Gjorde såå god pasta med en av mina bästa vänner och barnen i fredags! Fick så mycket frågor om den på insta story så här kommer receptet. Både jag och hon har gjort denna tusen gånger förr och den är så sjukt enkel och god =)
Du behöver:
– Pasta
– Cirka 400 gram champinjoner
– 1 gul lök
– 1 dl valnötter
– 1 dl matlagningsvin (vitt)
– Grädde (har inga exakta mått för vi hällde bara i men man ser ju hur mycket man vill ha när man börjar hälla)
– Soja, salt, peppar, timjan, olja att steka i
Till servering:
– Ruccola
– Valnötter
– Parmesan
Gör såhär:
Koka pastan. Häll olja i en stekpanna, skala och hacka löken och stek tills den blir mjuk och får färg. Hacka svampen i små bitar och stek med löken När svampen känns färdig kan du krossa över lite valnötter, hälla över grädde, vin, soja, salt, peppar och timjan. Man kan också pressa i lite citron om man gillar det! När det har kokat ihop så kan man bara hälla av pastan och servera direkt med massor av ruccola, parmesan och valnötter. Såå gott!
Jag åt med min favoritpasta utan gluten men dom andra hade vanlig =)
Kommentarer
Låter gott😋 jag äter också glutenfritt..vilken är din favvopasta? Jag gillar inte dem som är för ”majsiga”😛
”Pasta Mafalda Corta Glutenfri” heter den 🙂 kram <3