Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Frågor och svar del två

Häär kommer svaren på några fler frågor från insta story. Orkar inte klistra in alla frågor här så som jag gjorde igår så skriver bara av dom denna gång. Då tar inlägget lite mindre plats också och jag får plats med mer frågor. Hoppas att det är okej! =)

Vad är det för operation du ska göra på din navel? Har inte riktigt förstått då du ju säger att ditt navelbråck är 1,5 cm? Varför då operera när det knappt är synligt.. 

Jag vill så gärna ha min navel så som den var innan jag blev gravid + att det känns bra att slippa ha navelbråck över huvud taget. Det kan ju medföra problem trots att det i mitt fall inte är så sannolikt. Och jag vill verkligen inte riskera att jag behöver göra någon akut operation i framtiden.. Bättre att göra något åt det nu! Hur litet det än är så är det ju fortfarande ett navelbråck! Så det är både för att jag vill få en ”finare” navel igen men också för att jag vill slippa problem.

Såhär såg min navel ut innan jag blev gravid (hålet ovanför är hålet för min piercing och det har jag också kvar idag) och tanken är väl att den ska bli likadan igen. Jag har väldigt djup navel när den ser ut som den ska så tanken är också att ärret ska hamna typ i naveln och knappt synas. Jag ska göra operationen i slutet av januari/början av februari. 

Hur vet man att det är rätt beslut att gå isär? Tänk om man ångrar sig? 

Man bara vet. Men sedan tror jag nog aldrig att man är 110% säker och speciellt inte om man har levt en stor del av livet ihop. Jag tror att man ska följa sitt hjärta och sin magkänsla. Även om man tvekar på att köra helhjärtat på sitt beslut så vet man nog innerst inne vad som är rätt och fel. Man får ställa sig frågan ”är det denna människa jag ser mig själv med HELA mitt liv?” och ”är jag lycklig ihop med denna person?”.. Och så får man försöka se alla likheter, olikheter, hur bra man egentligen fungerar, hur mycket man bråkar, vad man egentligen känner och inte känner.. Är så mycket som spelar in men jag tror att man innerst inne vet när det är dags även om man gärna trycker bort den tanken. Man vill ju oftast rädda det man har till varje pris även. Det är tufft att inse att det är dags att ta beslutet på riktigt. Men när det väl är taget så känns det oftast väldigt bra med tidens gång. Men ja, man ångrar sig i perioder med. Jag har känt att jag har ångrat mig flera gånger också men det viktigaste då är nog att försöka förstå VARFÖR man ångrar sig. Beror det på att man faktiskt vill vara med personen i fråga eller beror det på andra saker (typ att man känner sig ensam, otrygg i det nya osv). Viktigt att vara sann mot sig själv hela tiden och inte pressa bort känslor och tankar. Jag har försökt möta mig själv i vad jag faktiskt känner trots att det har varit förbannat tufft många gånger. Har aldrig gråtit så mycket som jag har gjort under skilsmässan tror jag. Så mycket som rivs upp i en.

Hur lägger du upp din ekonomi och hur mycket fasta utgifter har du osv? Vill veta allt och tycker det är intressant! 

Jag har ju bolån, ränta och amortering och det landar på runt 14.000:- för mig kanske. Räknade på det nu mot slutet och ja, det blir strax över 14k. Jag amorterar ganska mycket i månaden och det känns bra då det blir som ett sparande i sig. Sedan har jag ju sophämtning, el, vatten, bredband osv.. Det ligger säkert på 2000:-/månaden om man slår ut det månad för månad. Oftast kommer fakturorna var tredje månad tror jag. Har försäkringarna hos Folksam och allt är försäkrat så bra det bara går.. För att jag är livrädd att något ska hända med huset och att försäkringen inte ska täcka helt enkelt.. =) Så där går det typ 1900:- i månaden som det ser ut just nu. Då har barnen var sin försäkring + att Jolie är medlem i hjärtebarnsfonden via Folksam och sin barnförsäkring vilket kostar extra. Har också en livförsäkring på mig själv som kostar mig ett par hundralappar i månaden. Sedan finns ju det vanliga som typ spotify, viaplay, netflix, mobilabonnemang. Det är väl det! Köper mat för cirka 1500:- i veckan också men då ingår blöjor och toalettpapper osv med. Snart har jag en bil också att betala på varje månad..

När det kommer till sparande så sparar jag både privat och i mitt bolag till min pension. Och så har barnen var sitt sparande och jag har två sparkonton. Ett fritt konto där pengarna inte växer utan som jag bara använder för att lägga pengar fram och tillbaka och ett dit pengarna placeras varje månad med en förhoppning kring att dom ska öka i värde med åren. Det kontot rör jag inte alls. Ja, det var väl det! =) Säg till om jag har missat något så berättar jag gärna mer. Tycker det är så fjantigt att man inte ska kunna prata om pengar. Ekonomi är ett viktigt ämne och jag tar gärna upp det här inne.

Har du någon gång känt ”gjorde vi rätt som valde att skilja oss?”

Ja gud ja.. Hundra gånger om. Tror att man måste fundera lite på varför man faktiskt känner så som jag skrev innan. Det är lätt att bara se tillbaka på allt som var bra när man väl är ifrån varandra. Man glömmer snabbt bort varför man faktiskt valde att gå isär. Sedan har vi ju barnen och för mig har det nog varit det tyngsta i det hela. Man ville så gärna vara en hel familj och att barnen skulle få växa upp med sina föräldrar tillsammans. Och så blev det inte så. Det är tungt. Men man lär sig att acceptera det och det blir lättare för varje dag.

Äger du någon sexleksak? 

Haha ja, en hel del =)

Hur känns det att vara ”kändis”?

Haha, jag ser inte så på mig själv.. Tycker inte att jag är känd och blir fortfarande lika chockad när någon kommer fram och hälsar för att denne läser bloggen eller följer mig på instagram. Jag är ju bara jag och en helt vanlig tjej! Det är nog därför så många av er faktiskt fortfarande hänger kvar här också tror jag. Jag är precis som alla andra. Gillar inte heller ordet influenser och det tog låååång tid för mig innan jag accepterade att jag hörde till den kategorin. Jag är precis som vem som helst.

När känner du dig som sexigast? 

När jag är nyduschad, har stringtrosor, pyttelite smink och nyfixat hår =)

Har du någon allergi? 

Nej! Eller jo, jag är typ överkänslig mot jordnötter. Vi har jordnötsallergi i familjen och för mig har det bara blivit värre med åren. Sväller upp i halsen, börjar klia i ögonen som också tåras massor och fick senast också sjukt svårt att andas. Så håller mig borta från jordnötter och har gjort i väldigt många år. Har dock ingen konstaterad allergi.

Är du en stads eller lantmänniska? 

Stadsmänniska helt klart! Tycker Umeå är tillräckligt lantligt, haha =) Nej men jag trivs bra i Umeå så länge jag har möjligheten att ta mig härifrån då och då. Skulle inte klara av att bo här utan att resa. Tycker att det känns på tok för litet och uppskattar att komma till större städer. Men återigen – jag uppskattar lugnet här med! Umeå är en bra familjestad och jag är glad att barnen får växa upp här. Det känns tryggt.

Vad är ditt mål med träningen? Vill du bli ”stor”?

Vad innebär stor? ;p Alltså jag njuter ju av att bli större och vill bygga muskler. Jag försöker forma min kropp enligt det som jag själv tycker är snyggt men mitt främsta fokus ligger på att bli stark. Jag vill kunna bära mina barn, vara pigg och glad, orka skotta, bära matkassar osv. Vill ha bra hållning och ha massor med energi. Ni förstår! Sedan är utseendet bara ett plus men jag skulle ljuga om jag sa att jag ogillar att få större rumpa, mer välformade axlar och massor med ryggmuskler. Snyggaste som finns enligt mig! Jag kör tunga vikter på benen och så lite lättare på överkroppen då jag inte vill bli allt för stor över axlar, armar och överkropp. Och detta är ju enligt mina mått! Någon kanske tycker att det jag tycker är för stort är litet och tvärtom. Finns inget som heter ”för stor” eller ”för liten” egentligen heller men jag hoppas att ni förstår hur jag menar. Vi är alla olika och trivs olika! Men jag försöker anpassa vikter över hur jag vill forma min kropp just för att antal kg faktiskt påverkar hur mycket större du blir. Skulle inte trivas i mina armar om dom blev dubbelt så stora exempelvis. Förstår ni hur jag menar? Man får ju anpassa sin träning efter sig själv och sina egna mål både när det kommer till styrka och utseende.

Berätta mer om bilen! Tillval med mera!

Alltså det eskalerade med tillvalen och jag valde till massor av saker och bland annat M-sportpaketet. Har inga nya bilder på papperna men denna bild nedan tog jag för att skicka till mina vänner i vår messengergrupp när papperna var påskrivna och klara. Där ser ni några av tillvalen iallafall. Men det är en till sida med bara tillval och jag hittar inte dessa papper nu när jag sitter med frågan.. Får leta bättre och skriva ett inlägg om det sedan eller när jag väl har hämtat den. Det är en BMW X4 i vitt (såklart, haha) =)

Aldrig mer få träna eller börja äta kött igen? 

Alltså nääääää sluta..  Jobbigaste frågan på länge och jag vet typ inte vad jag ska svara. Måste typ säga att jag nog hade börjat äta kött igen. Får alldeles för mycket av träningen för att kunna ta bort den helt ur mitt liv. Och hade jag börjat äta kött hade jag bara ätit bacon, haha. Det kan jag faktiskt sakna från när jag åt kött. Älskade det. Men helst inget av alternativen! Skulle nog vara svårt att äta kött för mig nu, tror inte jag skulle kunna svälja ned det. Minns känslan av att det bara växte i munnen när jag tuggade typ.

Har du och F haft sex efter skilsmässan?

Alltså denna fråga fick jag typ 10 gånger igår på storyn.. Sjukt att så många är så intresserade av det. Haha, ja det har vi! Förstår inte varför det är så spännande att veta dock.

Vem står dig absolut närmst? 

Tove! Finns iiiiingen om känner mig som hon gör. Vi är så himla lika också så det känns nästan ibland som att vi är samma person. Berättar precis allt för henne och finns inga detaljer som undanhålls, haha. Ni vet sådana där saker som man bara tänker för att dom är för konstiga och för störda för att dela med någon? Dom delar vi också. Tror ärligt talat att hon känner mig bättre än vad jag känner mig själv också. Är det någon jag lyssnar på gällande det mesta så är det henne. Vet att hon alltid vill mitt bästa och att allt ska vara så bra som möjligt för mig. Så tacksam för att jag har henne. Sedan står ju F mig supernära fortfarande med trots att vi inte har lika tight relation nu längre. Men jag litar på honom till 110% med precis allt och vet att han aldrig skulle svika mig eller skada mig + att han alltid ställer upp och vill mig väl.

Om du får fler barn i framtiden, kommer du att välja namn på J då? 

Har inte tänkt så långt. Vi får väl se om jag får fler barn och vi får väl se vad min framtida partner i så fall har för namnförslag. Men klart att det hade varit roligt! Inget måste dock och inte ens något som jag har ägnat en tanke åt ännu, hehe.

Hur delar ni upp jul och nyår?

Svarade på detta igår men kan svara igen! Jul firar vi här i huset alla tillsammans och över nyår så firar F med sin familj och barnen. Jag drar utomlands en vecka med några tjejkompisar!

Lite bilder från förra året! Vi firade först här hemma och sen hemma hos F med hans familj! =) 

Kommentarer

  1. Louise

    Så himla bra inlägg! Känner igen mig när dt kommer till separation. Var ihop med en kille i tre år, det funkade inte alls under den tre åren men jag var så kär i honom. Sista halvåret hade jag inga känslor men stannade ändå, han var en vana och sen så var han rätt kontrollerande även. En dag efter ett urlöjligt bråk kände jag dock att nu får det räcka. Då hade jag funderat på att göra slut länge.. Jag har inte ångrat det alls inte ens knappt varit ledsen. Det har bara känts rätt. 5 månader som singel idag och livet är underbart haha! Men du skriver så rätt! Man bara känner det på sig när det är rätt och jag tror att många egentligen borde lämnat varandra tidigare. Tror man försöker för länge.

    Kram på dig bästa du! ❤️

  2. Love

    Angående separation – jag är i din ålder (95a minns inte vilket år du är född dock) och träffade min sambo när jag va 17 år. Efter 2 barn och allt vad det innebar kände jag ”är det såhär mitt liv ska se ut nu?” och allt bara rann över mej att vi under lång tid betett oss som vänner som bara fick allt att gå runt med barnen och ingenting annat. Kärleken hade liksom dött mellan oss pga ständigt arbete och barn men vi bråka inte, inte en enda gång – det va bara… Dött. Så jag lämnade, fixade en lägenhet och ett helt nytt liv. Det va det bästa jag någonsin gjort. För vi hitta tillbaka, vi bröt mönstret jävligt drastiskt men det va det som krävdes också. Hur skulle vi kunna bryta cirkeln under samma tak liksom? – Idag ser vi inte varandra för given som förr vilken man nog många gånger gör när man träffats när man var så ung. Man har både vuxit upp ihop och blivit vuxen med sin partner och då vet man ingenting annat än att vara med sin partner och ibland behöver man lära känna sej själv som vuxen ensam. Hoppas du fattar vad jag menar 😊
    Och jag tror verkligen att – har man börjat fundera på att lämna kommer den tanken aldrig att släppa.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig <3 vad fint att läsa! Nej, jag tror inte heller att man kan släppa tanken på att lämna om man väl har börjat tänka den. KRAM <3

  3. Gabriella Joss
    gabriellajoss

    HAHA OJ! Menar såklart inte i månaden utan i veckan. FÖRLÅT hörrni!! <3 <3 läste igenom nu och såg att jag hade skrivit i månaden och även samma sak i kommentarerna. Menar sååååklart i veckan!! KRAM<3

  4. Petra

    Menar du verkligen att du endast köper mat och blöjor mm för 1500kr i månaden? Äter du ute mycket då som du inte räknar in i den summan för det låter verkligen lite.. vore intressant annars om du gjorde nåt inlägg med veckans matkasse och matupplägg för 350kr i veckan för där ligger jag på en betydligt högre summa och vore bra med tips på att få ner utgifterna 🙂

  5. Elin

    Hej Gabriella! Jag förstår inte hur folk som har barn kan klara sig på 1500kr i månaden på mat och blöjor. Hur gör ni?? 🙂 Ingår allt ätbart (frukost, lunch, middag, mellanmål och gottis), samt tvål, toapapper osv i dessa 1500kr?? Vi är en familj på två vuxna och två barn och lägger sååååå mycket mer pengar på detta i månaden. Vi handlar en gång i veckan och göra matsedel, men lyckas ändå inte få ner vår matkostnad. Vi äter mestadels vegetarisk kost, mycket frukt och grönsaker och en del gottis haha, men jag tycker inte att vi slösar eller lyxar till det.
    Vad gör vi för fel?
    Tack för en underbar blogg! ❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Sedan jag har haft barnen på halvtid så ligger det där omkring! Innan så låg vi på runt 10k i månaden så det är något som har hänt, haha.. Lagar väl inte så mycket mat när jag är själv så tror att det är där det ligger. Har ju bara barnen på halvtid nu och det är då jag gör ordentlig mat, kram <3 och tack för fina ord!! 🙂

  6. Stina

    1500 kr på mat per månad inkl förbrukningsvaror, kan det verkligen stämma? Bara ett av dina gottis/fruktfat går ju med lätthet på minst några hundralappar. 🤔

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Sedan F flyttade ut så lagar jag inte ordentlig mat varje dag utan käkar typ äggröra när jag är ensam till middag 😀 så blir mycket billigare nu! Förut låg vi runt 10k när vi var alla fyra varje dag, kram <3

  7. Lea

    Jag har en fråga kring ekonomin. Jag och min man bor också i hus och elrpriset är ju olika under året. Men under vintern kan det bli 2000 kr bara för elen, sen typ 1200 kr för sopor/vatten/att de städar ute på gatorna och sånt (samfall tror jag det heter som man brukar ha när man bor i hus) i månaden och så cirka kanske 300 kr i månaden för bredband. Det lät så lite att du hade 2000 för allt det i månaden? Hur mycket brukar bara elen bli för dig cirka i månaden? kan ju vara att vi bor i ett äldre hus (90-talet).

    En annan fråga som jag undrar över är, är du lätt åksjuk? Alltså kan du åka karuseller och sånt utan att må illa och båt som gungar och åka baklänges i en buss osv utan att må illa 🙂

    Kram!

    1. Denice G

      Bor några mil norr om Gabriella, Västerbotten, tänkte svara hur det ser ut för oss. 🙂

      -Vintertid så brukar el/uppvärmning ligga på ca 3500 kr/månad (uppvärmning med elpanna+luftvärmepump hus på ca 160 kvm, har dock just satt in bergvärme så kostnaden kommer att bli mindre så småning om.)
      -Sommartid blir mindre, är det väldigt varmt har vi igång ACn på luftvärmepumpen och då har vi haft som dyrast ca 1500 kr/månad

      -Vatten/avlopp/avfall ca 1000 kr/varannan månad +1300 kr en gång per år för slamtömning
      -bredband 300 kr/månad
      +villaförsäkring ca 1000 kr/månad. Beror på nivå och försäkringsbolag, har Länsförsäkringar.

  8. Lina

    Åh vad härligt med en kompisresa över nyår, man får verkligen så mycket energi av att umgås med vännerna (även fast det är skönt att komma hem och ta det lugnt också haha) Hoppas ni får en fin jul tillsammans! Kram

  9. Nathalie

    Får jag fråga om du menar 1500:- i veckan på mat? Eller handlar du bara mat för 1500:- i månaden? Isåfall får jag veta hemligheten 😍 vi är 4 personer och jag handlar för ca 1500-2000 i veckan på mat, blöjor m.m men du lägger alltid upp magiska bilder på mat och fika så kan man typ få se när du gör en storhandling o så 😍

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja precis 😀 <3 då ingår inte utemat dock! 🙂 <3 jag äter så mycket enklare nu när jag är själv och jag har ju bara barnen på halvtid nu.. Så matkostnaderna har gått ner en heeeel del sedan F flyttade ut 🙂 <3 Absolut!! 🙂 kan ordna det, kram fina du <3

  10. Ninni

    Hej fina du!
    Stämmer det verkligen att du lägger 1500kr på mat i månaden. Vi har ett barn men lägger minst 1500 kr i veckan 😳 haha
    Kram ❤️

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish