Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntOkategoriserade

Hej fina!

Hoppas allt är bra med er!

Haft en stressig morgon då jag försov mig imorse. Suttit i två telefonmöten sedan dess och varit på stan en sväng för att fixa en grej. Har ett så spännande samarbete på gång som kommer passa alla er som har barn i Jasons ålder. Så peppad på att berätta för er. Nu ska jag duscha snabbt och sedan ta tag i lite jobb. Finns det något speciellt ni vill läsa om här inne nu i dagarna? Dela gärna med er i kommentarerna i så fall så ska jag lösa det =)

Annars måste jag passa på att skriva att jag inte har godkänt alla era kommentarer än och det verkar som att en del av era kommentarer också faller bort då några av er skrivit att det ni skriver inte har gått igenom. Ska ta detta vidare så att det löser sig!

Många av er har förresten kommenterat att jag borde tänka mer på det där med social distansering nu i coronatider. Jag hör er! Jag håller med er! Jag tar helt klart för lite ansvar och ska börja tänka på det mer. Jag har tänkt att så länge vi som ses är friska och symptomfria så är det ingen fara men jag vet ju att man kan bära på smitta utan symptom med. Nu till mitt ”problem” i så fall.. Jag har ju min födelsedagsfest inbokad nu om ett par helger. Har funderat mycket på om det verkligen är läge att den blir av med tanke på vad vi lever i just nu. Är det egoistiskt av mig? Vad hade ni gjort? Kanske bäst att avboka det helt? Känns så otroligt tråkigt men det kanske är bäst? Åh, jag vet inte.. Det blir ju jag och mina närmsta tjejer men vi är ju ändå ett par stycken. Hur tänker ni? Tanken är ju att vi ska kunna vara ute en del också då det lär vara ganska varmt. Kom gärna med tankar!

Kram på er och ha en fin dag! <3

Men kolla gullisen!! Hur fin är han inte!?

Hade besök igår och vi gjorde tacos med svarta bönor och halloumi. Sjuuukt gott!

Kommentarer

  1. Profilbild
    Em

    Jag tänker lite så här. Alla bör följa FHMs riktlinjer och i övrigt känna efter själva. ❤️ De ber oss avstå sociala sammanhang med större antal gäster, absolut inte träffas om man har minsta lilla symptom, men säger att det är okej att umgås hemma varandra (dock helst utomhus, men även inomhus är okej) och försöka hålla minst en armlängds avstånd generellt. Å ena sidan skulle jag säga att det inte låter som en jättefara om det handlar om ett par kompisar som är friska och krya, särskilt om man ex kör filmkväll och inte sitter som packade sillar eller ännu hellre kan fira utomhus, och särskilt om det är personer du ändå umgås med ganska ofta. Själv fyllde jag år i helgen och tog en långpromenad samt åt glass hemma med en väldigt nära vän (som bor nära nog för att vi kan promenera till varandra), som är i princip den enda personen jag träffat den senaste tiden bortsett från personalen på Ica typ 🙂 Jag hade blivit galen om jag inte fick träffa någon alls iom att jag bor själv, så jag tycker man får vara lite rimlig med. Om jag vore du hade jag kanske firat med 1-2 kompisar eller enbart med barnen, men inte anordnat ett kalas med ett större antal personer. Tycker absolut inte du ska känna att du måste ställa in allt, det är inte de rekommendationerna vi har i Sverige utan det är vad som gäller utomlands (dock ska man ju inte göra vad som helst bara för att det inte är olagligt, absolut inte det jag säger, hoppas alla förstår vad jag menar här, vi alla har ju ett personligt ansvar att hjälpas åt). Å andra sidan får du känna efter hur du känner. Även om vi är unga och friska (inkl dina barn) så finns det en liten risk att vi får ett väldigt svårt sjukdomsförlopp. Hur bekväm känner du dig när du tänker på det liksom. Både ur egoistiskt perspektiv, ur närståendes synvinkel och inte minst med tanke på sjukvårdspersonalen och andra som drabbas. Kort och gott skulle jag säga, kolla upp råden från FHM och känn efter 💕 En större fest hade jag absolut skjutit upp. Vet inte hur många du tänker på när du skriver att det skulle vara de närmsta tjejerna. När jag läser hur du formulerar dig låter det inte som du skulle bryta mot rekommendationerna, men ja, de pratar om att undvika sammankomster, såsom fester, med större antal deltagare i den mån det är rimligt. Har man födelsedagskalas med ett par personer känns det ändå rätt okej för mig 💕

  2. Profilbild
    Amanda

    Avboka festen, utan tvekan. Jag avbokade min mans 30årsfest i mars, jättetråkigt men det är som det är. Jag tycker det är väldigt själviskt att styra upp en fest nu, resa osv. Tycker var och en borde skärpa sig och ta sitt ansvar.

  3. Profilbild
    Jenny

    Tycker absolut inte du ska ha din födelsedagsfest. Jag tänker att enda sättet att få stopp på den snabba spridningen är social distansering och då måste alla göra vad de kan. Det funkar inte om några gör allt och andra gör inget eller minimalt. Tråkigt, ja (har själv mycket som har ställts in, bland annat bokade tider på infertilitetskliniken) och vet hur det känns men som sagt, jag tänker att alla måste göra allt de kan. Du kanske kan fira senare? Och om inte annat kommer det ju fler födelsedagar 🙂

  4. Profilbild
    Petra

    Vi har fortsatt att leva ganska som vanligt förutom att vi gått på affären mindre och såklart inte träffat någon i riskgrupp. Och nu ligger man här… Helt isolerad med 39 i temp, frossa o halsont. Så jag skulle helt klart hoppa över festen tills detta lagt sig lite, skulle inte vilja ha andras hälsa på mitt ansvar. Svintråkigt jag förstår det..

  5. Profilbild
    Julia

    Jag fyller också år i slutet av maj och har bestämt mig för att bara fira med närmaste familjen. Hade liksom inte kunnat njuta av en födelsedagsfest på samma sätt med allt som pågår. Kommer vänta till senare i år, för att förhoppningsvis kunna ha den stora fest jag önskat mig 🙂 Hoppas du hittar någon lösning som känns bra, kram! <3

  6. Profilbild
    Iz

    Jag skulle aldrig haft en födelsedagsfest i dessa tider tyvärr. Sådant får vänta tills läget ser bättre ut!

  7. Profilbild
    Carro

    Hej,
    Jag hade nog skjutit på festen tills detta är över. Tråkigt såklart men vi får tänka på dem i sjukvården plus alla i riskgrupp som kan drabbas. Det mest effektiva sättet att minska smittspridningen är faktiskt social distansering, trist men sant. Personalen i inom intensivvården drar ett enormt tungt lass nu. Personal inom flera andra vårdgrenar måste stötta upp på sjukhusen vilket gör att de troligtvis inte kan få någon semester i sommar osv osv. Listan kan göras lång.

  8. Profilbild
    Sofia

    Min ena son blev sex år för två veckor sedan och har pratat om vad för slags kalas han har velat ha ändå sedan i höstas. Först skulle det vara på Leos, sedan skulle vi hyra en idrottshall.. han hade blivit så besviken om det inte blev av alls så vi hade ett utomhuskalas där alla friska barn var välkomna och det blev hur bra som helst! Ha det ute så mycket som det bara går, ställ fram handsprit och se till att bara helt friska kommer så går det nog bra ☺️

  9. Profilbild
    Cissi

    Jag skulle nog inte ha en fest på 25pers nu, inte ens om den kan hållas ute till 100%. Även om man håller avstånd så går man på samma toalett, man äter mat från samma serveringsfat. Någon har hanterat maten osv osv. Då alkoholen träder in så försvinner en del av omdömesförmågan. Man glömmer, man förminskar. Kanske blir man mer närgångna och kramiga. Det var trots allt på en fest som Adam Allsing tros ha fått sin Corona som ju sedan tog hans liv.

    Idag fick jag höra att en bekant fått Corona. Hans kollegas fru har haft Corona en tid. Möjligen har kollegan burit på smittan utan att själv varit sjuk/haft symptom. Så himla himla svårt och lurigt med detta virus 😩

  10. Profilbild
    Jenny

    Tycker absolut att du ska avboka födelsedagsfesten. Allt annat vore oansvarigt.

    Det är tråkigt för alla nu med inställda firanden, bara att acceptera att det är så just nu.

  11. Profilbild
    Johanna

    Jag hade skjutit på festen. Reagerade också när du skrev om din fest och nu i helgen när ni umgicks massa familjer. Vi har inte barnen på förskolan, för att jag är mammaledig med lillasyster, och umgås inte heller med andra familjer som har sina barn på förskolan. De enda som är nära våra barn är mormor och morfar alla andra håller vi avstånd till. Jag har fyllt 30 och tänkte han större firande i samband med minsta dotterns dop och mellandotterns födelsedag i juni men vi kommer avsluta i kyrkan (där gästerna kan sitta mycket utspridda) så får vi ta firandet en annan gång längre fram. Jättesvårt och man måste göra de man själv tror är rätt. Jag tänker att om jag har bekanta som sitter isolerade i Spanien och Frankrike så är de väldigt konstigt att jag ska leva på som vanligt här hemma.

  12. Profilbild
    L

    Tänker att det är bäst att avboka i dessa tider. Man kan inte leva på som vanligt, och låtsas som att corona inte finns. Förstår om det finns de som är extrovert och får energi av att vara social med sina vänner. Om de inte får den sociala biten så kan de gå under. Då får man hitta på andra lösningar som t.ex, köra videochat med flera vänner samtidigt och äta nåt gott medans man pratar. Då får man ju med den sociala biten . Om tanken skrämmer er, så kan ni istället gå ut i skogen ha en picnic med massor med gotta, och fira din födelsedag på de sättet. I dessa tider är det viktigt att tänka på andra och inte sig själv. Den här tiden kommer gå över, det gäller bara att ha tålamod. Du kommer ha flera födelsedagar att fira. Om du avbokar så får du se framemot nästa födelsedag, då har förhoppningsvis corona försvunnit.

  13. Profilbild
    Hannah

    Tycker alla ska ta sitt ansvar att undvika alla ”onödiga” tillställningar så att vården inte riskerar att bli mer överbelastad! Spelar tyvärr inte någon roll om man är symtomfri, har hört att andra tänkt så och det slutat med att några blivit sjuka ändå. Väldigt onödigt! ung som gammal, ingen är säker i detta.. 🙁 Det går att fira vid andra tillfällen då ett dödligt virus inte sprider sig i världen..

  14. Profilbild
    Julia

    Hade absolut inte haft något firande! Känns väldigt onödigt och själviskt att riskera något när alla inom sjukvården jobbar ihjäl sig för vår skull… 😕 precis som du säger så kan man bära på smittan utan symptom, det är faktiskt 8/10 som inte känner av något!!

  15. Profilbild
    Sara

    Om något känns bra så gör det, känns det inte helt bra så gör något annat som får dig att bli glad ❤️ Rädsla är farligare än virus.

    Kram!

  16. Profilbild
    Didi

    Grejen är väl såhär, man har ju läst om många som haft privata fester eller varit ute på krogen och inte tagit det på allvar och sen har det ju resulterat i att i en fest så smittades 17 stycken och i en annan tror jag det var över 50 pers. Det är rätt mycket och just för att man inte tog det på allvar.
    Jag kan absolut relatera till att man vill ju göra NÅGONTING i alla fall, så kanske vänta tills vädret tillåter att ha en utomhusfest med distans och lite lugnare. För så fort alkohol kommer in i bilden så tar man varandras drinkar, kramas, fingrar på samma mat (tilltugg och sånt), är nära etc etc. Det är så mycket man ska tänka på så det är väl inte värt att riskera hälsan för varken dig eller andra egentligen. Det kommer fler födelsedagar, det kommer fler år, livet tar inte slut här och nu… om vi sköter oss 🙂
    Avvakta skulle jag säga. Tyvärr.

  17. Profilbild
    Elin

    Jag hade ställt in utan att tveka. Det är tråkigt men det är inte värt det om det är så att någon är smittsam men symtomfri utan att själv veta om det. Bättre att ha festen senare i år eller vänta tills nästa år.

  18. Profilbild
    Linn

    Självklart är en fest inte att rekommendera i nuläget, på Folkhälsomyndighetens hemsida står klart och tydligt ”undvik fester, begravningar, dop, kalas eller bröllop”. Sjukt tråkigt för väldigt många, men otroligt nödvändigt för att hindra denna smitta från att spridas! Skjut den på framtiden och försök att se det som att ha något att se fram mot 😘

  19. Profilbild
    Sara

    Jag hade absolut ställt in. Vi kommer inte ha något kalas för mig, och då menar jag att vi kommer inte bjuda hem någon alls❤

  20. Profilbild
    Sandra

    Jag fyller år idag, i lördags firades jag. Vi var totalt 21 st utomhus och alla var friska. Visst är det själviskt men jag tycker det är upp till var och en att bestämma om man vill sätta sig i situationen att vara med och fira eller ej. Och som ikväll kommer min familj över och vi blir 12 st och även här är alla friska och upp till var och en om dom vill komma eller ej. Ska tilläggas att jag fyller 30. Hade jag fullt 29 eller 31 hade jag ställt in. Men jag har fått ställa in så mkt för min dag och en resa jag fick i present så då kände jag att det var okej att vara ego med förnuft.

  21. Profilbild
    Tua

    Vet att detta är långt borta, men undrar hur tänker kring sommarjobb när dina barn blir runt 18år tycker du att är jätteviktigt att dom ska sommarjobba eller kommer du låta dom göra som dom vill?❤️ Kram!❤️

  22. Profilbild
    Erika

    Jag hade avbokat festen pga den rådande situationen och ha en fest vid ett senare tillfälle istället 😊 Viktigt att lyssna på och följa rekommendationerna även om ni kanske inte blir allt för många personer. Alla måste ta sitt ansvar just nu 🙏🏼

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish