Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Min 2019-lista

Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut? Ja, jättemycket. Det största var helt klart att jag gick igenom skilsmässan. Det har jag aldrig gjort förut och jag hoppas att att jag aldrig ska behöva gå igenom det igen. Rent känslomässigt så har det varit en riktig berg och dalbana som jag upplever som väldigt jobbig i det stora hela.

Genomdrev du någon stor förändring? Jag har förändrats mycket i mig själv. Jag har knappt märkt det själv under tiden som jag har utvecklats men nu när jag står här och ser tillbaka så känner jag att det har hänt så mycket i mig. I mitt huvud och i mitt hjärta. Jag har liksom på något vis också blivit tryggare i vem jag är och vad jag faktiskt vill. Känns som att jag på något vis också tappade mig själv mycket i all graviditet och amning som jag gick igenom. Eller inte tappade men med så mycket hormoner i kroppen + att vara nybliven mamma x 2 gör att man tappar rätt mycket av sig själv och ven man är. I och med att barnen har varit äldre i år så har jag haft mer tid för mig och det har känts väldigt bra. Att få komma igång med träningen igen efter så många års uppehåll har också varit en stor förändring som har gjort så mycket gott för mig.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja! Mina älsklingar Jeanette och Adam fick sin andra son! Magiskt! Han är helt underbar och jag blir bebissjuk när jag träffar honom även om jag försöker att inte erkänna det för mig själv.

Vilket datum från år 2019 kommer du alltid att minnas? Dagen som vi separerade offentligt.

Vilka länder besökte du?  Jag har inte rest utanför Sverige så mycket under 2019. Vi var i Gran Canaria i början av året och annars har det bara blivit resor inom Sverige.

Bästa köpet? Min BMW som kommer nu i januari.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Jag har varit riktigt glad massor med gånger. Ser bland annat tillbaka på sommaren som en helt fantastisk sommar där jag verkligen har vilat. Och barnen var så pass självständiga att det ändå gick att bara släppa dom och låta dom springa runt medan man själv satt i en solstol och kollade på. Det blev på något vis vår första, riktiga sommar i huset då sommaren 2018 bara bestod av att fixa utvändigt. Nu kunde vi njuta av gräsmatta och att bara vara. Att se barnens lycka ute gjorde även mig genomlycklig gång på gång.

Saknar du något under år 2019 som du vill ha år 2020? Nej, egentligen inte. Eller nu i slutet av året har det blivit mycket tårar och jag har inte jättemått bra. Jag har bestämt mig för att skaka av mig all negativ energi nu som jag har burit på i slutet av året. Det är liksom inte värt det. Hejdå med den och hej glädje, positivitet och pepp.

Vad önskar du att du gjort mer?  Hade väl kanske önskat någon mer resa utanför Sverige! Men 2020 så blir det nog mer så hoppas jag.
Vad önskar du att du gjort mindre? Som jag skrev tidigare så önskar jag att jag hade varit mindre ledsen nu i slutet av året. I allt det negativa och jobbiga finns alltid något positivt och jag tror och hoppas att detta år ska bli en nystart för mig. Från och med nu så skakar jag av mig allt som har tyngt mig och siktar framåt mot alla mina mål och saker som jag drömmer om.

Favoritprogram på TV? Bachelor helt klart, haha! Typ det absoluta enda som jag har följt slaviskt.

Bästa boken du läste i år?  Jag läste EN bok och det var när vi var utomlands i januari.. Det var en av 50 shades of grey-böckerna och den var faktiskt bra. Riktig tantsnusk som jag gillar, haha. Nu kom jag också på vad jag faktiskt önskar att jag hade gjort mer under 2019. Läst mer! Jag älskar ju att läsa egentligen och läste jämt förut. Så jag hoppas verkligen att jag kan hitta det lite mer nu 2020.
Vad var din största framgång på jobbet 2019? Först och främst att jag startade mitt AB. Jag har arbetat på heltid med mina sociala medier sedan 2015 men inte tagit tag i det då jag ändå alltid tänkt att jag snart ska sluta med detta då ni säkert kommer att tröttna på mig och att även jag kommer att tröttna på detta. Men åren har gått och både ni och jag är kvar. Det är jag så glad för! Och idag har jag faktiskt mitt alldeles egna aktiebolag. Det är så häftigt och jag är så stolt över mig själv. Har varit så många sena kvällar med mycket bokföring, jobb och bara att förstå allting och sätta sig in i det. Men jag älskar det! Att få plåta omslag för Glossybox var jättekul och något som jag tyckte kändes häftigt! .Tycker även att alla samarbeten jag har haft har varit så givande och roliga. Har fått träffa extremt mycket
Största framgång på det privata planet? Min största framgång på det privata planet är min egna utveckling under året och speciellt under den senare delen av det. En annan framgång tycker jag på något vis ändå är att jag har köpt loss huset så att det är helt mitt egna. Känns konstigt och mäktigt att det blev så till slut trots att jag kände från början att det var alldeles för övermäktigt. Men om man inte provar så vet man inte och jag är glad att jag faktiskt gav och fortfarande ger det ett försök!
Största misstaget? Jag har gjort mycket ”misstag” i år. Sjukt mycket misstag om jag ska vara ärlig. Samtidigt är det svårt att kalla det för misstag och jag försöker snarare se det som att jag har samlat på mig mycket erfarenheter och blivit lite klokare längs vägen.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?  Både och. Ledsnare nu i slutet av året.

Vad spenderade du mest pengar på? Mat och shopping tror jag om man inte räknar med typ hus, bil osv.

Något du önskade dig och fick? Oj, vad svårt. Jag började ta körkortet och jag har ju inte fått det än men snart är det mitt. Så det får nog bli min önskning som jag tog tag i äntligen.

Något du önskade dig och inte fick? Nja, jag tror inte det. Jag är ju ändå en sådan som alltid försöker lösa så att jag får det jag önskar mig och jobbar alltid mot målen jag har oavsett om det är något materiellt eller inte.

Vad gjorde du på din födelsedag 2019?  Var i Göteborg med hela familjen! Tror att vi hängde mest på Liseberg under dagen. Och så hade vi en fotografering på stranden på kvällen.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Jag ska bli bättre på att sova mer! Jag sover ju väldigt lite på nätterna så det är ett av mina löften till mig själv. Kommer upp en sådan lista snart med där jag går in mer på mål och drömmar =)

Vad fick dig att må bra? Tove! Finns ingen människa i världen som har fått lyfta mig så många gånger som hon i år. Är så evigt tacksam mot henne så det är inte sant. Ni vet när vänner blir familj, när man kan ringa och gråta mitt i natten, när man känner att allt är svart men plötsligt så ser man ljuset där i tunneln ändå. När man är i tårar men plötsligt sitter där och tokskrattar ändå. Det finns ingen i världen som vet så mycket om mig som hon och att hon bara har orkat stå kvar vid min sida i år trots att det har varit så otroligt tufft för mig på många vis nu mot slutet har fått mig att inse att jag aldrig kommer att hitta en vänskap som vår. Älskar henne så mycket och är så lycklig att jag har fått en likadan av mig själv fast i en annan kropp och som dessutom har barn som är exakt lika gamla. Finns inget mer GOALS än så för mig =)

Något som också har fått mig att må bra är rätt mat och träning. Bästa känslan att få må bra inifrån och ut. 

Vem saknade du? Jag har saknat tre olika människor rätt så mycket i mitt liv i år.

Mest stolt över? Mina barn. Jag känner bara ”wow” när jag tittar på dom. Jason är så stor, fin och klok. Han har ett lika stort hjärta som sin pappa och är så otroligt varm och omtänksam. Han är också världens busigaste (också som sin pappa, haha) och hittar på dumheter hela tiden som han sedan försöker förklara bort med den där glimten i ögat. Han vågar också vara sig själv fullt ut och det inspirerar mig så mycket. Finns ingen som är som min lilla kille! Nu när han dessutom har börjat prata så bra så är det så himla roligt att umgås med honom och han säger ibland saker som får mig att tappa hakan och inte riktigt förstå vad som precis hände. Plötsligt är ordförrådet så stort! För några dagar sedan så gjorde Jolie sönder en julkula och jag stod i duschen på nedervåningen. Han kom in och sa att jag kunde duscha klart och så plockade han upp bitarna, la i en soppåse där soporna ska vara, la i dom trasiga bitarna där och dammsög sedan upp resten. Blev helt paff och så otroligt stolt. Var inte heller beredd på att han skulle göra något sådant så som sagt så överraskar han mig hela tiden med saker som han säger och gör.

Och min lilla dotter är inte så liten längre. Hon har blivit så stor och om mindre än två veckor så fyller hon hela två år. Är så stolt över henne och över att hon motbevisade precis alla med sin styrka. Från att det var prat om akutoperation till att hon har varit som precis vilket barn som helst och dessutom utvecklats i raketfart både när det kommer till vikt och längd men också tal och motorik. Hon pratar i enklare meningar nu, vet vad hon vill, tar alltid för sig, är nyfiken på precis allt i livet och orädd på ett sätt som jag aldrig har sett ett barn vara förut. Jason var inte alls som henne på den fronten.

Nej, jag är så stolt över mina barn. Så stolt att jag knappt vet var jag ska ta vägen ibland.

Högsta önskan just nu?  Att jag ska få mitt jäkla körkort så att jag kan leva ett lite enklare liv och få en lättare vardag där jag sparar enormt mycket tid.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Jag tror inte att jag ska göra så mycket annorlunda. Jag ska fortsätta att lyssna på mitt hjärta och mitt inre gällande rätt och fel, vad jag vill och inte vill. Jag ska våga säga ja till saker, samla nya erfarenheter, se nya platser, bli starkare än någonsin, känna mig lycklig i mig själv och njuta av livet med mina barn och alla andra omkring som jag älskar. Jag ser verkligen fram emot detta år så otroligt mycket och tänk att det börjar nu? Wow! Ett helt år att forma precis som jag vill. Det känns helt fantastiskt.

Kommentarer

  1. E

    När du skriver om din vän tänker jag på vänner jag hade i gymnasiet… typ när man ringdes varje dag och pratade i timmar i telefon osv. Nu känns det som man inte har såna vänner kvar! Jag har själv avslutat kontakten med vissa vänner som jag känner jag inte har gemensamt med…många försvann när man fick barn! MEN hur tusan hittar man nya…Jag tycker också det känns så underligt att fråga ut på ”dejt” när man väl träffar någon man klickar med. Det känns jättesvårt att få vänner nu i vuxen ålder. Skulle du kanske kunna ha en vännertråd nån gång?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh vad tråkigt. Men ja, jag kan tänka mig att det faller bort många vänner. Jag har haft tur att ta upp kontakten med gamla vänner när jag flyttade tillbaka till Umeå och så har jag lärt känna vännernas vänner. Jo, det kan jag absolut göra. SÅ bra idé <3 KRAM <3

  2. Elin

    Har du provkört/övningskört något i en X4 eller köpte du den ändå? Vågat i så fall men grattis till en fin bil! Uppskattar verkligen din blogg, önskar dig ett fint 2020!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Varför är det vågat? ;p bil som bil tänker jag så länge jag vet vilket märke jag vill ha. Blir nog inga problem att köra den. Men har åkt med i en iaf 🙂 och tack snälla du! Detsamma <3 KRAM <3

      1. Elin

        Det är säkert individuellt men jag tycker verkligen inte att det är bil som bil, det är olika storlek/utformning/körkänsla. Men självklart går den att köra, menade inte så haha 😉 Kram!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish