Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Saker som jag har lärt mig av livet

– Självrespekt. Det är så himla viktigt att respektera sig själv. För om du inte gör det så kommer ingen annan att göra det heller. Det är okej att säga nej, det är okej att lämna relationer (oavsett om det är vänner eller kärlek) där man inte känner sig respekterad och det är okej att vara egoistisk i många fall. Ibland kan det till och med göra ont att ha självrespekt men det är viktigt att komma ihåg vad man förtjänar – bara det bästa.

– Det blir bättre. Hur många gånger har man inte känt att man är på botten av botten och att man aldrig kommer att ta sig upp? Jag tror på att man aldrig får en utmaning större än vad man klarar av i livet. Allt kommer att bli bättre, det kommer att lösa sig och du kommer att ta dig upp igen. Får så mycket frågor om hur jag gör när jag har en dålig dag och det enda jag gör är att acceptera att dagen är dålig och komma ihåg att det inte är ett dåligt liv utan just bara en dålig dag. Detta är för övrigt ett av mina livsmotton typ. Lever helt efter det när det är tufft:

– Du styr ditt egna liv och din egna lycka. Det finns absolut ingen som har något att säga till om när det kommer till hur du ska leva ditt liv. Sök din egna lycka, gå din egna väg, gör din egna grej. Låt folk tycka vad dom vill. Folk kommer alltid att tycka och tänka saker oavsett vad du gör så därför är det bäst att bara följa vägen till sin egna lycka. Alla andra har sitt egna liv att välja så slösa inte bort ditt egna på att bara följa strömmen när du egentligen vill göra något helt annat.

– Lyssna alltid inåt. Det var när jag började vara ärlig mot mig själv som jag började växa i mig själv. Ibland kanske man vill att något ska vara på ett visst sätt men känner något helt annat. Och det är helt okej. Våga lyssna inåt, våga möta dig själv i dina känslor. Det finns inga rätt eller fel och ditt hjärta kommer alltid att leda dig rätt om du bara vågar lyssna till det och vara ärlig mot dig själv. Även om du inte vet så vet ditt hjärta om du bara lyssnar till det. Jag lovar.

– Var din egna bästa vän. Det finns ingen relation i livet som du kommer att ha så länge som den med dig själv. Älska dig själv, lyssna på dig själv, ta hand om dig själv och var din egna bästa vän.

– Samla erfarenheter istället för att döma dig själv för dina ”misstag”. Vet ni hur mycket fel jag har hunnit göra under mina 24 år? Eller ja, fel och fel. Jag väljer att se det som erfarenheter istället för misstag och fel. Döm inte dig själv för hårt. Ibland händer saker som du kanske inte är jättestolt över i efterhand men det är ingen fara. Du har lärt dig något och blivit klokare.

– Släpp det om det inte ligger i dina händer. Jag har övertänkt, överfunderat och vridit och vänt på saker som jag borde ha gjort eller skulle ha gjort. Då kaaaanske det hade varit annorlunda idag? Sanningen är att allt inte ligger i mina händer. Och inte i dina heller. Ibland har man gjort allt man kan men det kanske ändå inte går vägen som man trodde eller önskade. Kan gälla allt från något jobbrelaterat till en relation. Då är det bara så och speciellt om det är andra människor inblandade. Man kan inte styra allt. Släpp det och gå vidare.

– Om någon går så låt dom gå. Detta är så himla viktigt. Tror inte att jag behöver skriva mer om detta men varför ska du kämpa för en person som uppenbarligen inte kämpar för dig? Oavsett om det gäller kärlek, vänskap eller familj. Om någon tycker att du är så lite värd att dom bara släpper dig så låt dom släppa dig i så fall. Då är du värd så mycket bättre än den människan som du valde att kämpa för ändå.

– Våga ta chansen istället för att ångra dig resten av ditt liv. När jag sa ja till mäklarutbildningen var jag livrädd. Men hela mitt hjärta och min magkänsla bara skrek ”JAAAA”. Ändå var jag nära på att säga nej och förlora chansen bara för att jag var rädd att jag inte skulle klara det då jag redan upplever att jag har mycket i mitt liv. Vet ni vad jag gjorde. Jag sa bara ”ja” snabbt utan att tänka mer på det. För jag ville det. SÅ mycket. Och av hela mitt hjärta. Och jag vägrar att leva mitt liv på ett sätt där jag kan se tillbaka på saker och tänka ”tänk om jag hade” eller ”jag borde kanske ändå ha vågat”. Nej, hörrni. Våga säga ja till livet. Våga ta chanserna ni får. Var inte fega.

– Det är bara du som styr hur glad du är. Jag bestämmer mig varje morgon för att vara positiv. Sedan fungerar det faktiskt inte alltid men att ha en positiv inställning gör så otroligt mycket för måendet. Man kan inte styra allt som händer i livet men man kan styra sin inställning till precis allt man utsätts för. När jag reagerar negativt på något så brukar jag stanna upp och tänka ”vad är den positiva reaktionen i denna situation?”. Och så vänder jag på det och bestämmer mig för att se annorlunda på det som har hänt eller det jag står inför.

Summan av allt det här. Lyssna inåt, älska dig själv och omge dig med människor som behandlar dig rätt. Våga ta risker, säg ja till livet och följ ditt hjärta. Det är då livet blir något magiskt att se tillbaka på. Och det är du värd.

Kram på er.

Kommentarer

  1. Natalie

    Hej, kan inte du lägga ut mer bilder från ditt hem? Ser så himla fint ut och skulle behöva lite inspiration!

  2. Jm

    Jag håller med dig ”Du styr ditt egna liv och din egna lycka. Det finns absolut ingen som har något att säga till om när det kommer till hur du ska leva ditt liv. Sök din egna lycka, gå din egna väg, gör din egna grej. Låt folk tycka vad dom vill. Folk kommer alltid att tycka och tänka saker oavsett vad du gör så därför är det bäst att bara följa vägen till sin egna lycka. Alla andra har sitt egna liv att välja så slösa inte bort ditt egna på att bara följa strömmen när du egentligen vill göra något helt annat.” Jag ska följa mina drömmar och göra vad jag vill med mitt liv och inte bry mig av andra tycker, tack så mycket. Skönt att det finns någon som säger det, önska jag fick höra detta tidigare.

  3. Kristina

    Tack för bra inlägg! Du kommer klara utbildningen galant med din inställning. Det känns mycket i början men man kommer in i det väldigt snabbt och det passar väldigt bra att plugga när man har små barn. Har pluggat till Lantmäteriingenjör i 3 år (och har en 3 årig son) där vi haft en del kurser tillsammans med mäklarutbildningen så känner igen dina böcker. 😊
    Tack för en inspirerande blogg som varit kul att följa i flera år!

  4. J

    Åh vad jag behövde läsa det här..
    Vi bor i ett villaområde där vi länge vantrivts av många orsaker. Verkligen vantrivs. Jag älskar huset invändigt som vi lagt så mycket pengar, tid och energi på men husets placering i området gör mig galen. Hatar varje minut hemma. Vi har lån på 50.000 över husets marknadsvärde och vet inte hur man ska göra. Vill bara härifrån, både jag och min man. Nu ska vi kämpa för det här och hitta ett nytt hem där vi får må bra. Tack för din pepp<3

  5. m

    Försöker tänka som du hur jobbigt allt än är. Vi går nu in i 8e månaden av att försöka bli föräldrar. Det tär så hårt på mig, min man och vår relation. Varje gång det inte gått försöker jag tänka ett steg närmre vårt barn. Efter sommaren ska vi ansöka om hjälp 🥺

  6. Erika

    Är ett jobb som är 100% provisionsbaserat, alltså har du tre hus till salu och har otur och inget blir sålt/säljaren drar tillbaka försäljningen så har du 0kr i lön den månaden. Kan va intressant att veta om någon i kommentarerna funderar på detta yrke 🙂

  7. Erika

    Viktigt som mäklare att vara bekväm i att vara väldigt påträngande och lite ”fräck” och övertala spekulanter att just du ska få sälja deras bostad, hela jobbet går ut på att jaga nästa försäljning och konkurrensen där ute är stenhård, även mellan kollegor tyvärr. Lite som vilda western 😂 Även ett extremt stressigt jobb med mycket press att prestera trots att det är mycket du inte kan styra över. Och mycket jobb, kunder förväntar sig att du är tillgänglig från 07.00-21.00 varje dag plus kvällsmöten, helgvisningar. Detta är saker jag själv önskar att jag visste när jag blev mäklare! Ett jobb som inte passar alla personligheter (påträngande/stresstålig/hårdhudad eftersom du kommer bli bortvald många ggr och inte ta det personligt) men alla som är medveten om dessa saker säger jag bara KÖR 👌🏼

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish