Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Att nå sina mål, våga satsa och aldrig släppa sina drömmar

Jag har fått så mycket frågor om hur jag tänker och gör när jag ska nå mina mål. Och det finaste är att jag faktiskt rätt ofta får kommentarer och meddelanden från er om att jag har fått er att våga tro på er själva och satsa helhjärtat på just era mål. Förstår ni hur glad jag blir då!? Om jag kan få EN tjej där ute att våga satsa, drömma och tro på sig själv så har jag typ uppfyllt ett av mina största mål i livet, haha. För jag vill verkligen inspirera till att leva sitt liv precis som man vill, våga ha stora drömmar (dom kan aldrig bli för stora!), sätta upp mål och sakta men säkert nå dom och bara göra sin egen grej. För man har faktiskt bara ett liv och det ska man ta vara på till 100%. Det är lite läskigt när man tänker på det – att man mest troligt bara får göra detta en gång. Men tänk vad MYCKET man hinner göra under en livstid!? Man ska aldrig begränsa sig själv och man ska våga tänka utanför alla rimliga ramar. Man ska drömma stort och mycket! Tycker att livet blir så tråkigt annars.

Vad vill jag? Denna fråga är jag bra på att ställa mig själv. Det är så viktigt att vara ärlig mot sig själv och jag har verkligen lärt mig med åren att inte trycka bort tankar, känslor, mål och drömmar. Visst kan vissa saker kännas orimliga, konstiga eller ogenomförbara men oftast så är dom inte det. Allt går om man vill! Så tryck inte bort dina egna tankar genom att säga åt dig själv att det ändå inte kommer att gå. Våga tro och känna och framförallt vara sann mot dig själv.

Vad är det värsta som kan hända? När vi flyttade till Göteborg så hade vi ingen trygghet där. Vi hade varken jobb, boende eller särskilt mycket pengar. Vi sa upp oss från jobbet spontant, sålde alla våra saker, sa upp vår lägenhet och flyttade i vår lilla bil tillsammans med dom viktigaste sakerna. Idag får jag nästan lite panik av att se tillbaka! Tänk hur illa det hade kunnat gå.. Men tänk vad bra det faktiskt gick! Helt otroligt bra! Jag är så glad att jag bara bestämde mig, att vi vågade köra och att vi fick så extremt mycket erfarenheter och ett helt nytt liv tack vare åren där. Det är bland det bästa jag har gjort i hela mitt liv! Det värsta som kan hända är faktiskt att man misslyckas. Och vad gör det om 100 år? Då får man backa bandet och göra om och göra rätt. Om en väg inte fungerar så får man helt enkelt bara ta en annan. Svårare än så eller mer komplicerat är det ju inte.

Ha en tydlig plan! Nu kan jag ju vara ärlig med er och säga att jag inte alltid har det. Gör saker spontant alldeles för ofta men i typ 9/10 fall så blir det faktiskt bra ändå. Men i många fall skriver jag gärna upp hur jag har tänkt göra, vad jag förväntar mig, vad som krävs av mig för att nå målet, hur mycket jag kommer behöva jobba för det osv. Gör ett schema, våga prova dig fram.. Jag har exempelvis bestämt mig för att jag ska omsätta dubbelt så mycket denna höst som förra. Så jag har en väldigt tydlig plan på hur mycket jobb jag behöver göra, hur mycket tid jag kan och måste lägga ner, hur veckorna kommer att se ut. Att skriva ner saker gör också att jag slipper ha allt virrvarr i huvudet. Då finns det liksom på papper istället och jag kan läsa igenom gång på gång när jag behöver dubbelkolla något eller få mer motivation.

Vad inspirerar dig? Omringa dig själv med människor som gör dig glad och lycklig. Som tar fram det bästa i dig och som får dig att må bra. Ta bort så mycket negativitet som möjligt ur ditt liv.. Även här – var sann mot dig själv och vad som får dig att må bra/dåligt! Fyll ditt liv med sådant som ger dig drivkraft, motivation och inspiration. Jag har märkt att jag mår bäst av att träna varje dag, att laga hälsosam mat, mysa med mina barn, umgås med vänner som gör mig lycklig, lägga extra tid på mig själv i form av att läsa böcker, ta ett bad, locka håret lite extra länge. Något annat som inspirerar mig mycket är mitt jobb. Det är så varierat och jag har fått så mycket möjligheter till att träffa fantastiska entreprenörer och människor som ger sådan motivation till att fortsätta köra stenhårt på sitt egna. Men det jag vill komma till är att sådant där som kanske egentligen inte är en stor grej i vardagen ändå kan ge så mycket energi och inspiration. Allt från en promenad varje kväll till lite extra lyxigt kaffe till frukosten. Vad det nu kan vara som får ditt hjärta att må lite extra bra =)

Kom ihåg att varje litet steg framåt är ett steg åt rätt håll! Ibland måste man till och med ”misslyckas” lite och backa ett par steg för att sedan ta flera snabba steg framåt. Kom ihåg att varje steg du tar åt rätt håll är ett steg. Minns när barnmorskan sa till mig att jag ska komma ihåg att varje värk är den sista av just den värken under min första förlossning. Just den där värken kommer aaaaldrig igen. Och det gav mig så mycket stöd till att orka. Ibland kan något kännas övermäktigt och för stort för att klaras av. Och då är det viktigt att man försöker ha små delmål längs vägen och se varje litet steg som en vinst. För om du bara fortsätter att ta dessa små, små steg åt rätt håll så kommer du ju att vara väldigt långt fram om bara ett halvår? Tänk då var du kommer att vara om fem år? Kom ihåg att allt som känns en evighet bort är fullt möjligt! Är det något du vill göra så ska du göra det ändå och låta det ta tid. Dom där pyttestegen varje dag tar dig allt närmre ditt mål. <3

Sist men inte minst så vill jag bara skriva HEJA ER! Heja er alla som har en eller flera drömmar i livet. Stora som små! Jag tror verkligen på er! När jag ser tillbaka på mitt egna liv så är jag så glad över alla risker jag har tagit, alla saker jag har tackat ja till, att jag vågat tro på mig själv, följt mitt hjärta och min magkänsla. Jag är en känslomänniska ut i fingertopparna och jag har alltid vågat gå på min känsla. Det mesta har blivit otroligt bra! Och allt som inte har blivit det har jag fått så bra erfarenheter ifrån som jag bär med mig för resten av livet.

Jag hoppas och tror att jag kommer att inspirera mina barn till att alltid våga tro på sina drömmar, göra det dom själva brinner för och skita i vad alla andra tycker och tänker. Det är starkt att våga, det är modigt att satsa. Och det är precis lika okej att misslyckas ibland med. Det hör till livet och man ska fasiken aldrig vara rädd för att något inte ska bli som man förväntade sig eller ville. Det kanske till och med blir bättre! Kanske inte just där och då utan lite längre fram. Alla vägar som man tar i livet leder en till rätt plats i slutändan och även om ett misslyckade känns som något fruktansvärt och oförståeligt just där och då så behöver det inte alls vara något dåligt. Alla erfarenheter är bra erfarenheter så vååååga kasta dig ut i det du faktiskt drömmer om, ta den där risken, sätt dig på planet, säg upp dig från jobbet, berätta för den där personen du vill ha att du vill ha den, ta på dig löparskorna och ta din första springtur, gör slut med den där energitjuven i ditt liv, sök dig till utbildningen, skriv den där boken, åk på resan, starta företaget.. Våga drömma stort, våga satsa, våga misslyckas och våga tro på dig själv. DU är grym och du klarar av allt du tar dig an. Det är jag helt säker på. <3

 

Och så lite pepp också SÅKLART! Heja er och heja oss! Vi klarar allt vi tar oss an och jag älskar hur mycket girlpower vi har här inne på bloggen. Tack för att ni finns och har varit och  är en så enormt stor del av min resa genom livet och mot mina mål och drömmar. Ni anar inte hur mycket ni har betyder för mig. Så återigen –  TACK <3 Stor kram till er och ha en fin kväll!

Kommentarer

  1. Julia Johansson

    Hej! Jag har följt dig sen innan du blev gravid med Jason och har nog ända sedan dess eller kanske till och med innan dess tänkt att ”varför skulle inte jag kunna starta en blogg? Jag har ju massor att skriva om som jag varit med om”. Men sen kommer tanken ”nej, det kommer aldrig gå, jag är för dålig, jag kan ingenting ” lika snabbt. Har rätt dåligt självförtroende och självkänsla med psykisk ohälsa och ätstörning i bagaget så det bidrar väl till den sist nämnda tanken. Är just nu föräldraledig med mitt andra barn och känner typ panik över att börja jobba igen just för att jag tänker lika där ” jag kan ingenting, jag klarar inte av det” dels för att jag endast hann jobba 1år som tandsköterska efter utbildningen innan jag blev gravid så känns som att jag glömt allt och sen för att jag i princip varje år sedan sedan jag va 20 år varit sjukskriven ett par månader per år. Är 26 år nu.
    Vet egentligen inte vad jag ville säga med detta men bara för någon dag sen så tänkte jag igen att jag skulle starta en blogg, jag öppnade till och med ett konto men sen när jag skulle börja fixa profil osv så kom tanken igen att ”jag kan inte, det kommer aldrig gå” så nu står jag där igen.

    Vill i alla fall säga att du och din familj är så fina, vi byggde faktiskt hus samtidigt som er 🙂 önskar er all lycka!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh, så får du inte tänka!! Du klarar allt du vill!! <3 Sluta tveka på dig själv!! Och vad roligt, visst är det fantastiskt!? KRAM till dig och heja dig! Du klarar allt du vill. Kör hårt finis!! <3

      1. Julia

        Du fick mig att våga. Har nu startat en blogg, tvekar dock när jag väl skrivit ett inlägg och ska publicera det. Bara för att jag är rädd vad folk ska tycka. Får se vart det leder och hur mycket jag vågar 😏 kram till dig!

  2. T

    Tack fina Gabriella för det hör inlägget, precis vad jag behövde läsa nu!
    Nu innan sommaren så lyckades jag äntligen ta mig ur en fem år lång destruktiv och våldsam relation. Under de åren som varit så fanns det inget utrymme för mig att ha drömmar och framtidsmål att jobba mot, utan allt fokus låg på att ta sug igenom varje dag levande ungefär. Men nu i sommar när jag äntligen kommit bort från honom så har jag kunnat börja hitta tillbaka till mig själv igen och känna efter vak jag drömmer om och vill led livet. Det första jag kom fram till är att jag verkligen HATAR mitt jobb ( jobbar idag som undersköterska på ett äldreboende här i Umeå). Jag mår så fruktansvärt dåligt över att behöva gå dit varje dag, och vet inte hur många gånger jag gråtit i bilen påväg hem från jobbet. Jag går till jobbet varje dag för att jag ”måste” , för att få min lön så jag kan betala mina räkningar. Men egentligen vill jag inget annat än att gå till chefen och säga upp mig, men har inte vågat. Men det här inlägget fick mig att känna att det kanske är det jag MÅSTE göra, för vad är det värsta som kan hända? Tack gabbi och fortsätt att vara den du är och gå din egen väg ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men underbara du!! Blir så ledsen av att läsa det men glad av att läsa att du tagit dig ur det.. SÅ hemskt 🙁 du är så stark <3 Förstår verkligen det 🙁 KÖR hårt på dina drömmar!! Jag tror på dig och du är helt fantastisk. Våga kasta dig ut och göra det du vill och brinner för. Stor kram <3

  3. E

    Hej! (Detta är ingen kommentar du behöver svara på egentligen, men ville skriva hör för att mina dms på insta inte verkar synas iom att du har så många följare och inte följer mig, tror dms inte alltid syns då)… men jag Skulle sänka ljudet på min mobil när jag kollade din story nyss, har en iPhone XS, hopplöst) och råka trycka in både lås knappen på sidan och ljudknappen samtidigt så det blev en screenshot. Detta händer mig hela tiden då funktionen är värdelös, att ha både lås och ljudknapparna så nära. Vill bara säga att jag råkade och att om det kom upp som en notis för dig så vet du att det var en olyckshändelse och inte meningen att ta en bild på din story…. så jäkla pinsamt när detta händer. Kan ju inte vara bara jag som upplever att detta är ett problem med iPhone XS. För övrigt, tack för fin blogg och för den jordnära människan du är. Så sjukt äkta och inte alls så utseendefokuserad som andra influensers som gör att man känner själv att man inte är bra nog eller räcker till… vissa sprider indirekt en sån hets och sätter ribban med märkeskläder etc så högt. Du är så jordnära och äkta och man kan relatera till dig på ett annat sätt än med många andra. Finns några till som dig, bland annat Alexandra bring och det är GULD att ni finns. Annars hade man nog blivit galen av alla perfekta fasader. Har precis fyllt 20 och nej, det är fan hemskt IRL med pressen och hetsen som det är, att influensers (vissa andra) eldar på är synd. Min åldersgrupp och även andra tar sån skada av att tro att den livsstilen som dessa lever är något att eftersträva och försöka nå (det är ju nästan omöjligt). Därför – TAAAAACK för att du finns. Undrar också om du kan se alla DM som skickas till dig på insta? Känns som att när man svarar på händelser osv ibland så kommer det typ inte fram?

    STOOOOR KRAM! finaste du!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha men gud det är ingen fara alls fina du!! Det händer mig med hela tiden 😉 ALLTSÅ wow tack för så fina ord!! Blir så otroligt rörd av dina ord, du anar inte ens.. STOR kram till dig. Och tack för att du gjorde hela min kväll! Du är HELT fantastisk!! Nej tyvärr så får jag en hel del och då försvinner ju många då dom hamnar längst ner 🙁 men försöker kolla där ofta och svara alla!! Stor kram och ha en underbar kväll <3

  4. Nadja

    WOW WOW WOW vilket peppande inlägg. Tack för att du delar med dig av att faktiskt är okej att gå vilse ibland och att man kan välja andra vägar baserat på sitt eget välmående. Kramar!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish