Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Frågor och svar

Här kommer lite frågor som jag har fått på insta story nu i helgen. Kram!

Dina bästa tips till mig som ska föda barn snart och är rädd för förlossningen? Dela gärna tips att tänka på under förlossningen med! 

– Lita på din kropp! Din kropp kan föda barn även om du känner att du inte kan det.

– Stå upp så mycket som möjligt så att bebis får ta sig nedåt så snabbt som möjligt.

– Under en profylaxkurs när jag väntade Jason så sa barnmorskan som höll i kursen att smärtan i värkarna inte blir värre när man öppnat sig cirka 8 cm. Hade jag inte vetat om detta så hade jag nog skrikit efter mer smärtlindring. Hon sa också att jag skulle se varje värk som en avklarad värk. En värk i taget och när värken är över så kommer den aldrig mer. Efter varje värk så tänkte jag ”nu är den över och kommer aldrig mer”. Andades lite och tog nästa värk, tänkte exakt samma sak och repeterade detta tills Jason låg på mitt bröst. Tror att det är viktigt att vara precis här och nu under sin förlossning och inte få panik över att det kanske ska ta lång tid och att man ska ha sådär ont superlänge. Varje värk är ett steg närmre bebis. Så fokusera på precis här och nu.

– Träna på att andas. Profylax är bäst!

– Planera inte din förlossning. Den blir ändå inte som du har tänkt. Lika bra att gå dit med ett öppet sinne och vara okej med allt som händer. Försök inte att styra händelseförloppet utan häng bara med.

– Läs ”föda utan rädsla”. Helt fantastisk bok som hjälpte mig så mycket i hur jag skulle tänka.

– Våga ta i när barnmorskan ber dig göra det. ”Nu tar du i ordentligt på nästa krystvärk så är bebis ute illa kvickt” minns jag att barnmorskan som förlöste Jason sa. Det började verkligen hända grejer och Jason var ute på nolltid när jag vågade trycka på ordentligt under krystvärkarna. Så ta i när dom ber dig att göra det. Vet att det kommer att kännas som att du ska gå sönder från A till Ö och att du ska bajsa på dig samtidigt osv men det gör du mest troligt inte. Barnmorskorna har ju så himla bra koll. Våga lita på det.

– Ät godis mellan värkarna för att få energi!

– Läs peppiga förlossningsberättelser och försök att inte oroa dig för mycket. Du vet ändå inte hur just din förlossning kommer att se ut och det är så dumt att oroa sig i onödan. Det kanske blir världens bästa upplevelse? Jag har fantastiska upplevelser av att föda barn trots all brutal smärta. Skulle hellre förlösa 10 barn än att gå igenom en enda graviditet igen, haha. Hatade verkligen att vara gravid..

Vilken bilmodell har du? 

BMW X4!

Vilka är dina favoritövningar för ben och rumpa? 

– Benböj! Alla typer av dom. Typ med vikt, utan vikt, i cable cross. På alla möjliga vis.

– Höftlyft!

– Älskar min älskade hip abductor-maskin! En av dom få maskinerna som jag använder på gymmet (kör mest fria vikter) och som har varit med mig sedan dag ett som jag satte min fot på gymmet.

Hur hanterar man att få ett sjukt barn? Jag har precis fått en son med hjärtfel och mår så dåligt. Känns som att jag aldrig kommer att bli glad igen. Visste ni om Jolies hjärtfel under din graviditet?

Jag har också mått sjukt dåligt i perioder.. Framförallt under hennes första tid i livet (då ALLT var så ovisst) men också runt varje kontroll. Jag försöker att fokusera på Jolies mående här och nu. Hon mår ju superbra idag och det är där jag vill lägga mitt fokus. Märks inte alls att hon har ett hjärtfel och vården har ju stenkoll på henne. Jag vet också att både jag och hennes pappa alltid sätter henne och hennes mående i första hand och vi är sjukt starka tillsammans som föräldrar. Man får försöka hitta sina egna tankebanor för att överleva och komma ur det värsta mörkret. Och ta hjälp om det behövs! HÄR har jag skrivit lite mer om hur jag försöker tänka.

Och nej, vi visste inte om att hon hade ett hjärtfel förrän efter att hon kommit ut. Hennes hjärtfel är så ”litet” till sitt utseende så det är inte superenkelt att se bara sådär.

Med Jolie i magen och Jolie någon dag gammal: 

Hur är din relation till F idag? 

Haha, denna fråga är som vanligt mest ställd av dom alla. Vi har en väldigt ”vänskaplig” relation just nu. Vi ligger med andra ord inte (det är väl det jag gissar på att alla som undrar vill få fram så kan lika gärna bara skriva det) utan är bara vänner och pratar om saker angående barnen typ. Och så hjälps vi åt med att bolla dagar mellan varandra och ställer upp för varandra vid behov.

Hur tänker du när du inreder för att hålla en röd tråd? 

Jag tänker inte allt för mycket utan försöker köpa det jag tycker om och det som känns fint. Blandar nytt med begagnat och billigt med dyrt. Mitt bästa tips är nog att hålla ”grunden” så ren och enkel som möjligt. Så är det enklare att inreda därefter. Köra enkla färger på golv och väggar och så kan man lägga fokus på detaljer och dekoration. Lätt att byta stil, färger osv då också om grunden är så klassisk och enkel. Mitt bästa tips för att få det hemtrevligt är nog mycket gröna växter, svarta detaljer och att man väljer ut kanske tre eller fyra färger som man utgår från när det kommer till ex. möbler. Sedan är det skitsnyggt att matcha olika material fast i samma färg. Typ sammet, bomull och linne i ex. grått. Blir så enhetligt men ändå lite annorlunda och kul. Så kul att leka med material på det viset. Älskar det!

Hur många tatueringar har du? 

Jag har en på foten, en på revbenen, en på armen, en vid handen och en bakom örat.

Vilka är dina största styrkor som människa? 

Att jag vet vad jag vill! Och när jag väl vet vad jag vill och har bestämt mig för något så kan det inte bli annat än bra. Jag tror på mig själv, min egna drivkraft och målmedvetenhet. Jag litar på att jag klarar av det jag tar mig an. Och så är jag otroligt kärleksfull, omhändertagande och omtänksam mot dom som står mig nära. Älskar att skämma bort och visa kärlek och omtanke! Jag är bra på att lyssna inåt och ta mina känslor och tankar på allvar. Jag litar på att mitt hjärta och min magkänsla leder mig rätt i livet och vet vad som är bäst för mig.

Var kommer ert golv ifrån? 

Det kommer från BOEN!

Vad fotar du med? Var redigerar du dina bilder? 

Jag tar bara bilder med min iPhone! Och jag redigerar mest i appen snapseed.

Fick du bristningar eller celluliter under dina graviditeter? Hur fick du bort det? 

Nej, inget av det. Fick däremot hemorrojder av allt tryck nedåt och det var inte superkul, haha! Dom försvann sedan.

Kan du tipsa om bra mellanmål när man tränar?

– Keso med granola eller müsli + kanel. Brukar också slänga på lite banan eller äppelbitar. Mmm!

– Ägg. Brukar steka med lite creme fraich eller bara som dom är med salt och peppar. Eller så kokar jag två ägg och skalar för att sedan trycka i mig. Går ju fort att få i sig och är rätt gott.

– Kvarg! Brukar alltid se till att ha ett par sådana här små förpackningar hemma. Perfekt efter eller innan passet. Har också stora förpackningar med naturell kvarg hemma som enligt mig inte är världens godaste men helt okej.

– Frukt, nötter, proteinshake, bär, drick-kvarg, smoothie.

Du har ju hus, bil, eget företag, barn, bra inkomst och väldigt mycket redan nu vid 24 års ålder. Känns också som att du är stark som person och har varit med om mycket redan. Är du rädd att inte träffa en kille som klarar av allt det? Tror du att det skrämmer killar i din ålder att du har kommit så långt?  

Oj, vilken annorlunda och kul fråga. Tack för så fina ord. Jag tänker inte så ofta på hur gammal jag är men jag har ju hunnit med en del redan nu innan 25 som du skriver. Och ja, jag har ju en del i bagaget och har varit med om sjukt mycket under mina år. Det har stärkt mig och format mig till den jag är idag.

Ärligt talat så behöver jag ingen kille så rädd är jag verkligen inte… Jag klarar mig bra själv och har inget behov av att ta in någon mer i mitt liv. Skulle lätt kunna tänka mig att leva ensam hela livet! Eller ja, ensam är jag ju inte men ni förstår nog hur jag menar. Ingen man behövs liksom här, haha.. Jag trivs så otroligt bra i det livet jag har här och nu. Skulle jag däremot bli kär i någon och vilja dela livet med någon så är det ju förhoppningsvis någon som skulle ”klara av” mig och allt som medföljer. Som jag har skrivit förut så krävs det sjukt mycket för att jag ska bli intresserad av någon, tycka att det är värt att lägga tid på någon och dessutom bli kär i någon. Och ja, som du skriver så är det ju säkert avskräckande för många killar med en tjej som mig men jag tror också samtidigt aldrig att jag skulle falla för någon som inte skulle klara av mig. Vill ju själv inte heller vara med en kille som är rädd för mig, haha. Känns ju lite orimligt. =)

Ibland är läskigt att vara stark som kvinna tycker jag. Det är läskigt att våga gå sin egna väg, att våga ta plats, att våga vara sig själv, att våga göra sin grej.. När jag har varit rädd och orolig under skilsmässan över ”hur allt ska bli” och ”hur allt ska gå” så har en av mina bästa vänner alltid sagt ”mitt i allt detta får du aldrig glömma bort vem du är och hur jävla stark du är”. Och dessa ord har ekat i mitt huvud från dag ett i att jag stod ensam. Och ja, jag är stark och jag klarar precis allt jag vill oavsett om jag står själv eller med någon annan.

Kommentarer

  1. Emmelie

    På tal om kvarg! Testa att blanda i sockerfri saft (exempelvis fun light) i naturell kvarg. Såååå gott!! Och går att variera efter vilken smak man vill ha 😍 tips tips!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish