Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Tacksamhet och att inte gräva ner sig

Skrev ju att jag var ledsen för ett par dagar sedan och mitt bästa tips när man inte mår bra är att tillåta sig själv att må dåligt. Det är ju trots allt helt okej att vara ledsen, må dåligt, gråta och allt som hör till. Men sen då? Man får INTE gräva ner sig. Det är typ en av mina huvudregler i livet. Aldrig fastna i sorg och ledsna tankar. Det finns alltid något att glädjas åt och ibland tar man saker så mycket för givet att man glömmer bort hur mycket fint man faktiskt har här i livet. Minns att jag hade en ”tacksamhetsdagbok” när jag var tonåring där man skulle skriva upp allt man var tacksam över varje dag. Det kunde vara allt från mindre händelser till stora saker. Allt från att man fick vakna upp och vara frisk, få en helt ny dag att forma som man vill, att man hade en bra vän i sitt liv eller att man fick ta en lång, härlig dusch på morgonen. Det finns verkligen SÅ mycket att vara glad över varje dag – man behöver bara öppna ögonen.

Här är min lilla tacksamhetslista för dagen:

– Jag är tacksam över att jag har två underbara barn. Så himla glad över att jag har fått dom och att jag får se dom växa upp och formas till egna små människor. Just nu är båda i en helt fantastisk ålder och det är så roligt att ha samtal med dom och lyssna på alla deras tankar och åsikter.

– Jag är tacksam mot min kropp som tagit sig igenom två graviditeter, förlossningar och typ fyra års amning utan några problem. Är så glad att jag är frisk och kan träna och göra allt annat som jag önskar.

– Så glad över mitt arbete! Det är så fritt och ger mig så fina möjligheter till att ha mer tid över för barnen. Jag kan välja att lägga mycket jobb på kvällen och hämta barnen lite tidigare, kan arbeta var som helst och när som helst så länge jag har min dator och min telefon med mig och kan styra det mesta själv. Idag är detta mitt drömjobb och jag är samtidigt tacksam över alla drömmer som jag har kring framtiden när det kommer till utbildning och framtida arbeten.

– Väldigt glad över att jag bor just där jag bor. Jag älskar mitt hem och mitt hus! Det är en tacksamhet varje dag att få vakna upp varje morgon, ställa ner fötterna på det fina golvet och bara känna att ”wow, här bor jag”. Hatar egentligen detta uttryck men jag måste verkligen ”nypa mig i armen” varje dag. Det är så fint att jag får bo här.

–  Är det något jag är lycklig över i mitt liv så är det träningen. Till gymmet kan jag gå när jag är ledsen, arg, irriterad, trött eller vad det nu kan vara. Och det magiska är att jag ALLTID mår bra när jag kommer därifrån. Det är guld för mig att bara lyssna på hög musik, gå in i mig själv och ge mig själv den kvalitetstiden.

– Tacksam över att jag hann med att ta ett långt bad igår! Även tacksam för att jag fick mysa ner mig i soffan en stund innan jag skulle sova och varva ner med lite gotta framför en serie, träffa två av mina brudar under dagen, äta middag med min lillebror och bara koppla av lite för en stund då jag trots allt var barnfri. Köpte också lite nya växter till kontoret som jag är så glad över!

Vad finns med på din lista att vara tacksam över idag? 

Kommentarer

  1. Emma

    Jag är tacksam över mina underbara, roliga, friska och urgulliga söner. Tacksam över att min kropp kunnat bära dom, och att livets alla situationer lett till att jag fick just dom.
    Jag är även tacksam för min man som är en riktig klippa, att jag träffade honom när jag var en ensamstående ung mamma som verkligen längtade efter en fungerande kärleksrelation. Är tacksam för att barnen får växa upp i vårt radhus, och att jag har möjlighet att ge dom den tillvaro jag önskar. För min egen del är jag väldigt stolt och tacksam över att jag i över fyra månaders tid hittat en passion för, lärt mig mycket om och upprätthållit min styrketräning/powerlifting. Från att väga en bit över 100kg och aldrig tränat planlöst längre än två veckor i taget tidigare känns det fantastiskt att se och känna resultaten som kontinuiteten ger min kropp.
    Slutligen är jag också innerligt tacksam över att jag bor i ett land där jag getts möjligheten att studera, och att jag fullföljt min socionomutbildning och nu börjar mitt nya jobb som behandlingsassistent inom ungdomsvård om tre veckor.

  2. Jenny

    Så otroligt bra och viktigt inlägg! Jag är inne i period där mina barn väcker mig allt för tidigt, så känner mig i obalans och varje motgång förstoras upp. Microperspektiv. Påmindes idag om att jag faktiskt har ett bra och priviligierat liv bara jag höjer blicken och inte hänger upp mig på småsaker. Tror man kommer långt med att ha bra inställning och just känna tacksamhet för allt man har.

  3. J

    Hej! Du äger ju massor av träningskläder från flera olika märken (aimn, stronger, icaniwill osv).. Vems träningskläder gillar du bäst om du måste ranka från 1-3? Jag är i slutet på min andra graviditet och ska beställa hem lite nya träningskläder efter förlossningen men vet inte varifrån, finns så galet mycket fina träningskläder! Jag är lika lång som du och vill ha bekväma tights, ett krav är att de inte får vara för ”korta”, ogillar när det känns som om man har ankersbyxor bara för att de dras upp när man tränar. Svårt att förklara haha men vad rekommenderar du? =)

    Du ger såå mycket träningsinspiration så jag längtar efter att småningom få börja träna igen!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Aimn älskar jag ju!! Dom är FANTASTISKA!! Så ska du välja ett märke så kör dom! Men alla är grymma, kram! 🙂 <3 och heja dig!! <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish