Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Pärllera

Jag har ju inhandlat massor med pyssel för att kunna sitta lite mer hemma med ungarna.. Och först ut var denna pärllera! Dom höll på med den i cirka en och en halv timme så det är ju väldigt bra betyg ändå. Köpte den på Panduro och vi gjorde snögubbar, ormar och bollar tillsammans.

Haha kolla detta.. Min snögubbe är alltså den som ligger ner och Jasons är den som står. Hur grym är han inte!? Han är verkligen precis som sin pappa och så pysslig med bra tålamod och koncentration. Jag har noll tålamod och det är verkligen något som förstör mycket i min vardag, haha.. Om man ska plocka ner något försiktigt från väggen som typ sitter fast med skruvar så sliter jag alltid så att allt blir 100 gånger mer avancerat och går sönder, öppnar jag ett paket pasta så river jag bara upp allt så att man inte kan stänga förpackningen igen, misslyckas jag med något blir jag bara sur och svär över det istället för att prova igen osv. Ja, det är inte jättekul att ha så dåligt tålamod. Men så har jag varit hela livet. Och Jason.. Ja, han är precis tvärtom! Det roliga är att han hjälper mig sjukt mycket med saker!

Tre exempel från denna vecka:

– Skulle öppna en låda med pärlor till barnen som hade fastnat i ”låset” och till slut gav jag upp och han ba ”mamma, jag kan öppna det där låset”. Gav den till honom och mycket väl, det kunde han. Tog typ tio minuter då det hade fastnat ordentligt men han fick upp lådan!

– Råkade låsa grinden i trappen på övervåningen i ”utdraget läge” när jag städade och kunde inte få upp den igen (det är en sådan där grind som man rullar ut som vi har kvar sedan Jolie var bebis) och till slut så pillade han lite i den och drog ihop den igen, haha..

– Fiskespelet som vi har hade gått sönder och jag sa att vi kunde slänga det då jag redan hade provat att byta batterier men det ändå inte fungerade. ”Mamma, jag kan laga det”.. En av mina vänner hade också kikat på spelet tidigare och lyckades inte heller få igång det så tänkte väl att han aldrig skulle få det att fungera men lät honom prova ändå. Och vad gör han? Jo, han skruvar ut skruvarna själv med skruvmejsel, vrider och vänder lite på batterierna och sedan var spelet igång. Stod och gapade typ…

Han har kunnat knäppa och knäppa upp sin egna barnstol sedan han var typ två år och samma sak med selen i vagnen.. Han är så duktig på att lösa problem och har sådant tålamod när det kommer till att förstå hur saker och ting fungerar. Tycker det är så kul att se! Och så kul att han är så lik sin pappa med det också. När vi var ett par så gav jag alltid upp efter typ fem minuter medan F kunde köra sin problemlösning i flera timmar tills han faktiskt lyckades ordna det vi höll på med.

Är övertygad om att Jason kommer att bli uppfinnare, ingenjör, konstnär eller något annat spännande som är motsatsen till precis allt som jag skulle kunna klara av. Och Jolie är mer som mig och blir bara less och sur när det inte blir som hon vill på en gång, haha.. Och det är ju en väldigt irriterade och jobbig egenskap egentligen =) Vi får jobba på vår otålighet!

Kommentarer

  1. Tessie - nybliven 3-barnsmamma

    Vad roligt att han har ett sådant tålamod när inte du har det 🙂

    Vi har också testat sådan lera, men det dröjde inte många minuter innan alla färgerna var ihopkladdade till en stor mörkbrun boll. Att hålla isär färgerna var svårt 😉

  2. Karin

    Haha! Vad roligt att han hjälper dig när ditt tålamod brister. Hos oss är det på liknande sätt. Sonen på 3 år (snart 4) är mycket bättre än mig på att tänka efter före och mycket mycket mer teknisk. Han har lugnat mig också ibland när jag hetsar upp mig 🙂. Bra när man kompletterar varandra.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish