Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Smoothiebowl

Igår gjorde jag en så god och mättande smoothiebowl innan jag drog till gymmet. Var barnfri igår efter typ en hel dag på sjukhuset vilket var rätt skönt. Passade på att jobba, träna, stressa ner och bara ta hand om mig själv lite extra.

Du behöver: 

Cirka 3 msk kvarg

1/2 dl havregryn

1/2 avokado

1 banan

1/2 paket (en sådan där pappersförpackning) mango som varit fryst men fått smälta. Min hade nästan tinat helt innan jag mixade ihop allt.

Lite vaniljpulver

Gör såhär: Mixa ihop allt och toppa med hampafrön, linfrön, färska bär, mandelsmör och kokosflakes.

Fördelar med hampafrön: Hampa är ett kraftpaket av växtbaserat protein, laddade med vitaminer och mineraler. En enda dos av hampafrön förser kroppen med kalcium, järn, magnesium, fosfor, zink, mangan och kalium förutom vitamin A, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, vitamin B6, vitamin D, och även E-vitamin!

Fördelar med linfrön: Liksom chiafröet innehåller det massa bra fett plus näring, t ex omega-3, lite järn, kalcium och fosfor.

Fördelar med mandelsmör: Mandlar är riktigt bra mat för hjärnan, för huden och mättar bra vilket minskar sötsug. Mandlar är mycket näringsrikt och har en god sammansättning av fiber, protein och fett. Utöver detta är det rikt på både magnesium och E-vitamin.

Fördelar med blåbär: Bra för tarmhälsan, synen, hjärnhälsan, hjärt och kärlsystemet, huden och fettförbränningen.

Fördelar med jordgubbar: Mycket rika på c-vitamin och antioxidanter, bra för magen och kolesterolvärdet, innehåller järn, inflammationshämmande.

Fördelar med kokosflakes: Innehåller kolhydrater, fibrer och fett.

Fördelar med avokado: Innehåller massor med vitaminer och mineraler. Avokado innehåller över 20 olika vitaminer och mineraler som till exempel folsyra, magnesium, zink samt vitamin A, B, C och E. Innehåller nyttigt fett, antioxidanter, fibrer.

Fördelar med mango: Förbättrar matsmältningen, stärker benen då det innehåller vitamin K, hjälper hjärnhälsan och innehåller antioxidanter.

Fördelar med banan: Bananer kan hjälpa att motverka högt blodtryck skydda dig mot stroke och hjärtinfarkt. Bananer innehåller lite natrium, men är mycket rik på kalium, vilket skyddar hjärtat och har en kärlutvidgande effekt. Bananer innehåller heller inget salt och det är en viktig viktig faktor för att sänka blodtrycket.

Och kvargen är ju proteinrik medan havregrynen är mättande. Så med andra ord är detta en riktig hälsobomb som gör dig mätt och belåten =) Tips, tips!

Kommentarer

  1. Elin

    Har börjat läsa din blogg och den är både intressant och inspirerande! ☺️ Kan inte du börja skriva vartifrån dina kläder kommer? Dom är typ alltid helt i min smak, fräscht, bekvämt och snyggt! 😉
    Tack för en bra blogg! 🙏🏽

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish