Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Igår

– Jag skottade fram min kära lilla brevlåda. Det tog mig en evighet och det blev inte ens helt bra men jag försökte iallafall, haha. Nu kan jag ta emot post igen mitt i allt snökaos! Det töntigaste och roligaste i allt detta är att jag känner mig så jäkla cool varje gång jag har skottat eller gjort något annat ute som jag inte brukade göra när jag levde med F, haha. Alltså jag är så fjantig så att jag nästan kan börja skratta åt mig själv.. Ni ska se hur nöjd jag är när uppdraget är slutfört om man säger så.

– Hade med kidsen till Leos lekland. Fick en fråga på insta story hur tusan jag orkar vara så aktiv hela dagarna men jag älskar att ha många bollar i luften och att det händer saker hela tiden. Direkt efter föris drog vi dit och busade och lekte. Vet inte vem som hade roligast men vi skrattade ihjäl oss alla tre. Jason imponerar så mycket med att klättra upp i vulkanen själv, vara helt orädd i alla kanor och Jolie är så imponerande hon med och pratar hela tiden, härmar allt jag säger och förstår precis allt man berättar för henne. ÄLSKAR ihjäl mig i mina ungar. Så tacksam över vår eftermiddag igår. Sedan åkte vi hem och badade med badbomb (barnens favoritsyssla hemma, hehe) och åt middag.

– Blev en sväng till Ikea och denna matta vill jag har ute i sommar. Tror ni att den finns kvar då eller ska jag köpa nu och spara undan? MÅSTE ha den på altanen. Blev förälskad!

– Var också smakråd i klädbutiker igår och passade på att hämta ut lite paket till kommande jobb. Sedan jag tog körkortet och kan ta bilen så springer jag alltid runt utan jacka för jag ska ”ändå bara in snabbt och hämta/köpa/posta en grej” eller ”det är ändå så nära mellan bilen och dörren”. Har på riktigt under denna tid också fått kommentarer av typ 6 (!?!?!) helt främmande män som ba ”oj vad lättklädd du var då” eller ”du gör allt för att bli sjuk ser man”. Och så den sjukaste ”får du styva bröstvårtor när du springer runt sådär” (följt av ett skratt). OOOOKEJ!? Vad är det med gubbar i 50-årsåldern? Det händer på alla möjliga parkeringar och jag är ärligt talat chockad själv över att så många har kommenterat att jag är utan jacka. Låter nästan som att jag ljuger när jag läser vad jag har skrivit men jag lovar att det är sant, haha! Och vill ni veta varför jag är utan jacka? Tycker det är enklare att köra bil utan! Och så är jag lat och tycker det är skönt att slippa ta på den med ;p

– Barnen är sötast i världen och ska alltid dela stol. Jason delar alltid stol såhär med sin bästa vän Adrian och det är så fint att även lillasyster nu får vara med och dela. Då vet man att hon är väääldigt speciell för honom, haha. Så fint.

– Min son gjorde en dator på föris och jag är SÅ imponerad. Hur duktig!? Jason har för övrigt börjat klaga när jag tar fram datorn för att jobba hemma om han är i samma rum och det dåliga samvetet blir ett faktum direkt. Men ibland behöver jag faktiskt göra det med.. Även när barnen är hemma och vakna. Tycker att det är så svårt det där. Försöker förklara att mamma jobbar hemma och att jag måste göra det så att vi kan äta, bo i huset osv. Han förstår nog inte riktigt men nu sitter han och arbetar hårt på sin dator bredvid mig då och då =) Tycker ni att det är för tidigt att förklara sådana här saker för en fyraåring förresten? Vi har pratat om allt kring döden, hur barn blir till, om sjukdomar, att vuxna jobbar för att tjäna pengar, om mamma och pappa som inte bor tillsammans.. Tycker det är så svårt att inte vara ärlig när han frågar så ger ärliga svar och försöker förklara pedagogiskt. Ibland känns det dock som att jag gör fel och som att vissa grejer är för ”tunga” för honom för att veta än.. Ja, jag vet inte riktigt. Hur tänker ni andra mammor?

– Den absolut roligaste personen på min instagram är Antonija Mandir! Hon får mig ärligt att garva så att jag går av typ. Bara genom sina storys, haha. Älskar den kvinnan! Har ju fått äran att träffa henne i verkligheten med och hon är precis lika härlig (och sjukt snygg!??) i riktiga livet. Kan sitta och vara stressad eller ledsen och så ser jag en story från henne och bara skrattar, haha. Älskart!

– Har ett samarbete med Simple Feast just nu (kommer på instagram idag med rabattkod osv) och har testat tre av deras rätter här hemma. WOW säger jag bara. Igår åt vi denna gryta med råris och barnen bara vräkte i sig. Jag med. Mums! Gillar också att allt är vego och ekologiskt + hållbart. Nytänkande, viktigt och klokt.

– Fick frågor om min jacka och den är från nelly! Köpte den där för runt tusenlappen och jag är sjukt nöjd. Den kan jag faktiskt ha i bilen så ska nog börja ha det nu så att jag slipper kommentarer från alla gubbar. Perfekt vardagsjacka när man ändå bor i träningskläder 80% av sin vakna tid.

– Planterade om min vaxranka och numera bor den i badrummet uppe. Visst blev det bra!? Den ser lite tråkig ut nu men direkt den börjar växa och klättra lite mer så kommer det att bli toppen. Den växte runt en metalltråd när jag köpte den på Plantagen och jag har försiktigt trasslat loss den bara.

Annars var gårdagen himla fin. Känner mig så fylld av lycka som bara bubblar överallt över mitt liv och varenda jäkla dag. Och den känslan mina vänner är så.. FIN. Alla förtjänar att känna så! Tänk att vi har fått lyckan att leva och att forma varje dag precis som vi önskar. Att vi får ha drömmar och mål, att vi kan jobba mot dom och att vi kan lyckas med allt vi vill och önskar. Glöm aldrig bort det och glöm inte bort att verkligen precis aaaallt är möjligt så länge du tror, vill och kämpar tillräckligt mycket. Glöm aldrig bort att tro på dig själv och känna dig levande och glöm för guds skull aldrig heller bort att du är värd det allra bästa. Och du vet i hjärtat och magen vad som är det bästa för just dig. Livet är här och nu och det kommer aldrig igen. LEV <3 

Lite pepp till er! Och till mig själv med. Älskar att läsa sådant här. Blir så inspirerad och motiverad till att drömma stort och se varje dag som en möjlighet.

Kommentarer

  1. Evelina

    Hej!
    Angående det här med att du pratar med barnen om döden och separationen osv. så är det ju alltid bäst att vara så ärlig och pedagogisk som möjligt i dem situationer. Tänker speciellt på hur jag tänkte på döden när jag var liten, förstod ju inte att dem som gick bort var borta för alltid och varför någon grät på begravningen. Tänkte ju att personen skulle komma tillbaka, personen hade ju bara rest bort ett tag.

    Så det är nog alltid bra att vara så ärlig och öppen och prata så mycket som det bara går. Jag ser dig som en närvarande mamma som är så super engagerad i vad barnen gör! Så jag tror det inte är några problem alls, dem kommer vara lika öppna tillbaka ju äldre dem blir.

    Kram💕

  2. Dahlia

    Tycker du gör helt rätt som pratar med barnen om livet, döden, jobb och allt annat som hör vardagen till, många försöker ju ”skydda” barnen från allt ”hemskt” men jag tänker mig att det då blir en sjuhelvets chock att växa upp och en dag inse att ingenting är så lätt som det lät när man var liten. Bättre att få höra allt och kunna fråga – få svar som man kanske inte förstår idag, men som kan bringa klarhet när man är mogen nog att förstå, eller för all del för att barnen ska våga ställa frågor! Jag tror att det skapar tillit till att de vågar ta upp saker med dig för de vet att de får ett svar, kanske inte alltid ett svar som man vill ha, men kanske en förklaring till varför det ser ut som det gör i livet där och då. Min mamma var alltid öppen med oss, både jag och mina syskon har alltid vänt oss till mamma för svar – allt från första mensen, till sex, till långa resor, sjukdomar, jobb och karriär. Pappa däremot har tyvärr alltid fått stå vid sidan av och få info i efterhand.

  3. Jenny

    Är ingen mamma (än🙈) men jag kanske får ha en åsikt ändå angående om att prata med barnen om allt? 😂😍 haha nej men, gör det! Känner jag bara. Det är så viktigt att kunna svara på högt och lågt från barnen. Min bästis har alltid gjort det med sina barn som idag är 6, 10 och 12 och jag har aldrig träffat mer kloka och medvetna barn. Precis som du skriver så pratar dem om döden, kärlek, livet, ja allt! Jag tror detta bidrar till att barnen känner att det är högt i tak hemma, vilket leder till mer trygga och öppna barn som känner att dem alltid kan prata med dig om allt, och att du svarar på allt. Har man en förälder som lägger locket på tror jag att man som barn blir mindre benägen att dela med sig till sina föräldrar. Sen ska man ju inte lägga en allt för stor börda på barn genom
    Att typ prata om sina problem haha, men det vet jag ju att du förstår haha, men att prata om livet i stort och smått är jätteviktigt tycker jag! Kram fina du, du är så inspirerande!!❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jättefint och rätt skrivet <3 vad kul att läsa och jag tror verkligen precis som du. Stor kram! 🙂 och tack för såå fina ord, blir så glad! <3

  4. Dani

    Gabriella, köp en snöslunga! Bästa investering ever 🙂 funkar exakt som en gräsklippare 🙂

    Vet inte om du fick kommentaren om bilvärmaren på instagram, men avståndet är 200-300 meter så du behöver ej stå vid fönstret för att sätta på den 🙂 (signalen går igenom väggar)

  5. Lisa

    Apropå 50 åriga gubbar.
    För X antal år sedan så svängde jag in för att tanka. Där stod en minibuss full med kontorssnubbar med öl i näven.
    En av dom kom fram ”ska jag hjälpa lilla damen att tanka? Höhöhö”
    Då jag har rätt hett temperament så tände jag direkt och skrek, alltså skrek verkligen:
    ”Jag hade väl för helvete inte åkt hit om jag inte kunde tanka eller??”
    Han lommade tillbaka till sina asgarvande gubbpolare med svansen mellan benen. 😁

  6. Amanda

    Tycker verkligen inte det är för tidigt! Så länge barnet är medveten kring det och det verkar ju Jason vara så tycker jag du gör helt rätt i att prata om det. Jag tänker nu börja prata om integritet med min blivande 3:åring, kan verka tidigt för många men för mig är det en självklarhet att prata om det tidigt så hon förstår att hennes kropp är hennes och att ett nej är ett nej

  7. Kajsa

    Eftersom bilbältet ska vara så nära kroppen som möjligt, för att skydda så bra som möjligt vid krock, så är det jättebra att du kör utan jacka! 😃

  8. Z

    Jag tänkte på en sak, om något skulle hända när du är ute och kör, så är det ganska bra att ha en jacka i baksätet iaf.

  9. E

    Hade på riktigt frysit till döds om jag sprungit runt utan jacka i Umeå, även om det bara är mellan bilen och affärn men fryser inte du så ska du inte bry dig om gamla gubbar 😛

  10. Leoni

    Jag tror att du gör helt rätt i att vara ärlig, på hans nivå. Barn märker när vi ljuger/undviker att svara på något och det skapar bara en osäkerhet hos barnet och i slutändan kommer han att fundera fram sina egna svar istället, som kanske inte alls stämmer (tex barn som tror att mamma & pappa gick isär för att ”jag och min syster var så jobbiga”) osv.. Du är en fantastisk mamma, vi gör det bästa vi kan och vad vi tror är bäst för våra barn. Så länge dom vet hur älskade dom är så har vi lyckats! <3

  11. Tina

    hahaha folk är så sjuka. Jag personligen skulle ju frysa ihjäl att gå ute sådär men det är ju upp till var och en hur man vill klä sig liksom..mind your own business.

    Hur går det med tatueringen/tatueringarna? Nyfiken på hur dom ser ut 🙂

  12. fanny s

    Jag tycker inte om att ”hålla undan” information från mina barn. Frågar de om döden, hur barn blir till osv så svarar jag (på deras nivå såklart). Jag tyckte det var extremt jobbigt som barn när vuxna inte var ärliga om svåra ämnen. Hur ska barnen kunna lära sig prata om svåra saker om man bara viftar bort det när de är små? Bättre att öva på att samtala med varandra om det tycker jag! Ibland har man kanske inga svar och då får man vara ärlig med det. Jag tycker liksom inte att man ska skydda dem från allt. Min kompis förlorade sin lilla bebis när hon bara var ett dygn gammal. Storebror som då var 3 år har verkligen tagit sig igenom denna process sååå fint tack vare att hans mamma och pappa har pratat, pratat och pratat om allt det svåra det innebär att lillasyster dog. Han är världens finaste kille och pratar om sin lillasyster i himlen på det mest självklara sätt. Hemska saker kan ju faktiskt hända även en liten människa, bra att man kan prata om det då!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, det förstår jag och jag känner samma sak. Åh herregud så hemskt 🙁 ja det måste man ju göra då.. så fint att dom har gjort det, så viktigt 🙁 Kram till dig och tack för att du delade med dig <3

  13. Lena

    Nästa gång kan du säga till gubbarna att du följer rekommendationerna från Trafikverket om att man INTE ska ha ytterkläder på varken sig eller barnen i bilen, då bältet skall sitta dikt an mot kroppen med så få lager som möjligt emellan 😉 Jag har aldrig ytterkläder på varken mig eller barnet i bilen just av den anledningen. (Har dock alltid extra kläder med OM det skulle hända en olycka eller att bilen går sönder så att man inte fryser om man blir sittande)

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish