Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

God morgon onsdag!

Och hej fina <3

Idag lämnar jag barnen tidigt och pluggar ihjäl mig till tentan som är om några timmar. I eftermiddag ska jag fixa ett jobb och sedan försöka hämta dom lite tidigare än 16.00 som står som hämtningstid just nu.. Kommer att vara dålig på att uppdatera här inne idag tyvärr..

Igår var jag SÅ trött mot kvällen! Hann iallafall med allt från läkarbesök till jobb, plugg, storstädning av hela huset, storhandling av mat osv. Tove hjälpte mig med barnen efter förskolan då jag behövde ordna lite saker och när jag var klar med det jag skulle så åkte jag också dit och då var vi där resten av kvällen fram tills sovdags.

Målade naglarna i solen medan jag pluggade på förmiddagen =)

Gårdagens mami! Om ni undrar varför det står en blodsockermätare i tvättstugan (är alltid någon som upptäcker sådana små detaljer på bilder, haha) så har jag kollat mitt blodsocker lite senaste veckan då jag som ni vet haft problem tidigare med att det gått vääääldigt mycket upp och ner (framförallt ner) och fick tips (från läkaren jag var hos) att jag kunde köpa en egen och hålla koll om jag är i en stressad period eller känner av symptom för att det sjunker för mycket. Har iallafall inte diabetes och har varit hos läkare förr och gjort blodprover och glukosbelastning då det som sagt kunde gå sjukt lågt och till typ 2,5 som lägst. Läkarna har alltid sagt ”stress” och detta var 2017 när jag väntade Jolie då det låg högt (typ 7-8 i fastevärde) ibland och jättelågt ibland (typ 2,5). Men ja, jag har kollat lite senaste veckan (då jag fick världens blodsockerfall förra veckan en gång och blev helt frossig och yr) på morgonen, innan och efter mat och det har sett jättebra ut alla gånger jag testat vilket känns skönt. På tal om det här med blodsockret så är jag rätt säker på att jag hade graviditetsdiabetes med Jolie men fick bara höra ”du är bara stressad, du är så smal och har inte gått upp så mycket i vikt” av vården typ. Varje jäkla test som togs där på mig (på fastande mage) låg typ runt 7 eller 8 men dom gjorde aldrig något av det och jag var inte påläst alls så litade bara blint på vad dom sa. Hade också som sagt väldigt mycket problem med att det gick lågt och åkte till och med in akut en gång för att jag blev så yr, frossig och skakig. Då var det återigen superlågt. lSom tur är så har det inte utvecklat sig till något för mig (gjorde som sagt en ordentlig utredning för det under vintern 2018) men jag vet ju att man kan få ”riktig” diabetes typ 2 om man har graviditetsdiabetes och inte får hjälp.

Åt återigen sushilunch med bästis!

Och på kvällen fick dom hänga hos vännerna ett tag som sagt. Köpte med glass åt dom!

Nu ska jag göra morgon på riktigt. KRAM! Ha en underbar dag.

Kommentarer

  1. Johanna

    Hej! Jag hade kostbehandlat graviditetsdiabetes behövde alltså inte ta medicin. Va 22 år och fick diab typ 2 10 år senare.

  2. Emma

    Förlåt men du måste skämta att dom inte reagerar på ett fastevärde på 8?!?!. Jag hade ett fastevärde på 5.1 (gravid och överviktig) och det tog full fart på alla håll! Är inte ens uppe på 8 fast jag ätit! Så vad fan! På allvar, byt läkare, sök ordentlig vård!
    Diskriminering och fördomar i vården gällande vikt är inte ovanligt!
    Hoppas du får en fin helg!

  3. Mathilda

    Använder du lösfransar? hur får du dom att sitta hela dagen? återanvänder du dom och har du nått billigt bra märke? 🙂 Kram på dig! <3

  4. Elin

    Du har säkert redan besvarat denna frågan, du får gärna länka till inlägget i så fall, men när ni byggde hus, vilka kostnader ingår och vilka tillkommer? Tittar man på hemsida så står det exempelvis att ett hus kostar 1,8 miljoner, vad ingår då för dom pengarna? Är det bara väggar och tak? Eller ingår allt? Kök, badrum, golv, färg ut och invändigt? Dra in el och värme? Måste man betala dom separata aktörerna för sen också för målning etc? Ha en fin dag 😊

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Oj, jag vet inte. För oss gick allt totalt på 4,5 miljoner ungefär med tomten 🙂 men har ingen aning om allt det där då jag glömt det helt. Var ju ändå 2017 vi byggde. <3 kram och detsamma

  5. Z

    Bara för att du får gravid diabetes så betyder inte det automatiskt att du sen får diabetes typ 2. Det stabiliseras oftast alltid efter förlossningen.
    Gravid diabetes kollas med stick i fingret 3ggr i veckan 4 ggr om dagen en timme efter påbörjad måltid.
    Gravid diabetes kontrolleras först via kosten och skjuter sockret iväg ändå så får man medicin eller insulin.

    /
    Hon som har gravid diabetes.

  6. Tvåbarnsmamma

    Hej!
    Du kommer säkert inte att gilla att jag skriver detta men hoppas att du kan ta det i all välmening. Jag tror att du behöver dra i bromsen och ta tag i den stress nu! Googla på symptom stress och se hur många symptom som stämmer in på dig. Jag har precis blivit sjukskriven för utmattningssyndrom och börjar inse att jag länge ignorerat alla tecken och varningssignaler kroppen skickat mig. Är precis som du, eller var en person med flera bollar i luften, svårt att slappna av, alltid igång. Men det gäller att se upp för en dag orkar inte kroppen eller hjärnan längre. Det är den vanligaste orsaken till sjukskrivning idag och jag säger inte att du kommer drabbas men du har på sistone skrivit om flera olika symptom. det är svårt att mitt i stressen inse att det börjar gå överstyr och inte inse att kroppen varnar en.Det är ofta personer som är högpresterande och sätter andra i första hand som blir utmattade. Ta hand om dig och din ork❤️

  7. Mira

    Ifall man har graviditetsdiabetes är det en stark indikation att man kommer få diabetes 2, så högt som 80-90%. Men den kommer inte nu i din ålder, den kommer först ofta runt 50-60. Finns tyvärr ingen kost som förhindrat det men däremot är det ju alltid bättre att leva hälsosamt. Det har stämt både på min mormor och mamma som alltså både hade graviditetsdiabtes och som äldre diabetes 2. Och då är min mamma noll sockerintresserad och äter nyttigt, fick det ändå. Jag hade tur och hade det inte som gravid, så hoppas att slippa diabetes 2 sen med. Är ju också ärftligt.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish