Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Söndagsmåsten

Igår var det söndag och förut gillade jag verkligen inte söndagar. Idag tycker jag faktiskt om söndagar mest av alla dagar. Det är fredagar, lördagar och söndagar som ligger mig varmast om hjärtat. Sedan tycker jag faktiskt om måndagar med för att dom känns som en ny och fräsch start. Förknippar ni söndagar med ångest eller tycker ni också om slutet av veckan lika mycket som jag?

Saker som jag alltid gör på söndagar: 

– Städar lite extra. Dammar av fönsterbrädor och hyllor, skurar golven, tvättar och går ut med all tvätt som finns kvar i tvättstugan. Tvättar ju hela tiden under veckorna med men tömmer alltid hela tvättstugan fullt ut på söndagar.

– Vattnar blommorna! Söndagar är verkligen min vattna-blommorna-dag. Brukar bli en dag till mitt i veckan men då tar jag bara dom som verkligen behöver det. Nu när jag skriver detta så tänker jag tillbaka till sommaren och hur alla växter behövde vatten VARJE dag.. Det var ju så varmt. Och det är ju inte jättekul att vattna så många växter som jag har varje dag, haha.. Så det är ju en fördel med vintern – att slippa vattna som en galning.

– Söndagsmasken. Har alltid ansiktsmask på söndagar på kvällen i soffan. Det är sen gammalt. Min absoluta favoritmask är ”mask of magnaminty” från Lush. Det är en favorit som har hängt med länge. Är sugen på att prova den omtalade guldmasken eller blodmasken! Har ni provat någon av dom? Blodmasken är ju SÅ billig dessutom medan guldmasken kostar lite mer.

Såhär står det om blodmaskenEn peeling med 30%-iga alfahydroxisyror (Glykol-/Mjölk-/Vin-/Citron-), 2 %-iga betahydroxisyra (Salicylsyra), Hyaluronsyra, copolymerer , Vitamin B5, svart morot och tasmansk peppar. Alfahydroxisyror (AHA) exfolierar hudens yttersta lager för att ljusa upp och jämna ut hudytan. Betahydroxisyra (BHA) exfolierar också huden med ytterligare funktion att motverka tilltäpptheter. Denna kombinerade 32%-iga AHA/BHA formula ger huden en djupare exfoliering och verkar därmed mot orenheter och för en ökad lyster. Vid kontinuerlig användning förbättrar den ojämn hudstruktur och minskar intrycket av fina linjer. Formulan innehåller ett derivat från Tasmansk peppar som hjälper till att minska irritationen som kan uppstå i samband med syra-användning. Detta derivat är av vegetabiliskt ursprung och kan variera i färg beroende på årstid. Formulans färg kan därför variera mellan olika tillverkningstillfällen. Denna formula innehåller också en copolymerform av hyaluronsyra för att ge huden komfort, vitamin B5 för att hjälpa till med hudreparation och svart morot som är en antioxidant.

Såhär står det om guldmasken: Denna ultimata lyxiga anti-age behandling, är en rik mask innehållande rent 24K guld samt kolloidalt guld som tillsammans ger huden en plumping effekt, ett omedelbart lyft och en enastående lyster. Huden stramas upp och blir fastare samtidigt som den förses med en intensiv återfuktning. Peridot, en enastående ädelsten rik på magnesium, ger ny energi, reducerar ålderstecken och förbättrar hudens spänst. Denna enastående och välbefinnande mask reducerar alla typer av linjer och lämnar huden återfuktad, fastare samt ger den en vitaliserande lyster.

– Barnen badar alltid på söndagar. Även mitt i veckan någon gång men det är inte lika bestämt. Tycker att söndagar känns som en riktig baddag.

– Planerar maten för veckan. Nu blir det ju lite mindre att planera då jag inte har barnen varje dag. Jag själv kan ju lätt köpa med mig mat eller äta lite vad som helst och rester från tidigare dagar. Men dagarna som kidsen är här känns extra viktiga i matväg. I veckan blir det barnens favoriter kesoplättar med sockerfri sylt och grädde och så ska vi äta halloumistroganoff bland annat. Mmm!

– Innan vi separerade så storhandlade vi alltid på söndagar. Det gör jag fortfarande men handlingarna blir inte lika stora nu när jag inte har bil. Längtar ihjäl mig efter min bil nu så att jag kan åka och handla själv. Cirka en och en halv månad bort är den nu ungefär.

– Glider runt i sköna kläder. Det gör jag i och för sig för det mesta.. Men på söndagar känns det mest okej att bara ha på sig träningskläder eller mjukisbyxor hela dagen. –

– Går igenom kommande vecka! Skriver upp i kalendern, går igenom viktiga datum och saker som är inplanerade.

Har du något speciellt som du alltid gör på söndagar? 

Kommentarer

  1. Elina

    Sorry to say it, men söndagar har aldrig varit någon favorit! Hade velat älska söndagar och ha någon trevlig rutin för dem, men dessvärre blir de mest sega och tråkiga! 😛

  2. Tessan

    Älskar din blogg, älskar.
    Söndag hos oss är lite olika beroende på om jag jobba eller inte.
    Men ett måste som precis hos er är att barnen bada/duscha, planerar kommande veckas mat och handlar efter de.
    Städat fast de gör man varje dag med 3 barn i huset, jag jobba inom vården så jobbar varannan helg och jobba jag långdag på söndag så handlar vi på lördagen istället.

  3. Anna

    Blir så imponerad av att du hör allt det på en dag! 💪🏼 Jag har också småbarn och det är nog för mig att ens hålla koll på vilken dag det är 😅😂

  4. Elin

    Blodmasken är den bästa jag någonsin testat, kan varmt rekommendera den! Som någon sa här ovan så ser man faktiskt skillnad direkt efter man använt den.

  5. Ty

    Hejsan Gabriella! En fråga här från en förstagångsförälder som inte riktigt hittar svar. Visst har du långtidsammat både Jolie och Jason? Hur gjorde du med nattamning? Slutade du med den så småningom och hur gjorde du isåfall då? Eller slutade barnen amma på natten av sig själva och i såfall när? Vet att det är olika för alla barn och föräldrar men vill gärna höra hur andra gjort.

    Min tjej ammar (snuttar mest) fortfarande varannan timme hela natten (hon är snart 6 månader) och sömnen är ju inte på topp för min del. Vet inte hur jag ska tänka kring det. Hon tar heller inte flaska så pappan kan inte hjälpa till särskilt mycket.

    Tack för en mysig blogg för den delen! ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja precis <3 slutade natamma Jason när han var typ 10-11 månader och jag åkte utomlands själv med en vän i en vecka 🙂 När jag kom hem så fortsatte jag bara amma som vanligt på dagen <3 Jolie nattammade jag däremot tills jag slutade amma för någon månad sedan. Åh förstår precis 🙂 tycker du ska göra som det känns bäst för dig. Största kramen!! Tack för så fina ord <3

  6. Sandra

    Det jag brukar göra på söndagar är att gå en riktig långpromenad med hunden eller köra spår med honom 😁 sen brukar jag städa och sen mot kvällen tar jag en ansiktsmask och laddar inför veckan!

  7. Sophie

    Jag använder båda maskerna. Älskar båda två! Guldmasken är sååå skön på huden. Blodmasken svider lite och har man något sår eller nyligen klämt en finne t.ex. så bör man inte ha på masken över, för det svider heeeeelveteee haha! Men jag tycker man ser lite resultat direkt efter man använt den, så fort rodnaden lagt sig. Riktigt, riktigt bra budgetmask. Kan verkligen rekommendera båda! 🙂

  8. Cissi

    Haha, mina söndagar ser typ lika ut 😆 Vi är oftast ute i skogen eller på gården. Kör skoter, fyrhjuling eller promenerar. Hälsar på folk eller blir påhälsade. Eftermiddagen består av ridning för äldsta jäntan samt fotboll för yngsta grabben då det är säsong. Sedan duschar/badar alla 4 barnen. Precis som hos er är sönddagar (kvällen) en tvagningsdag 😅 Och under veckan duschar barnen 1-2ggr hemma samt 1-2ggr på gymnastiken.

    Jag älskar söndagskvällar. Då njuter jag av en avslutad vecka. Sitter i soffan med te och honung för mig själv i sambons sällskap efter att alla barn nattats tidigt (småttingarna 18:30, storbarnen 20:30). Då skriver jag matinhandlingslista, middagsmeny för kommande vecka. Kollar av kalender och planerar kommande vecka. Brukar tvätta och ta hand om det oxå.

    Söndagar och måndagar är bäst. Söndagar avslutar en vecka. Och måndagar är en skön start på något nytt, då brukar jag veckohandla och fylla upp hemma för den nya veckan 🤗 Har aldrig söndagsångest numer. Men jag hade det då jag var yngre och hade ett vanligt 7-16 jobb. Då var det verkligen motigt att avsluta en helg och börja en ny arbetsvecka.

  9. StrongerLife

    Kan du inte blogga lite om hur du gör för att plugga teori, köra, få ihop körkortspluggandet med barn, jobb och allt. Skulle verkligen uppskatta. Tack för en fin och bra blogg.
    Kram

  10. W

    Hej! Älskar städning lika mycket som du så tänkte ställa en fråga angående det. Hur gör du när du skurar golven? Vilket medel använder du? Kör du med mopp, trasa, svamp eller skurborste? Eller kanske något annat? Kram!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish