Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Det där med åldersskillnad

Hur stor ålderskillnad är det mellan Jason och Jolie? 🙂 Är du nöjd med den ålderskillnaden? För och nackdelar? Kram

Jason är född i oktober 2015 och Jolie är född i januari 2018. Är cirka två år och två månader mellan mina kids med andra ord. Jag tycker att åldersskillnaden har varit helt perfekt i vårt fall.

Fördelar: 

– Jason var blöjfri

– Jason var relativt självständig

– Barnen leker jättebra tillsammans idag och känns ändå rätt ”jämngamla”

– Jason förstod att han blev storebror och var så stolt och glad när vi tog med lillasyster hem.

Nackdelar: 

Hmmm.. Kommer knappt på några nackdelar i vårt fall. Jason sov bra hela nätterna redan när Jolie kom och han tog hela situationen jättebra. Han hade längtat efter lillasyster och det märktes. Jag upplevde inte att han förstod att han skulle få ett syskon när jag var gravid men när vi väl kom hem med Jolie så var det som att han hade väntat på henne hela sitt liv. Det var det finaste jag har upplevt i hela mitt liv. Han var så otroligt glad och lycklig.

För oss uppstod aldrig någon svartsjuka från Jasons sida heller. Han har alltid varit så okej med att Jolie har behövt mig lite mer då jag har ammat så mycket som jag har gjort. För min egna skull så var ju dock det dåliga samvetet ett faktum! Jag hade dåligt samvete över att det nästan blev en uppdelning där F alltid tog Jason och jag tog Jolie. Ville så gärna vara med min lilla kille men Jolie låg typ klistrad på mig den första tiden. Och i och med hennes hjärtfel så var jag så orolig hela tiden och ville ha henne nära jämt med. Så ja, mitt egna samvete var typ det största problemet.

Annars tycker jag verkligen att cirka två år är en helt perfekt åldersskillnad och nu när barnen är lite äldre så märker jag hur extremt mycket dom får ut av varandra. Dom har verkligen ett speciellt band som jag hoppas att dom ska få ha till varandra hela livet.

Älskar ihjäl mig i mina små! Det bästa som har hänt mig någonsin. Och gud vad bebissugen jag blev nu, haha.

Kommentarer

  1. Elin

    Tack för svar! Har för mig att Jasons tal kom lite senare? Du upplevde aldrig att det gjorde det svårare när lillasyster kom (att han kanske inte alltid kunde säga vad han ville)? 😊 Kram

  2. Fia

    Så fina 😍
    Sitter här med barn nr 2, som nu är 2 månader, men vill ha så många fler barn, helt fantastiskt är det! Och det blev inte bättre av att titta här, man blir ju bra sugen på fler små😍😍.
    Den tredje bilden nerifrån, är det en tapet eller klistermärke? Var kommer det ifrån?😊

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Det är klistermärken! 🙂 Från stickstay <3 kram kram fina du! Och jag förstår dig verkligen, det är så mysigt 🙂

  3. Christina

    Tack för ditt svar om pampagräset! Bor i Skåne dock… hehe får lov att hitta något här! Såååå fina bilder, vilka ljuvliga barn du har! Har själv 2 år och 5 mån mellan mina två killar. Känns så fint att de är så nära i ålder och leker så fint tillsammans (oftast…) . Stor kram Christina

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh tack fina du <3 och ja, det är ju så fint när dom gör det! 🙂 fint att dom får ha varandra, kram kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish