Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Chokladkaka med banan och mandelsmör

Okej! Alltså detta recept blev sjukt bra och speciellt med vaniljgrädde (grädde + vaniljpulver) och varma hallon till. Mmmm! Kakan i sig var också god men man känner ju ändå att den är ”nyttig” eller vad man ska säga. Barnen ÄLSKADE den iallafall och jag med. Mums! Brukar ju göra dessa muffins så gjorde om det receptet lite bara.

Du behöver: 

3 ägg

10 dadlar utan kärnor (vi tog bort kärnorna)

2 msk mandelsmör

3 msk kakao

75 gram smält smör

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

1 dl mandelmjöl

1 banan

1 tsk honung

Cirka 1 dl mjölk (vi hade havremjölk)

Gör såhär: Mixa ihop allt, häll i en form och grädda i ugnen i cirka 150-170 grader tills kakan är klar.

Jason är grym på att knäcka ägg. Fattar inte hur han gör det men det är aldrig något skal med. Själv är man inte lika smidig,haha.

I formen kör vi smör och kokos istället för ströbröd. Sjukt mycket godare enligt mig. När vi var ”små” så gjorde alltid F kladdkaka till mig (var en gottegris av rang redan då, haha) och då gjorde han alltid med kokos. Minns att kanterna på kladdisen var typ det godaste jag visste just på grund av det. Tips, tips!

Fler av mina nyttiga recept med choklad: 

NYTTIG VARM CHOKLAD

NYTTIG KLADDKAKA MED MOROT

NYTTIG KLADDKAKA

NYTTIGA CHOKLADBOLLAR

NYTTIGA CHOKLADMUFFINS

RAW CHOKLADKAKA

Kommentarer

  1. Profilbild
    Sara

    Hej! Jag har följ dig länge! Jag är gravid i v.10 och de enda som vet än så länge är min man och mamma. Jag har mått så dåligt att jag blivit sjukskriven och kan inte träffa någon för att jag mår så illa och rapar hela tiden. Jag är helt isolerad och min man jobbar seena dagar så vi ses inte mycket. Jag känner mig så ensam och har svårt att glädjas just nu. Vill kunna göra allt som innan. Jag förstår att detta är övergående men problemet är att jag inte har några vänner med barn så känner mig ensam i det med. Har du fått nya vänner efter du fick barn? Är jag ensam om att känna mig så ensam? // Glad men ledsen samtidigt. Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår helt <3 hittade massor med vänner när barnen väl var här men hade vänner innan med. Tycker du ska söka via MVC! Dom brukar ju ha massor med mammaträffar och sådant. Du är INTE ensam <3 förstår dig verkligen, det är en stor omställning och man vill ju känna att man kan dela det med någon. KRAM och grattis till bebis <3

    2. Profilbild
      L

      Hej!
      Känner mig också ensam fast kanske inte exakt på de sättet du känner.
      Har ett barn på 14 månader och är gravid med nr 2 nu (v15) mår också pyton ännu 🙁
      Känner mig mest ensam nu för att de två som jag räknar som mina närmsta vänner (de har barn själva) känns som de har glömt bort mig.
      Jag är inte den som vill fråga varje gång om vi ska ses utan vill även känna att de vill ses också. Att vår vänskap är ömsesidig men känns verkligen inte så längre.
      Har förståelse för att man ”är upptagen med sitt” när man får barn men de som sårar mig är att de träffar ju andra mammor titt som tätt men inte mig. Bor bara ca 20-25 min ifrån varandra med bil så de borde inte vara ett hinder..
      Kramar

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish