Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Allt går om man vill

Jag bestämde mig för ett tag sedan för att allt går om man vill. Att jag kommer att klara allt jag bestämmer mig för och tar mig an. Jag tvekar fortfarande mycket på mig själv gällande vissa saker men har verkligen tänkt att allt kommer att lösa sig längs vägen, att barnen inte är ett hinder för något någonsin och att jag får ge mig själv tid till att hitta nya lösningar och rutiner med mycket.

Något som jag aaaaaldrig har gjort är att ta ut soptunnan till vägen. Det gör vi som bor på gatan varannan fredag. Bara en så enkel grej som nu alltid kommer att falla på mig.. Menar inte att det är svårt eller en utmaning (haha) utan menar mest att det är mycket småsaker att tänka på för mig som vi tidigare har delat upp mellan oss. Vi båda har ju haft ansvarsområden som den andra inte har haft. Nu har jag iallafall gjort det för första gången och barnen följde med mig. Dom har också följt med till gymmet flera gånger båda två och det har gått jättebra. Vi delar ju upp oss under dagarna, kvällarna och nätterna rätt mycket och vissa nätter är jag helt själv hemma med kidsen också. Allt är en omställning!

För några dagar sedan smsade min bästa vän mig och skrev att hon är så jäkla stolt över mig och att jag har vuxit så mycket som människa sedan vi bestämde oss för att separera och då blev jag så himla rörd. För jag känner faktiskt lite så själv någonstans också. Jag är glad över att jag har haft en så positiv inställning till det hela redan från början. Det har varit tufft i perioder, ja. Men något som jag bestämde väldigt tidigt var att det inte skulle bli en dålig skilsmässa utan tvärtom. Att det skulle bli början till något bra! Och det tror jag verkligen att det är och jag känner att varje dag är ett steg åt rätt håll.

Gud vad mycket babbel det är om detta med separationen men det är sååå skönt att skriva av sig och det är skönt att så många känner igen sig och delar erfarenheter och tankar. Är det något som det finns mycket av just nu så är det ju just tankar.

Kommentarer

  1. Magdalena

    Det där med att ”allt går om man vill” stämmer helt och fullt! Att bolla barn (en tremånaders) heltidsstudier (sjuksköterska), sambo, hus, stor hund och två katter (en kattunge) samtidigt går för jag vill! Vill du så kan du! Jag tror det är viktigt att sluta tvivla och bara köra och se var du hamnar! Det gör vi alldeles för lite nuförtiden!

  2. Nina

    Ett tips angående snöskottning, snöslunga är jätte knepig och svår att köra /hantera och klarar ej blötsnö. Om du inte vill skotta för hand så finns det ju entreprenörer , tips, tips 🙂

  3. Natanja

    Men gud vad skönt att barnen får följa med på gymmet. Får man fråga vilket gym du gymmar på? Då vet jag vart jag ska börja 🙂

    //nybliven mamma

  4. Josefin S

    Vilken power-woman du är!! Även om jag inte har barn eller lever en livsstil lik din så är din blogg så intressant att följa då du ständigt inspirerar en så mycket till att våga tro på sig själv och sina drömmar och gå all in. Du verkar inte ha fått mycket gratis i livet utan slitit väldigt mycket och det med resultat. Så just därför kan du lyckas få en ständigt kringresande statsvetarstudent som bor i Tyskland att följa dig även om inte jag är den typiska ”målgruppen” (om det finns någon sådan?) hursomhelst: kredd! <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men alltså wow vad snälla ord, blir så rörd!! <3 TACK underbara du <3 stor kram och vad spännande med Tyskland!! 🙂 Kul att få veta lite mer om dig <3

  5. Emma

    Jag tror inte att du har vuxit som människa just pågrund av er skilsmässa. Jag tror det handlar mer om att du gör saker som du inte tidigare gjort och dom sakerna fixar du galant ❤️ Du kan klara allt, bara du ger dig fan på att du klarar det.

  6. Annie Johnsson

    På nåt sätt så funkar man så, att i situationer i livet när man inte har något annat val än att vara stark så blir man det. Kram <3

  7. Helena

    Hej Gabriella! Tycker du är så modig som delar med dig så mkt av ditt liv <3 Du verkar vara sjukt driven så självklart kommer du fixa allt jättebra även på egen hand!

  8. Sandra

    Något som jag verkligen har lärt mig av att vara ensamstående mamma (100%) är att allt går att lösa och att jag klarar allt själv. Finns det inget annat alternativ så finns det inte. Det har gjort mig så enormt stark. Jag behöver verkligen INGEN för att klara livet med barn själv. Däremot är det ju förstås trevligt att dela livet med någon, men jag behöver ingen som ”hjälper” mig med vardagen och de hundratusen saker som behöver ordnas hela tiden. Och man lär sig att anpassa livet till en nivå som funkar. Jag har tex inte tränat på 5 år för jag har inte velat ha med barnet till gymmet men det är fine för mig. Måste jag vabba halva månaden och vara sjuk resten av tiden själv så kan jag förstås inte köpa de saker jag kanske hade tänkt månaden efter. Men så länge pengarna räcker till boende och mat och nödvändiga kläder så har vi ju allt som behövs. Visst, det är ett begränsat liv som går ut på att fixa, fixa, fixa, men känslan av att jag klarar ALLT är verkligen oslagbar och ger en sån enorm frihet i bröstet. Du kommer bli hög på den också, jag lovar 🙂 <3

      1. Jessica

        Ensamstående morsor blir starka kvinnor as hell! Heja heja! 💜 Det svåra med sånt är ju att cut out mannen från ens liv, särskilt när man har barn.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish