. Och sen säger han att det finns inga tider till någon annan?! Han är chef där. Till en granne till mej har han sagt hon ser ut som en knarkare och lagt på luren när hon vill klaga på honom. Han är hemsk. Tack för du svarade. kram.

  12. Nellie

    Grymt av dig att lägga upp bilderna. Det är ju bara en kropp och kvinnor ska inte behöva skämmas för att vi visar den. Kämpa på och även fast jag inte känner dig så verkar du fantastisk. ❤️

  13. Maria

    Tycker din kropp är så snygg, var stolt, ärligt, du ser helt FAB ut! Sen kan jag mer tycka att sammanhanget att stå i en stringbody och hälla upp te kanske inte tillhör vanligheten men vad vet jag 😛 Själv brukar jag hälla upp te i pyjamas 😛

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish