Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Hej från Umeå

Hej fina ni!

ÄNTLIGEN hemma och igår när min bror hämtade mig på flygplatsen så kände jag bara lättnad i hela kroppen. Kom hem och var så himla glad och positiv trots att jag har dragit på mig världens förkylning. Lekte med barnen, kramades, pussades och bara var. Sedan ville dom hjälpa mig med tvätten och städningen så vi gjorde ett ryck innan vi begav oss mot stan för att göra lite ärenden. Behövde bland annat köpa ALLT som behövs vid en förkylning då jag har fått den värsta sorten. Ni vet när näsan rinner men samtidigt är man bara helt täppt och kan knappt andas. Och snyta sig går typ knappt heller.

Veckans planer: 

Måndag: Idag blir en riktigt lugn dag! Ska jobba en del också tänkte jag.

Tisdag: Jolie börjar sin inskolning på föris och på kvällen ska vi på älskade Adis kalas. Träna och jobba.

Onsdag: Inskolning dag två. Ska också göra naglarna och övningsköra med min fina granne. Jag har världens bästa grannar! Ska försöka få in ett träningspass här med + jobb på kvällen.

Torsdag: Inskolning. Fota två större jobb. Eventuellt övningsköra. Försöka förbereda så mycket jag kan för Jolies kalas som blir pyttelitet. Men lite fika och någon present måste jag ändå ordna. Träna.

Fredag: Inskolning. Inga planer ännu

Lördag: Inga planer ännu

Söndag: Kalas för min älskade lilla Jolie som fyller TVÅ år.

Och förresten.. Två saker som krossar mitt hjärta totalt just nu.. Det som händer i Australien och det som händer lilla Melina som jag skrivit om förut. Hon har drabbats av cancer och allt är ovisst för familjen. Mitt hjärta brister totalt och jag lider så extremt mycket med Jane som är så fantastisk på att sätta ord på sina känslor. Får rysningar i hela kroppen och ögonen fylls av tårar. Vill bara lösa allt men det går ju inte.. Allt gör så ont och jag vill knappt läsa det hon skriver samtidigt som jag tänker på Melina hela tiden. Ingen förälder ska behöva gå igenom det som dom gör just nu.. Och inget barn ska behöva få cancer. HÄR kan ni bidra till deras insamling och den är uppe i nästan en miljon kronor.

Och tillbaka till min resa hem trots att det knappt känns värt att skriva om sådana här ytliga saker när det händer så mycket fruktansvärda saker i världen.. Jag är verkligen en sådan som blundar då jag inte kan hålla det på en rimlig nivå annars utan bara gråter och gråter och känner mig maktlös om jag läser mycket om saker som är såhär otroligt hemska… Grottar in mig totalt och kommer inte upp igen.. Det är både en för och en nackdel att känna så otroligt mycket som jag gör. När det kommer till sådana här saker så klarar jag knappt av att prata om det för det gör bara så ont och så står jag där och känner mig så liten på jorden och som sagt… maktlös.

Igår: 

Igår när vi kom fram till Stockholm på kvällen så var min näsa så snorig att jag kände att jag bara ville sova. Tog in på hotell på Arlanda och sov i ett par timmar, tränade sedan på deras gym, åt middag och somnade om igen.

Vaknade tidigt under söndagsmorgonen och åt frukost med mig själv. Frukosten var helt galen och dom hade typ fyra olika typer av hummus varav en med choklad. Åt massor och fick världens matkoma.

Det bästa jag vet på en hotellfrulle är pannkakorna! Brukar på riktigt trycka åtta stycken.. Om inte ännu fler! ÄLSKAR pannkakor på hotellfrukost av någon anledning. På Clarion på Arlanda hade dom till och med glutenfria pannkisar. Det utbudet!? Jag tog dock vanliga då det är typ det godaste jag vet. Visste ni att jag hatade pannkakor när jag var liten? Idag är det typ bland det bästa jag vet!

Mitt liv igår.. Och detta var bara början.

Köpte med var sin present till barnen med. Jason fick välja vad han ville ha och han ville ha trollstaven. Jolie ville ha spindelmannen-walkietalkies så blev perfekt och inget bråk.

Köpte med mig ett litet minne från denna resa till mig med. Två magneter och tre små Barcelona-bilder!

MINA!!! Som jag saknat dessa två! Blir helt lycklig i kroppen när jag tänker på att dom är mina.

Hade lovat kidsen var sin klubba när jag kom hem från Spanien och det kom Jason såklart ihåg. Inne på Hemmakväll fick han välja precis vilken han ville. Är egentligen rätt emot att ge sådant här godis som är extremt färgglatt då det känns som att det inte är det nyttigaste man kan välja.. När barnen får godis är det oftast choklad. Äter ju knappt godis själv (mer än choklad och lakrits) så blir rätt naturligt så. Men ibland går det väl bra att få en sådan här klubba med? Jolie fick en dumleklubba och var nöjd med den tills den var slut. Då ville hon hugga in på storebrors.!

Klart jag också skulle ha lite godis. Detta är mina favoriter från Hemmakväll!

Hemma gjorde vi korvstroganoff och detta är mitt enklaste recept som är klart på nolltid. Brukar också byta ut korven mot två paket halloumi och då steker man bara osten först och lägger den åt sidan för att sedan röra ner den i såsen i slutet. Verkligen ett supertips!

Du behöver:

  • Korv (jag hade sojakorv från kyldisken på ICA = fyra stora korvar)
  • En schalottenlök
  • Vitlök (jag hade i två klyftor igår för att mörda min förkylning)
  • Krossade tomater (ett paket)
  • Tomatpuré (typ en msk)
  • En röd paprika
  • Creme fraich (några msk)
  • Buljongtärning
  • Olja att steka i
  • Salt, peppar, oregano och chiliflakes

Gör såhär: Stek löken (som du skalat och hackat) i olja och pressa i vitlöken. Stek en stund och tillsätt sedan tomatpuré och korven som du skurit i bitar. Stek en stund och häll sedan över ett paket krossade tomater och ett par matskedar crème fraich. Släng i buljongtärningen och häll i lite vatten. Låt allt puttra ett tag och smaka av med salt, peppar och oregano. Älskar även att ha i chiliflakes men mina barn gillar inte det så öser på det efteråt istället.

Och vad händer med mig när jag är superförkyld och känner mig ynklig och nedstämd en kväll då? Jag blir en tvättäkta influenser och tar 3211 bilder på mig själv, haha. Så jäkla skum, jag vet.. Av någon anledning vill jag alltid föreviga mitt ledsna face när jag är sjuk eller deppig =). Fråga inte varför för jag kan tyvärr inte svara på det..

Är jag konstig som har börjat tycka att detta är så gott? Brukar också ha i gurkmeja.

Jippi! Nu kommer jag snart att bjuda på riktigt bra bilder igen! Har ju haft mycket problem med min mobil på slutet och speciellt med kameran..

Denna bild sammanfattar min kväll efter att barnen hade somnat igår. Hoppas detta ger med sig snabbt nu!

Jolie klättrade förresten upp på köksbänken igår och vattnade ihjäl mitt ena elefantöra, haha.. Hon sa att den var törstig..

Önskar er en fin måndag och start på veckan! KRAM!

Kommentarer

  1. Sofie

    Hej,
    Lustigt att du skriver om klimatkrisen och din flygresa och konsumtion i samma inlägg. Jag förstår att konsumtionen och reklamen som uppmanar till konsumtion är en en del av ditt sätt att tjäna pengar. Men tror du att det finns något sätt att fortsätta tjäna pengar på reklam utan att bidra till mer slit och släng ohållbar fast fashion och uppmuntra till mer hållbara alternativ istället?
    Din roll som influencer är viktig i klimatkrisen!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tänker du att alla som arbetar med någon form av reklam över huvud taget är ett stort problem? Jag tycker att man som köpare får ta ett eget ansvar i vad man köper baserat på all reklam omkring. Klart att jag tar ansvar för VAD jag gör reklam för men man behöver ju inte köpa allt bara för att en influenser tipsar om det.. Om du förstår hur jag menar? Men självklart har jag mycket att lära och förbättra. Det kommer jag att göra så länge jag lever. Kram <3

  2. Christina

    Välkommen hem till Sverige! Ni har väl snö och härligt uppe i norr. I Skåne är det såååå grått och trist och regnigt! Blä! Nu längtar man efter våren. 🌷🌞Håller verkligen med dig – hotellfrukost mums! Men du ligg lågt med träningen när du har en infektion i kroppen, så att det inte blir värre. Kram och krya på dig! /Christina 🥰

  3. Madeleine

    Träna med ”den värsta sortens förkylning” låter inte så bra. Om jag vore du skulle jag fokusera på att bli frisk istället 🙁 krya på dig! Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Menade inte att det är värsta sorten i sjukdomsgrad utan mer att det är den jobbigaste sorten enligt mig. Hade inte ont i halsen, kram <3 tack!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish