Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Två frågor och svar

Börjar också plugga snart. Detta med en 2 åring och nyfödd. Men har inget val och MÅSTE klara det. Kan inte du ge praktiska tips på hur Du planerar och hur man kan få det och gå ihop för lite inspo? Kram

Åh, så spännande! Kommer att gå SÅ bra. Alltså det enda jag egentligen har att säga är att planering är A och O. Har ju alltid jobbat sedan barnen var nyfödda men då haft F hemma som föräldraledig vilket har underlättat en del. Nu har jag ju ingen nyfödd längre och barnen är lite äldre + har rätt regelbundna rutiner från dag till dag. Exempelvis så går dom och lägger sig samma tid varje kväll (ungefär), vaknar samma tid + har en stund vid iPad och/eller TV varje dag. Den varierar dock lite från dag till dag men när dom sitter och kollar på något så brukar jag passa på att vara produktiv. Man får ju oftast också schemat ett tag innan och då kan man planera in dagarna när man verkligen MÅSTE göra något dagtid och försöka styra så att man har barnvakt, förskola eller att barnen har sin dagsvila (om dom nu fortfarande sover på dagen) eller stund framför tvn då. Och sedan brukar jag lägga allt annat kvällstid. Brukar skriva ett tydligt schema på vad som ska göras vilken dag och se hur många timmar jag har till plugg/jobb just den dagen. Och så får man försöka se till så att just det kapitlet man lovat sig själv att läsa den dagen blir läst, att man skriver sin del av uppsatsen den tiden man har avsatt osv. Det krävs sjukt mycket planering och disciplin men kan jag så kan du. Så ja, planeringen av tiden är egentligen det viktigaste. Har man en partner som är ledig på helgerna eller möjlighet till barnvakt så kanske man styr åtta timmar plugg just den dagen som man kan och sedan får det bli två-tre timmar per kväll resten av veckan. Planera, skriva ner och planera lite till är mitt bästa tips. Och försöka fördela tiden smart och anpassa den efter barnens tider.

Hur tänker du nu när du äter sockerfritt i några veckor? Hur gör du för att stå emot suget? Vad äter du istället? Får du några ”biverkningar”?

Jag försöker att äta något varje gång jag blir sötsugen men väljer då istället någon mat eller något sött som inte är socker. Funkar med en frukt, naturell kvarg + keso blandat med lite bär och vaniljpulver, vaniljkvarg med hallon, äpplen med mandelsmör (godaste jag vet typ), smoothie, proteinbar eller liknande. Ser till att inte ha något som innehåller socker hemma för annars kan jag inte låta bli. Brukar alltid ha massor med Marabou i kylen men det kan jag ju glömma nu, haha. Trycker lätt en stor chokladkaka på en kväll om jag vet att den finns. Och biverkningar… Alltså ja. Jag får sjuka humörsvängningar och huvudvärk dom första dagarna men sedan går det över och jag blir plötsligt mycket piggare i huvudet. Försöker också lägga lite mer tid och energi på att planera träningen så att den blir lite mer målinriktad och motiverar mig mer. Tränar jag bra så vill jag äta bra mat och få resultat och då orkar jag hålla mig borta från sötsaker på ett annat sätt med. Klart att jag kommer att unna mig choklad och fika snart igen men vill bara inte känna att jag är beroende och bara måååååste ha socker varje dag.

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish