Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Mat just nu

När vi kom hem så kände jag att jag ville fylla våra kroppar med nyttigheter igen efter alldeles för mycket socker. Har typ inte haft någon spärr alls på barnen och låtit dom äta flera glassar om dagen, nutella till pannkakorna vid frukosten, godis, saft osv.. Har inte känts jättebra men har samtidigt tänkt att det är semester och länge kvar till nästa gång. Nu går vi tillbaka till bra mat igen och som jag har skrivit förut så har vi redan haft flera tjafs om varför vi inte kan äta glass hemma varje dag också. Hoppas att det går över snart!

Vår första middag hemma blev världens snabbaste linssås med pasta. Älskar den! Har bara i en gul lök, två vitlöksklyftor, rivna morötter, tomatpuré, grönsaksbuljong, salt, peppar, persilja, oregano, massor med olivolja, röda linser och krossade tomater + vatten. Och så glutenfri pasta till mig! Barnen fick vanlig. Åt med crème fraich och massor av chiliflakes. Detta tar typ 10 minuter att laga, dom flesta barn tycker det är jättegott och så är det ju bara hälsosamt och dessutom vego och billigt. Alla tummar upp! 

Bananpannkakor till frulle. Hade i kanel och vaniljpulver i smeten! Och åt med mandelsmör, varma hallon, kvarg, chiafrön och hampafrön.

Dessa är bäst! Perfekt över smoothien, gröten, pannkakorna eller vad man nu vill. Smakar inte så mycket men väldigt nyttiga och rika på bland annat omega-3!

Kommentarer

  1. Josefn

    Blev inspirerad av dig och gjorde den där linssåsen med pasta till middag till familjen och det blev SÅ uppskattat så tack för det <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, den är så god. Höftar jättemycket så vet inte exakt. Brukar ha typ två morötter, en lök, lite vitlök som jag pressar i, några dl vatten, någon dl linser.. 🙂 är osäker för slänger bara i allt, kram <3

  2. NF

    Bekräfta känslan i att dom vill ha glass. Det är ju fullt förståeligt, glass är jättegott! Bekräfta hela tiden. ”jag förstår att du vill ha glass, du älskar verkligen glass va?” ”Jag ser att du blir ledsen nu. Det får man bli. Kom om du vill kramas”. Barn ska inte alltid få det dom vill, men dom ska alltid bli bekräftade i känslan och förstådda av sina föräldrar. Tänk vad ofta vi pratar bort barns känslor genom att säga det självklara, hota/straffa eller säga samma sak som alltid. Tänk vad skönt det är när man bara bekräftar och säger ”du ville verkligen ha glass va? Jag förstår att du blir arg/ledsen. Du va verkligen sugen på glass nu. Vi kan göra egna glassar”. Ledsen får man bli. En viktig känsla ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förklarar bara att vi var på semester och att nu är vi hemma igen och då får man inte äta glass lika ofta som på semestern 🙂 typ så.. Dom förstår ju men det tjatas ändå om det ;p kram <3

  3. Malin

    Din linsgryta är bland det godaste jag ätit och jag delar med mig av receptet ofta till folk runtomkring mig 😃👌 faktum är att det står på vår matsedel idag hemma 😉 längtar redan! Så gott😍😍😍 tack att du delat receptet!!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish