Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Mål och drömmar 2020

– Dricka mer vatten! Jag är otroligt, otroligt dålig på att dricka vatten om dagarna och det slutar alltid med att jag på kvällen kommer på hur lite jag har druckit och häller i mig hur mycket som helst. Läste dock nu att det inte hjälper utan att det blir motsatt effekt för kroppen istället. Så ska börja ha med mig vattenflaska överallt igen som jag hade under en period förut. Det fungerade faktiskt väldigt bra. När jag tränar dricker jag mycket vatten men det är bara när jag faktiskt är på gymmet. Sedan glömmer jag bort det lika snabbt igen.

– Sova mer! Tror verkligen att jag måste bli bättre på att sova. Jag snittar typ 5 timmar per natt och det känns ju att jag inte är piggast i världen. Vill verkligen bli bättre på att gå och lägga mig tidigare, iallafall någon timme tidigare. Det hade gjort väldigt stor skillnad.

– Läsa! I år tror jag faktiskt ärligt att jag kommer att ha tid att läsa. Barnen är ju äldre, sover hela nätter osv. Jag känner mig mycket mer fri i att hinna med alla egna intressen på sidan av min roll som mamma. Och speciellt nu när jag inte har dom hemma på heltid heller. 2020 ska helt klart bli året där jag börjar läsa mer igen. Min vän har med sig en bok nu på resan och det är ju så himla härligt att bara kunna dra fram den på flyget eller en stund innan man ska sova för att varva ner. Nästa resa jag gör kommer jag inte att göra utan en bok! Och så ska jag läsa hemma med. Visste ni att jag alltid har läst jättemycket och lärde mig att göra det redan när jag var runt 4-5 år typ? Böcker har alltid varit en så viktig del av mitt liv fram tills att jag fick barn och tappade den delen av mig helt. Det är nog läsningen som har gjort att jag är så intresserad av svenska och alltid har fått MVG i det. Det var mitt bästa ämne i skolan just för att man fick skriva och läsa så mycket. Är så genuint intresserad! Och så var det ju just svenskalärare jag började plugga till också när jag gick på universitetet.

– Sluta lägga tid på personer som inte ger den tillbaka och plocka bort alla negativa relationer. Jag ger alltid så mycket av mig själv i relationer som jag tycker känns viktiga för mig. Och ibland är det bara totalt i onödan! Så jag avslutar alla negativa relationer och tar bort alla som påverkar mig på ett negativt vis från mitt liv. Visst vet ni att det är okej att göra slut med vänner också!? Man får faktiskt göra det. I vissa fall får man vara självisk och tänka på sig själv och vilka man har omkring sig påverkar ju ens mående något enormt.

– Fortsätta träna mycket och sätta nya mål längs vägen. För att jag ska känna mig motiverad av träningen så behöver jag alltid ha ett mål. Mina mål sitter oftast så enkla saker som att kunna lyfta tyngre vikter. Ser fram emot detta träningsår och är lite peppad på att unna mig en träningsresa mot hösten/vintern. Antingen själv eller med en vän! Har ju varit på en förut och det var så härligt! Och nu när jag faktiskt är mitt starkare jag så vore det kul att utmana sig själv mer och även få in lite konditionsträning och bli mer peppad till det. Ett mål är helt klart att få in mer cardio över huvud taget. Tycker ju att det är skittråkigt så därför avstår jag gärna det helt men ska försöka hitta varianter som jag tycker är kul.

En bild från träningsresan som jag var på när Jason var bebis ihop med min fina Emelie som är en av mina bästa vänner från Göteborg. Den arrangerades av bästa Aim’n Sportswear. Känns så konstigt att detta är över tre år sedan!? Tiden går så snabbt. 

– Amortera mycket och fortsätta spara. Jag vill fortsätta vara så bra på att spara som jag men vill också amortera mer än vad jag gör nu när jag står på huset själv. Gillar att ha lite ekonomiska mål och tänkte faktiskt ringa min bankman nu i början av året och boka in ett möte för att lägga upp allt som bra som möjligt.

– Ta körkortet! Nu är jag ju såååå nära! Detta är mitt kortsiktiga mål och jag vet att jag kommer att ha det nu i januari eller som senast i februari.

– Släppa saker som jag inte kan förändra. Detta har jag pratat om jättemycket med mina vänner. Det är så lätt att man fortsätter vrida sig ut och in för saker som man SÅ gärna vill ha eller göra. Men ibland så ligger det inte bara hos en själv. Så är det bara. Jag har på något vis bestämt nu att jag ska göra allt i min makt i en specifik situation så att jag vet att jag har gjort MITT. För har man gjort allt man kan så kan man faktiskt inte göra mer och då är det enklare att gå vidare ifall det ändå inte går vägen på grund av andra anledningar. Allt ligger inte i ens egna händer. Så att släppa saker som jag inte kan förändra ska jag bli bättre på i år.

– Fortsätta vara ärlig mot mig själv och mot andra. Är det något jag är så är det ärlig. Har ofta fått höra att det är så härligt och ovanligt hur rätt fram och rakt på sak jag är med vad jag faktiskt vill och känner. Jag säger precis det jag tänker och lindar oftast inte in något. Ingen kan läsa mina tankar eller känna mina känslor och jag har alltid lovat mig själv att våga berätta för andra hur saker känns, våga säga nej om jag inte vill och helt enkelt vara ärlig. Jag är sjukt ärlig som person över huvud taget och jag tror både att det kan skrämma och störa andra många gånge med. Och som sagt även upplevas som rätt konstigt och ovant men lite kul. Och att vara ärlig mot mig själv är också extremt viktigt för mig. Att möta mig själv i känslor och tankar och inte trycka bort saker bara för att dom gör mig rädd eller känns omöjliga.

– Bli bättre på att avsätta tid för barnen. När jag planerar mina dagar så planerar jag ju alltid upp det rätt precis. Typ ”en timmes träning”, ”detta ska vi äta till middag och jag börjar laga maten vid 17”, ”ska möta en vän och hennes barn och hänga i typ tre timmar” osv. Men att planera in tid med barnen är något jag sällan gör. Är vi hemma tillsammans så kan jag därför ibland känna dåligt samvete om jag inte leker med dom konstant och gör något annat ett tag. Blir som att jag är lite halvt här och lite halvt där och därför tänkte jag att jag ska bli bättre på att faktiskt avsätta tid för BARA lek. Typ ”nu leker jag med barnen i en timme så kan jag med gott samvete laga middag sedan och låta dom underhålla sig själva i en timme”. Det kommer nog att minimera min stress också då det dåliga samvetet mot barnen ofta ger mig en del stress. Och självklart förstår jag att man inte kan leka med sina barn konstant när man är hemma och att det finns andra saker att göra och det är väl därför jag på något vis vill avsätta och fördela hemmatiden mer. Så att jag kan vika tvätt och säga ”men nu har mamma lekt med dig så nu får du leka själv en stund” och veta att jag var 100% närvarande för bara en stund sedan.

Och så mitt absolut viktigaste och enda nyårslöfte som faktiskt är ett löfte och inte bara ett mål eller en dröm. Följ ditt hjärta. Det viktigaste som finns i hela livet enligt mig. Det som faktiskt leder till lycka och det som får mig att känna genuin glädje över att leva. Jag kan inte säga det nog många gånger men man måste verkligen våga lita på sin magkänsla, följa sitt hjärta och leva sitt liv till fullo. Man har bara ett enda liv och det finaste är ju att det är just DITT liv. Trivs du inte i din relation – våga förändra eller lämna. Mår du dåligt på jobbet – våga säga upp dig och byta inriktning mot det du faktiskt vill göra. Får någon dig att må dåligt – sluta umgås med den. Vill du flytta till en ny stad – gör det. Jag tror att man har så mycket ”men det ska ju vara såhär”-tänk i sig. Man SKA vara tillsammans med sin partner hela livet, man SKA vara nöjd och glad över sitt jobb och inte klaga, man SKA umgås med sin gamla bästis för man har ju ändå känt varandra i tio år osv. Det finns inga sådana måsten. Man måste våga tänka utanför boxen och tillåta sig själv att känna och vilja annat. Man får vara självisk i sitt egna liv. Alla andra har sitt egna att forma precis som dom vill. Situationer förändrar sällan sig själva heller. Ibland är det jäkligt tufft men man måste ta tag i det ändå. För efter det tuffa så kommer man ut på andra sidan och då brukar det kännas riktigt bra. Då kan man klappa sig själv på axeln och vara stolt över sig själv att man vågade, tog sig igenom det och kom ut på andra sidan. Man vet oftast innerst inne vad man vill och inte vill men det är nog mer vanligt än ovanligt att trycka bort sådana känslor på grund av hur saker ”borde vara”.

Jag tror också att man måste lita på sitt liv och på att saker sker rätt i tid. Om livet ger dig en möjlighet – ta den! Våga säga ja, våga utmana dig själv, våga ta det där steget. Du klarar mer än vad du tror. Och känns det rätt i hjärtat och magen så ÄR det rätt. Säg ja till livet och ta vara på dom möjligheterna du får. Vissa möjligheter kommer aldrig igen och vad är det värsta som kan hända? Förmodligen absolut ingenting farligt. Och är det värt det då? Du kanske blir gladare, lyckligare, får nya erfarenheter eller en helt ny syn på livet. Eller kanske till och med ett helt nytt liv som du kommer att älska ännu mer? Våga lita på att livet ger dig det du behöver och ta vara på dom chanserna du får.

Min värsta mardröm har alltid varit att se tillbaka på mitt liv när jag är typ 80 år och ångra något eller sakna något. Det värsta jag kan tänka mig är att sitta och tänka ”tänk om” ”jag borde ha vågat” eller ”varför gjorde jag inte detta?” när jag ser tillbaka på hur jag har levt. Det finns inga rätt eller fel och det finns inget facit att följa kring hur man ska leva. Varje dag vi får är speciell och unik. Och jag lovar mig själv varje dag att ta vara på det till fullo. Det är något jag vill lära mina barn också och jag hoppas att dom ska vara stolta över mig i hur jag alltid har vågat följa mitt hjärta och lyssnat inåt.

 

Kommentarer

  1. Elin

    Fina Gabriella! Du är en stor inspiration för mig. Jag vill bara säga wow till dig. Är så imponerad av din styrka och beslutsamhet.
    Alla dessa fina citat du delar med dig av är klockrena och jag känner igen mig i mycket av det du delar med dig av. Var hittar du alla dessa citat? Vill göra typ en citatbok av alla! 😍
    Stor kram till dig!

  2. Malin

    Gott nytt år! En nyfiken fråga, Varför står du på huset själv nu? Är inte Fjordor också ägare av huset?
    Tack för en underbar blogg!

    / Malin

  3. Marielle

    Vettiga mål tycker jag!

    Måste bara säga att jag läste ”bli bättre på att tvätta barnen” istället för ”avsätta tid för barnen”. Haha, blev så förvirrad och tyckte att det var ett lite ovanligt mål.

  4. Emma

    Hej. Jag har tagit steget nu, till att våga skiljas. Jag är inte lycklig och har inte varit det på länge och det börjar nu gå ut över barnen. Men det känns också så skrämmande, att bo själv, att inte träffa barnen hela tiden, att börja om. Men jag skulle ångra mig sen annars. Tack för att du fick mig att våga!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår verkligen det <3 HEJA dig <3 du är grym! ALLT kommer bli bra och du kommer ut på andra sidan så småningom. KRAM <3

  5. Josefin

    Det är sådana inlägg som dessa som får mig att följa din blogg, fasen vad grym du är!!! det märks att du gått igenom många tuffa händelser i livet för du har bestämt dig för att göra det bästa som bara går och inte låta jobbiga saker ta över de positiva. Jag har också mått väldigt dåligt och att läsa din blogg ger mig så mycket inspiration <3

  6. J

    Hej Gabriella!
    Hoppas du svarar på den här frågan i ett inlägg så att jag inte missar svaret 😄 Läste att du planerar dina dagar tex kl 17 laga mat osv. Vart gör du det? I en app? Vilken? En hederlig kalender? Skriver du också listor? Vad använder du dig av då?
    Jag älskar listor men hittar ingen app som har allt. Älskar att skriva i kalender eller i block men de har man inte alltid med sig. Så då kan jag hitta en lista någon månad senare 😄 Älskar din blogg! Hoppas du svarar ☺️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, jag planerar bara i huvudet. Sen skriver jag listor på papper med penna på precis ALLT annat ;p är nästan lite för mycket med det ibland, haha.. 🙂 och tack för så fina ord, kram <3

  7. Louise

    Tack för detta! Behövde verkligen läsa det här nu. SÅ.viktigt att våga förändra, följa sitt hjärta, magkänsla och prioritera sig själv. Jag är så dålig på det, så rädd för att ställa krav och för vad att gå min egen väg ska leda till. Fast i det där vad man borde som du förklarade så bra. Men det är dags att jag tar steget mot att bli lika modig som du! Så TACK igen. Att läsa hur du hanterar allt med skilsmässan ger mig så mycket hopp och trygghet. Du är grym! Verkligen en sann inspiration. ❤️ Gott nytt år till dig och fina barnen! Hoppas att 2020 blir allt det där du vill och tack igen för att du delar med dig och inspirerar även i de svåra sakerna i livet. Stor kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack själv <3 visst är det så!! HEJA dig och tack för så fina och varma ord. Betyder så mycket. Stor kram <3

  8. Mathilda

    Det där med att verkligen sätta sig ner och göra något med barnen tycker jag var en jättebra tanke. Jag planerar också mina dagar, är hemma med barnen och har mycket att göra. Lunch, middag, handling, tvätt, städ osv. Jag hade kunnat gå runt och plocka hela dagen. Ibland sätter jag mig för att bygga lite Lego men sen kommer jag på att JUSTE JAG HAR JU TVÄTT ATT SORTERA och sen sätter jag mig igen och JUSTE JAG SKULLE DAMMA osv. Det blir hackigt och man är sällan i nuet och bara är. Alltid steget före. Jobbigt både mentalt och för barnen. Tack för att du tog upp det här 😊

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men visst är det så 🙂 känns så bra att kunna fördela tiden mer och avsätta tid så kan man göra allt annat med gott samvete sen. KRAM och tack själv <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish