Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Vietnamesiska vårrullar

Hade en av mina bästa tjejer här igår och hon köpte med massor med ingredienser till väääärldens godaste middag.

Du behöver (till vårrullarna): 

– Rispapper (heter det så!?)

– Gurka

– Morötter

– Avokado

– Paprika

– Mango

– Morötter

– Koriander

– Risnudlar

– Sojabitar (som vi stekte i olja med vitlök och ingefära + salt). Man kan ju ha i typ vilket protein man vill! Räkor, kyckling eller vad som helst. Vi hade Hälsans kök sojabitar iallafall och det blev sjukt gott =)

Sås: 

– Japansk soja

– Chiliflakes

– Ingefära

– Vitlök

– Citron

Gör såhär: Skär upp alla grönsaker och lägg på ett fat. Koka risnudlarna. Doppa rispappret i varmt vatten som du har i en stor skål (vi kokade vatten och blandade ut med kallt vatten för att inte bränna fingrarna) tills det är helt mjukt och fyll sedan med grönsaker + sojabitar, risnudlar och koriander. Rulla ihop och doppa i såsen! Och såsen är gjort på soja och så hackade vi i ingefära, vitlök + pressade i citron och hade i chiliflakes.

Detta är sååå sjukligt gott. Helt beroendeframkallande och både fräscht och mättande. Ni vet ju förresten att jag HATAR vitlök men min kompis som var här igår har fått mig att börja äta det mer. När vi åt tacos sist så gjorde hon en så god sås med massor av vitlök (som ingen trodde att jag skulle äta men jag provade och ÄLSKADE den) och så var det ju mycket vitlök i detta med men jag åt ändå och tyckte det var typ det godaste jag ätit, haha. Igår när all mat var slut så erkände jag att hon hade fått mig att börja gilla det och ni kan ju gissa om hon blev nöjd 😉 Har känt henne sedan början av högstadiet och hon om någon vet att jag nästan spyr av bara lukten av vitlök i vanliga fall.

Kommentarer

  1. Malin

    Älskar! Äter typ två gånger i veckan. Tips är att göra jordnötsdressing att dippa i också. Blanda jordnötssmör med varmt vatten till önskad konstisens och blanda i lite ljus soja, sweet chili och lime juice, mmmmmmm

  2. Anne

    Med tanke på att du gillar ( gillade!! 😁) smash innan incidenten. Jag upptäckte en nötmix från Estrella, salt och honung eller liknande heter den. Cashew- och jordnötter doppade i honung och havssalt. Fruktansvärt gott och beroendeframkallande!

  3. Sigg

    Jaa det är ju så gott😍 vi brukar ha ris istället. Å så har vi en till sås av majonäs+soja i rullen. Så gott!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish