Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Just nu:

– Vi har pratat lite om att köra varannan vecka med barnen men bestämde oss sedan för att vi kör 2-2-3 framöver med. Tänker att det är en ”lagom” paus från barnen, man hinner inte sakna så mycket och man får tillbaka dom så snabbt att man knappt hinner blinka vilket gör att saknaden blir minimal. I framtiden när någon av oss träffar någon ny, när barnen är äldre eller vad det nu kan vara så kanske vi ändrar men 2-2-3 känns väldigt bra just nu konstaterade vi. Hur gör ni andra som är separerade? Hur fördelar ni dagarna? 

Fick pussa hejdå på min gullgroda igår <3 

– I veckan gör jag min andra laserbehandling och jag längtar iiiiinte. Det gör så himla ont men är ändå taggad på att aldrig mer behöva raka benen och där nere om några behandlingar till. Minns att jag låg där och halvgrät sist och hon som gjorde behandlingen ba ”men tänk på att du snart aldrig mer kommer behöva en rakhyvel”, haha.. Den peppen alltså =)

– Min soptunna svämmade över av larver och flugor förra veckan. Alltså jag SKREK rakt ut när jag lyfte på locket och såg det. Ringde till VAKIN (som sköter sopor i Umeå) i panik och frågade om jag kunde få köpa en ny soptunna (haha, så korkad…) och hon som jag pratade med sa att jag får städa ur den med ättika och högtryckstvätt vilket jag verkligen vägrade göra. Ni förstår inte hur äckligt det var med larverna och dom föll åt alla möjliga håll direkt locket öppnades. Kalla mig töntig men sådant är typ det vidrigaste jag vet och jag ville inte alls vara och gräva bland larverna, haha.. Fick till slut numret till ett företag som jobbar med att städa ur soptunnor från skadedjur och liknande men nu när jag väl tagit kontakt med dom så är ALLA larver plötsligt borta. Förstår ingenting!? Så skumt.. Men skönt med såklart =)

– Alltså kolla mina barn!? Hur fina!? Älskar dom så mycket att jag knappt vet var jag ska ta vägen. Tänk att dom har blivit så stora och att vi får fira Jasons femårsdag om ungefär en månad. Han har önskat ett Mario-kalas så jag ska såklart gå all in med det temat. Så roligt.

Tänk att jag har gjort dom här två! Dock ser dom ut som två mini-pappor på dessa bilder och speciellt Jolie. Hon är en KOPIA av sin pappa typ. Känns det inte rätt klassiskt att barn nummer ett är likt mamman och barn nummer två är likt pappan? Eller har jag helt fel? 

– Jag är så ofokuserad när jag kollar på föreläsningar.. Jag förstår inte vad som är fel på mig och blir nästan arg på mig själv, haha. Kan sitta med det i typ en timme men sedan tappar jag fokus och har datorn på sidan av medan jag typ städar, lagar mat eller något annat. Någon mer som är så? Hur gör ni för att hålla fokus en hel dag? Ibland har jag ju webinarium mellan 9-16 och det är liksom kört för mig då.. Jag pluggar dock bäst själv när jag läser direkt från en bok men vill ju kunna hänga med dom dagarna det verkligen behövs utan att tappa fokus. Hade dock varit lättare om jag satt i ett klassrum tror jag.

– Har fastnat för denna juice till frukosten. Så god och känns ju lite hälsosam med. Perfekt att boosta med nu i höst. Har faktiskt köpt hem kombucha också som många av er tipsat mig om så det ska jag prova i veckan.

– Hade Jeanette och barnen här för några dagar sedan och vi pysslade med en leksak som jag köpte i Stockholm (måste alltid köpa med present till dom när jag har varit iväg och Tove köpte exakt samma till sina små) och det var så kul! Barnen var så fokuserade. Hon hade köpt med sig fika och vi satt och babblade om allt möjligt i timmar. Jolie var dock såååå grinig hela kvällen på grund av trötthet. Ni vet en sådan där kväll när barnen/barnet gnäller varje minut och det är missnöje rakt igenom? Var sjukt längesedan det var så här hemma dock men plötsligt händer det. Var helt slut när hon väl somnade för natten.

– Min bästa snabbmat att slänga ihop hemma just nu: Kokar spagetti (jag kör ju glutenfri) och steker köttbullar i smör. Lägger över köttbullarna i en skål på sidan och häller i lite grädde, lite crème fraich, lite svampbuljong, lite soja, lite svartpeppar och lite örtsalt i stekpannan. Kokar ihop till en sås och sedan geggar jag bara ihop allt och blandat med pastan + spenat och massor av chiliexplosion (min bästa krydda) över. Alltså det är såååå gott och barnen älskar det också. Ser ju inte mycket ut för världen på bilden nedan men man kan ju servera det lite finare också än när man bara sitter själv framför datorn =)

– Var på kräftskiva med massor av fina tjejer i fredags och det var såå mysigt! Några av oss hade med sig sina barn så det var verkligen full rulle hela tiden. Älskar att jag har så mycket fina vänner och är så tacksam att barnen har så mycket vänner dom också som dom får komma nära och växa upp med.

Kommentarer

  1. Jenny

    Ha! Gjorde exakt samma med soptunnan, får rysningar bara jag tänker på larverna som sedan kändes som att de fanns över hela kroppen – skrek rätt ut och ringde min pappa (som tyckte det hela var kul med tanke på att jag är 27 år). Så jävla äckligt! Hade helst slängt ner lite bensin och tänt på i soptunnan, haha..

  2. Isabelle

    Ang laserbehandlingen, jag håller också på med det nu och var faktiskt på min andra behandling igår och det gjorde faktiskt inte lika ont 😅 men skönt att slippa rakhyvel snart heh

  3. Amanda

    Spraya soptunnan rikligt med ekotipsets fönsterputs efter varje tömning! Ska funka enligt henne iaf. Vi hade problem med larver i soptunnan vid vårat förra hus, provade allt möjligt men inget funkade. Hade dock testat fönsterputsen om vi bodde kvar 🙂

  4. Elin

    Jag och pappan till mina barn separerade i februari, och då hade vi 2+2+3 vilket har funkat jättebra. Han har dock hela tiden velat ha varannan vecka så vi testade under sommaren på semestern, och det har fungerat jättebra. Så vi har faktiskt fortsatt med det nu och märker ingen skillnad på våra barn att det ena va bättre eller sämre. Men vi kommer behöva köra varannan vecka vilket fall nu då jag flyttar så vi kommer bo längre ifrån varandra ☺️ Hur man än gör så vet ni som föräldrar vad era barn mår bäst av! ❤️

  5. Maria

    Ett tips kan vara att knyta/rulla ihop påsarna ordentligt. Våra förra ägare hade problem med larver i matavfallet men vi fyller aldrig påsarna mer än man ska och har aldrig haft problem.

  6. bim

    2-2-5-5. Fasta veckodagar, man har antingen varje mån-tis eller ons-tors, sedan varannan helg på samma sätt som 2-2-3.
    Mucho praktiskt. Enkelt att planera jobb eftersom man har samma dagar varje vecka och 5 dagar max utan är lagom länge.

  7. Ina

    Alla fluglarver i soptunnan är det värsta med värmen 🙈. Skickar alltid någon annan att slänga soporna under rötmånaden. Jag skulle betala mycket för en soptunna som hölls kyld, allt för att slippa larverna.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish