Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Lajvet

Har haft världens bästa dag såhär långt idag. Känner mig så peppad, glad och på bra humör. Stressen rann av mig efter att jag hade lämnat barnen på förskolan också. Väldigt skönt! Älskar förresten böckerna jag läser nu och ligger typ med glädje ute på altanen i solen och går igenom kapitel efter kapitel just nu. Går så fort också att gå igenom från pärm till pärm bara för att det är så roligt. Men ja.. Jag har verkligen en bra dag. Ni vet en sådan där dag när ALLT bara känns så bra? Och jag njuter av det till max kan jag lova. Fick hela förmiddagen med Tove som alltid gör mig på bästa humöret och sedan har jag typ bara varit glad över att jag har ett liv som jag kan göra precis vad jag vill med. Låter kanske så fjantigt men förstår ni hur underbart det är eller!? Så peppad på allt jag är i just nu, allt jag har framför mig och hur spännande det är att inte veta hur framtiden ser ut samtidigt som man såklart kan styra lite med och jobba mot det man vill ha. Har så mycket mål och drömmar, saker jag vill göra, ställen jag vill uppleva osv. Ser så mycket fram emot att få se mina barn växa upp, resa, jobba, hitta på roliga saker med mina vänner. Ja, bara leva. Är på något vis bara så pirrig och glad idag utan att ens veta varför.

Tror jag har fastnat mycket i mina pluggböcker som handlar om försäljning, olika typer av människor, vår olika syn på verkligheten baserat på vår uppväxt, saker vi varit med om osv, hur man kan styra sina tankar… Tycker att vi människor över huvud taget är så himla intressanta. Vill bara läsa mer och lära mig mer om olika personlighetstyper, hur vi fungerar olika och varför osv. Många säger ju att man vidgar sina vyer när man läser på högskolenivå och det gör man verkligen. Tycker att den här kursen har fått mig att inse (ännu mer än vad jag redan visste innan) hur mycket i sitt liv man faktiskt styr själv och att man är så otroligt ansvarig för sina egna tankebanor, inställning till saker, om man lyckas med det man vill i livet, om man är lycklig osv. Hur man lätt kan skapa ”motorvägar” av små grusbanor med hjälp av tankekraft bara för att man tänker i samma tankebanor, hur man ska göra för att bryta dom men hur lätt det är att halka in på samma spår igen bara för att man är ”van” att tänka så.. Hur man ska göra för att styra sina egna tankar, hur lätt det är att nå sina mål om man faktiskt bara tror på dom. Nej, det är bara intressant och kul! Har börjat läsa utanför böckerna och köpt en till bok som inte har med skolan att göra bara för att jag vill fördjupa mig mer.

Och på tal om mål och drömmar. Föreläsaren berättade för någon vecka sedan att man ska stanna upp och se tillbaka på vad man faktiskt hade för mål förr och var man står idag. Han förklarade också att ju mer man vågar prova och sedan lyckas med desto större självförtroende bygger man i att man faktiskt kan klara saker – vilket gör att man vågar ännu mer och sedan ännu mer osv. Bekräftar man för sig själv att man kan lyckas så tror man ännu mer på det nästa gång. Och det stämmer verkligen! Vet inte ens om jag får säga detta utan att det låter som att jag har världens hybris men jag är så glad att jag är som jag är. Just idag är jag det iallafall. Att jag alltid har vågat göra det jag vill utan att tänka så mycket på vad andra tycker eller tänker om det. Att jag alltid har vågat och satsat trots att det kanske inte har varit så självklart att det ska gå bra alla gånger. Är så glad över min resa med mig själv det senaste året, att jag blivit lyckligare för varje dag för att jag vågar lyssna inåt, vågar lita på mig själv och framförallt vara ärlig mot mig själv kring vad jag vill och inte vill i mitt liv. Är glad över att jag börjar bli min egna bästa vän. Har försökt många gånger förut men tror inte att det går om man inte är 100% sann mot sig själv i precis alla avseenden. Det är läskigt att känna efter men när man väl har gjort det en gång så kan man faktiskt lägga upp en plan kring det man faktiskt vill på riktigt och hur man ska nå dit. För ja, dom flesta svaren bär man inom sig om man bara känner efter och tillåter sig själv att göra det. Har hela mitt liv fått höra att jag har bråttom, att jag borde tänka efter mer, att jag inte borde ta så snabba beslut, att jag är för spontan, att jag vill för mycket och borde ta det lugnt osv. Har också alltid klandrat mig själv för att jag faktiskt är som jag är. Men idag är jag typ bara glad och stolt över att jag är just jag och att jag vågar ge allt när jag faktiskt vet att jag vill något. Det slog mig bara så plötsligt att det inte alls är fel och dåligt utan att det kan vara raka motsatsen med.

Nej, fy vilket flummigt inlägg. Jag är bara så glad och tacksam idag och alla mina böcker gör mig så tankspridd åt alla håll och kanter som ni märker… Haha. Kommer säkert läsa detta inlägg sen och känna att jag är en galning som är för flummig men skit samma =) Har ju sedan start (tänk att jag har bloggat sedan 2013!!) delat typ det mesta som cirkulerar i mitt lilla huvud här inne och det är kul att bjuda in er lite mer på djupet ibland med.

Nu ska jag fortsätta läsa om synapser, våra personlighetstyper, hjärnans halvor, hur vi kan styra våra tankar och göra det medvetna till omedvetet och tvärtom. Puss på er. Vi hörs senare eller imorgon <3

Bara så extra tacksam idag över livet, över att jag är frisk, över mina barn, över att jag har så fina vänner och över att jag får ja.. Leva, haha. Tänk vad mycket det finns att vara glad över! Och tänk vad mycket man kan åstadkomma, hur mycket fint man kan göra och att man är den enda som kan bestämma precis vad man ska göra med sitt alldeles egna liv. 

Kommentarer

  1. Vilma

    Älskar sånt här! Jätteintressant ju och inte alls flummigt inlägg, tycker dina bästa inlägg är de som du skrivit är flummiga haha 😀

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish