Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

God morgon tisdag!

Känns som att det är måndag idag och att det var söndag igår? Någon som håller med? =)

Hur mår ni? Jag mår bra idag! Var iväg sent igår kväll, blev bjuden på tacos och myste med tre vänner och sedan träffade jag Tove en stund efter att hon hade slutat jobba med. Landade i soffan vid 23, åt godis och bara var innan jag somnade.

Idag har jag en lång checklista på saker som jag måste ta tag i så jag ska väl ta tag i den nu direkt:

– Köpa kräm till barnen (smörjer dom vaaaaaarje kväll nu då dom lätt får torrfläckar båda två). Måste också köpa tandkräm, bomullsrondeller och annat nödvändigt.

– Ringa och be om en extra sophämtning. Jag missade den i fredags och nästa är om två veckor, haha.. Så typiskt mig.

– Göra klart ett samarbete med Homeroom.

– Kika på en lokal (som vi tar över från och med maj!) och vara med på en arbetsintervju med min blivande kollega inom mäklaryrket. Är så peppad!

– Dammsuga och skura alla golv

– Skicka två fakturor

– Telefonmöte med en blivande samarbetspartner

– Städa ur bilen

– Plantera om en växt (återkommer med resultat)

– Träna

– Jobba hela kvällen då jag ligger back med så mycket efter förra veckan och helgen.

Bananpannkisar med massa gott till frulle i vanlig ordning. Har alltid varma hallon, kanel och mandelsmör till. Det är viktigast! Så gottigt.

Har haft en liten klängapa på mig hela helgen lång. Mysigaste jag vet dock!

Jason har lekt ute med grannbarnen i vanlig ordning. Och han är så himla.. vuxen? Sköter sig själv och kommer in då och då för att berätta var han ska göra och var han ska gå. När han väl kom in så frågade jag varför han inte ville leka mer ute och han ba: ”dom andra skulle gå in och käka mamma”. Vadå käka? När lärde han sig att säga så? Och han säger också alltid ”attans”, ”osis” och ”tusan”, haha. Han säger också alltid åt mig att jag måste svära mindre och ba ”mamma, sådär fula ord får man inte använda”. Många har frågat vad vi gjorde för att han skulle komma igång med talet och vi gjorde absolut ingenting. Det släppte bara plötsligt och nu är han helt ikapp alla sina jämnåriga om inte till och med lite i framkant? Han kan säga ”r”-ljud jättebra redan, babblar på med svåra ord och långa meningar. Är så glad för hans skull då det hjälper honom så mycket när det kommer till hans egna relationer med vänner. Om jag skulle få ge mig själv ett tips såhär i efterhand så skulle det vara: OROA DIG INTE! NJUT AV DITT BARN! Så det tipset vill jag ge er alla som oroar er för era små som är sena i talet. ALLA barn är olika. Jason kunde knäppa loss sig själv ur vagnen och bilbarnstolen jättetidigt (han är så otroligt duktig på sådana pyssliga saker i överlag), har alltid varit stor och lång, extremt fysisk och klättrat, sprungit och varit i framkant med allt sådant i allmänhet, var blöjfri innan han fyllde två.. Han har varit så duktig på så mycket annat och det är tråkigt såhär i efterhand att jag inte bara njöt till hundra procent och slapp den där oron kring talet som ändå släppte till slut.

Barnen letade påskägg efter dessa små lappar som F gjorde i lördags, haha. Det var så uppskattat!

Lite påskmat har vi också ätit och jag ”smygåt” lite lax. Jag har nog valt att inte kalla mig vegetarian längre men äter ju trots allt 98% vegetariskt. Skulle aldrig kunna äta kött igen men fisk går ändå bra ibland och våra barn äter ju också det. Har knappt vågat skriva det på bloggen då vissa blir så upprörda över det. Känns som att alla som har placerat sig i ett ”fack” som jobbar med sociala medier har det omöjligt att ta sig därifrån sedan utan att få mycket hat. Men så är det iallafall.

Jolie och hennes älskade kaniner! Hon bär alltid runt dom, kör dom i sin vagn, nattar dom, pysslar om dom med filtar och pussar på dom. Så söt!

F var här igår och hjälpte mig med lite jobb och lekte med barnen. Frågade igår om vi inte ska göra en tredje bebis, haha. Vi gör så fina barn så känner ibland att vi nästan måste skaffa en tredje tillsammans. Han skrattar bara åt mig =)

Har typ blåbär på allt just nu! Tycker det är så gott och köper dom största hinkarna som finns på ICA. Så gott med vaniljkvarg, mm!

Har ni sett finbladig grönkål förut? Var faktiskt jättegott i sallad och kan tänka mig att det är gott att ha i smoothies med.

Min tomt börjar ääääntligen smälta fram och jag längtar så mycket tills gräsmattan blir grön och fin. Kommer bo här ute på altanen i sommar och titta på när barnen leker loss. Är så peppad på värme och sol nu. Och bara känslan som man har på sommaren över huvud taget… Känner mig alltid så fri och lycklig när det är varmt.

Gjorde så god pizzaomelett igår. Har tyvärr ingen bild från när den var helt klar för var så hungrig att jag glömde, haha. Men det jag hade i var:

– 4 ägg

– En finriven potatis

– Tomater

– Vegosalami

– Ost

– Salt, peppar, olja, persilja

Gör såhär: Knäck äggen i en skål, riv i potatisen och krydda. Blanda i skivade tomater och stek i olja. Lägg på salami, toppa med ost och mer tomater och stek tills den är färdig. Blev jättegott!

Önskar er en jättefin dag! Stor kram! <3

Kommentarer

  1. Profilbild
    Jennifer

    Fina, fina du! Ser ut som ni haft det så mysigt och jag är så imponerad av dig och hur du tar för dig utan att låta någon trycka ner dig. Hejja!
    Till frågan, jag har 3 barn väldigt tätt (tränade med pt under hösten men har inte ekonomisk möjlighet att göra det just nu). Däremot är jag himla inspirerad av dig och din vän Emilia bland annat, skulle vilja få mer koll på vad jag äter, hur jag ska äta och hur jag ska träna för att bygga upp en stark kropp (och också lära mig att älska kroppen som den är, inte för att bli smalare utan för att leva länge och må bra). Har du tips på vad jag kan börja med? Hur gjorde du?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh tack snälla du <3 Åh vad kul! Vad glad jag blir 🙂 Jag tvingade mig själv att komma igång igen! Och jag tycker att när jag väl kom igång med träningen så kom kosten naturligt därefter. Så träna en stund om dagen och försök få in den rutinen till att börja med! Är jobbigt i perioder men när man väl kommit förbi den tröskeln där det känns jobbigt så börjar man typ se det som en naturlig del av sitt liv och längta efter nästa träningspass. Stor kram och heja dig <3

  2. Profilbild
    Linda

    Hej 🌸 vill ni bli ett par igen eller vill du bara skaffa barn med F ändå? Delad vårdnad även om du kanske säger det lite på skoj, undrar bara hur tanken var 😀 ha en fin dag! Kram 🌸💕

  3. Profilbild
    Sara

    Låter ”sunt” att inte kategorisera sig som vegan/vegetarian eller vad det nu kan vara. Man äter ju ändå det man vill och behöver ju inte kalla sig något bara för att man utesluter vissa livsmedel. Som du säger så skapar det ju bara frågor eller diskussion om man någon gång väljer att frångå det man tidigare sagt. Vad nu alla andra har med det att göra. Blir så trött på att folk måste påpeka saker man inte har med att göra. Heja dig!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish