Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Varför döper vi Jolie så sent?

Alltså guuud vad mycket frågor jag har fått om varför vi döper Jolie så sent. Det är också många som är irriterade på mig för att vi ska ”tvinga” in vårt barn till en tro.. Jag tycker verkligen att det är upp till varje förälder och jag tycker att det är fint att döpa sitt barn. Men lika fint att inte göra det såklart. Alla gör som dom själva vill och jag lägger ingen värdering alls i hur andra gör. Vi är ju absolut inte supertroende men jag tror väl på någon form av högre makt och jag tycker det är en fin grej att göra. Därför döper vi! Och för att Jason är döpt och vi vill att båda barnen ska ha samma start i livet. Ärligt talat så var vi väldigt tveksamma på om vi verkligen skulle döpa Jolie eller inte (om vi nu ska vara helt ärliga, haha) då vi när vi döpte Jason inte alls var nöjda med prästen, tyckte att det kändes jobbigt med hela dopet och lite andra anledningar.. Och så föddes hon ju med allvarligt hjärtfel och det har bara varit mycket annat. Så allt hamnade på is ett tag men till slut bestämde vi (eller mest jag egentligen) att vi skulle köra ändå. Så där har ni svaret. Det var liksom så mycket i början av hennes liv att vi inte ens orkade tänka på ett dop och så var vi inte ens säkra på att vi ville. Men på lördag är det dags och det känns så mysigt att hon ska få döpas hemma  =)

Kommentarer

  1. Profilbild
    Kirsten

    Jag tycker att det är väl upp till var och en föräldrar om man vill döpa sitt barn. Jag själv är döpt och är konfirmerad och jag är inte direkt troende.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      När Jason blev ledsen så tog han inget uppehåll utan fortsatte babbla på så att man inte hörde något och allt blev bara konstigt. Det fanns liksom ingen personkemi alls mellan oss heller vilket jag ändå tänker kanske är lite viktigt.

  2. Profilbild
    Emilia

    Vi var också väääldigt tveksama med dop läänge! Läste på mycket om namnceremoni, då vi aldrig varit på ett eller hållt i ett blev vi väldigt osäkra om de skulle bli bra.. så tillsist valde vi dop. 9 månader var hon då. Kommer bli dop även för kommande bebis. Tänker att de är en fin grej, för det är det verkligen, sen att det bara är att gå ur för barnen längre fram om de vill. 🙂 Finns alltid alternativ och är omöjligt att veta hur ens barn resonerar/ vill när de blir stora. De får man hjälpa dem med då 🙂 ha en fantastisk dopdag! Kram!

  3. Profilbild
    Feli

    Ett dop är ju bara inbjudan till en tro, barnet får bestämma själv i tonåren när det blir dags för konfirmationen om hen vill eller inte. Ha SÅ kul idag, och jag hoppas Jolie får ett välsignat dop <3

  4. Profilbild
    Sarah

    Tycker personligen att dop inte har ett utgångsdatum då de är sent osv. Jag var 7 år när jag döptes, mina föräldrar valde att döpa oss barn tillsammans, tre syskon med 7 och 10 års mellanrum till den minsta. Tråkigt att alla sk ta sin frihet och ge pekfingret åt er när de inte ens finns några regler.
    Kärlek till er! ❤️

  5. Profilbild
    Emma

    Jag håller själv pä att planera dop för min dotter, kan du inte lägga upp bilder efteråt på typ fika och dekoration? Behöver inspiration 😍

  6. Profilbild
    Brittmarie

    Ja alla gör som dom vill. Är väl även bra att dom är döpta. Om dom ska konfirmeras. Annars får dom döpa sig innan. Ha det så mysigt i morron.

  7. Profilbild
    Vanja Leksell

    Vad spelar åldern för roll egentligen, min dotter var nästan 2 år när hon döptes samtidigt som sin lillasyster. Tyckte att det var en riktigt fin sak att ha för dom ihop 😍

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish