Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Höstpepp

Hej! Kan inte du göra ett ”höstpepp”-inlägg? Nu börjar ju skola/jobb igen för de flesta. Jag själv börjar sista året på gymnasiet! Ett inlägg med tips för att orka i allt mörkt och tråkigt, hur man kan göra för att tänka positivt osv. Jag fyller snart 18 så har ju det att se fram emot men behöver tänka positivt över lag med. Hoppas du fattar vad jag menar! Kram

Jag har nu på slutet börjat ÄLSKA hösten.. iallafall första delen av hösten. Tycker på något vis att det är så mysigt med höst. Sedan tröttnar jag på den och saknar sommaren igen, haha.. Här är min bästa höstpepp! =)

– Att köpa en ny höstjacka ingår typ för mig varje år. Det är kul att få ta på sig något nytt och fint när man egentligen helst skulle slippa jackan och ha sommar egentligen. Det blir genast lite mysigare att gå ut och hantera att det börjar bli kallare.

– Förnya hemmet! Gör så stor skillnad att bara byta gardiner, kuddfodral eller filtar i soffan. Köpa någon ny ljuslykta eller tvålpump. Jag får alltid kli i inredningsfingrarna på hösten och vill bara boa hemma. Det gör mig glad.

– Tända ljus! Detta är ju typ mitt bästa i livet. Unnar mig alltid massor av goda doftljus, köper på mig massor med små värmeljus och tänder vaaaarje kväll i varenda lykta i hela huset. Ger sådan myskänsla och jag blir lycklig i hela kroppen av det.

– Något annat jag alltid köper inför varje höst är massor av goda tesorter. Minns att jag drack en så god jordgubb/havtorn med lite vanilj förra året. Och att kura ihop sig i soffan med en stor, mysig filt + en stor kopp te är bland det gosigaste jag vet.

– Mysset! Älskar att ha fina set + tofflor att mysa runt i hemma. Hösten blir genast så mycket..mysigare? Haha, vet inte hur många gånger i detta inlägg jag ska skriva ordet ”mysig” men hösten för mig är verkligen just mysig med stort M.

– Släpp alla måsten när du faktiskt är ledig. På sommaren kan jag ofta känna att jag MÅSTE göra något för att det är så fint väder ute eller vad det nu kan vara. På hösten är det liksom mer okej (för mig iallafall) att mysa (nu skrev jag det igen, haha) i soffan och bara vara. På hösten kan man återhämta sig mer ”på riktigt”. Iallafall jag.

– Att fika ute och dricka chai latte med någon vän är verkligen höstigt för mig. Ser alltid fram emot hösten då det är ”chai-latte-säsong” och fikadags. Tycker att en fika på stan är så mycket mer mysig (haha) på hösten än på sommaren. Det hör liksom till lite mer då. Och jag blir alltid lika glad av fika och tjejsnack.

Det lyxigaste som finns en mörk höstkväll är att ta ett långt bad, ha i inpackning, ansiktsmask, smörja in sig med någon god kräm och bara skämma bort sig själv lite extra. Man blir levande på nytt av det också.

– Tre saker som gör vardagen i hösten till det lilla extra för mig är: 

  • Att köpa någon varm dryck i en takeaway-mugg. Älskar känslan att bara ha den i handen, haha. Så larvigt men det är något jag verkligen ser fram emot med just hösten då jag aldrig köper något varmt att dricka på sommaren.
  • Höstbuketter. Finns sååå mycket fina snittisar på hösten. Älskar hortensia.
  • Ha röda naglar. Inte knallröda då men någon lite vinigare färg. Har alltid det minst en månad varje höst och det känns så lyxigt och annorlunda då jag alltid kör naturliga annars.

– På hösten exploderar jag inom matlagning. Är alltid så! Testar massor med nya recept och får på något vis ny glöd i att laga mat. På sommaren ska allt bara gå fort och vara enkelt typ. Nu blir det mysigt (mitt favoritord, haha) och roligt att stå i köket igen. Finns så mycket goda grytor som känns höstiga exempelvis. Längtar typ till hösten nu när jag tänker på all god mat jag kommer att äta, haha.

– SÄNK KRAVEN! Detta ska jag påminna mig själv om hela hösten. Det är ju nu skola, jobb osv drar igång igen och man är bra på att köra slut på sig själv. Se hösten som en årstid och en nystart till att ta hand om dig själv lite extra istället. Klart att man ska satsa på det man jobbar med/pluggar men inte på bekostnad av sig själv. Man blir så deppig om man ger allt man har på en gång och sedan inte orkar hålla det tempot resten av tiden fram tills nästa sommar och ledighet. Så sänk kraven och älska dig själv lite mer.

– Och på tal om att orka med och älska sig själv lite mer. Unna dig det där frisörbesöket, den där massagen eller det där träningspasset som du vill gå fast du egentligen borde plugga. Det är så värdefullt att få ge sig själv lite extra och man behöver extra energi när det blir mörkare ute.

– Ingefärsshot och vitaminer! Jag ingefärsshottar alltid på hösten. Vet inte om jag inbillar mig eller inte men känns som att jag blir piggare och det är så fräscht. Och så tar jag mina d-vitaminer mer regelbundet och ökar dosen. Har den lägsta nu på sommaren och köper en ”starkare” på hösten + vintern.

Hösten 2018: 

Hösten 2019: 

Kram och hoppas ni fick lite höstpepp iallafall! =)

Kommentarer

  1. Vendela

    Hej Gabriella! Kan inte du göra ett inlägg med tips på fina och bra höstjackor? Älskar din klädstil och jag är i stort behov av en höstjacka som passar lika bra till och från universitetet eller på min praktik på förskola. Kram! 🙂

  2. E

    Detta gjorde mig så peppad och taggad på hösten 😍😍😍 älskar det mörkret och myset. Ska äntligen ta tag i träningen i höst och hoppas på bra resultat. Jag brukar också alltid vilja göra något med mitt hår på hösten, byta doft och busa mig!!! Ha en jättefin dag, och tack för att du inspirerar mig varje dag <33

  3. Maria

    Åh så mysigt, älskar också hösten. Precis när det börjar bli kapp-väder och nya stövletter väder :p Denna höst är jag gravid med vårt första barn vilket känns så mysigt så ska mest fokusera på att dölja lilla magen på jobbet då vi vill vänta minst till rutinultraljudet innan jag säger något till kollegor/chef. Älskar att mysa hemma på hösten, plocka bort sommaren, plantera höstväxter i krukor i trädgården, filtar, ljus, varma drycker och att vara inomhus mycket. Hösten känns lite som att gå i ide 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish