Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Om träningen

Får så mycket frågor om träning och jag har så svårt att veta hur jag ska skriva om det och vad jag ska skriva om det utan att det blir något som jag hetsar om. Ska jag vara ärlig så tycker jag att många bloggar ”hetsar” om just kost och träning och innan jag själv började träna mycket så kunde jag må dåligt över att se andra som var så himla hurtiga och tog sig iväg till gymmet varje dag. För mig har det på något vis blivit en självklar del av min vardag och jag VILL till gymmet. Det är inget jag liksom behöver pusha mig själv till utan jag känner att jag behöver det för att få en egen stund, energi, rensa tankarna och bara andas ut. Jag älskar det! Och om jag inte vill någon dag så skiter jag i det. Det är inget laddat för mig och det är inget jag gör för att jag känner att jag borde. Förstår ni hur jag menar? Jag tycker inte heller att det är okej att tänka i banor som ”om jag tränar nu så kan jag unna mig den här chokladkakan sen”. Tycker att det är så jobbigt när jag ser andra större profiler på ex. instagram som uttrycker sig så. När det kommer till mat så äter jag vad jag vill och när jag vill. Dock så mår jag bäst av ren och hälsosam mat som jag har skrivit förut så det blir ju mest sådan just nu =) Men vill jag äta en hel chokladkaka så gör jag det också. Och ibland äter jag chips direkt ur påsen + tre glassar och en pizza. Jag tycker att det är så viktigt att äta och må bra. ”Ät och var glad” har varit mitt motto genom hela livet! Minns att jag till och med skrev det på Facebook när jag var i tidiga tonåren, haha.

Iallafall.. Vill ni läsa och se mer av träning? I så fall hur då? Vad vill ni veta? Jag vet hur mycket det kan trigga folk och hur dåligt många kan må när man delar med sig med utförligt av just kost och träning. Och därför tar det också emot lite. För jag vet själv hur påverkad jag kan bli! Hur känner ni? Dela gärna med er i kommentarsfältet. Vi är ju flera, flera tusen tjejer här inne och det viktigaste för mig är att vi har en bra stämning här inne där ALLA mår bra. Sedan är det klart att man inte alltid kan behaga alla med allt man skriver och delar med sig av men ni förstår nog vad jag menar med att jag vill att alla ska må bra, eller hur? Så dela gärna med er som sagt! Vad vill ni se? Hur mycket? Vad är okej att skriva om/visa utan att man ”hetsar” till något? För träningen är verkligen en stor del av mig nu igen (och har varit i perioder under större delen av mitt liv) och jag delar ju med mig av livets alla delar här på bloggen. Så det känns ju också konstigt att utesluta det helt.

Kommentarer

  1. Profilbild
    Josefine

    Hur vet du ens hur man ska träna?
    Hur lärde du dig? 😊Jag har ingen aning när jag går till gymmet vad jag ska göra eller hur jag ska lägga upp passet!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Kollat på instagram på olika övningar!! Så enkelt och bra 😀 men har tränat en stor del av mitt vuxna liv också! Så hade lite koll ändå 🙂 KRAM!

  2. Profilbild
    Anna

    Åh, jag vill gärna se mer av din träning, tex vad du gör för övningar och hur upplägget på träningspassen ser ut. Gärna både blogg och vlogg! Förstår din känsla med kluvenheten… det måste vara så svårt att som influencer göra ”rätt” när alla har så mycket åsikter. Jag tycker precis som du skriver, att eftersom det är så stor del av ditt liv att träna så ska du självklart kunna skriva om det! Du lägger upp så mycket vettiga inlägg om föräldrarskap, jobb, barn, livet, mat och hus/hem etc så jag tycker självklart att du ska få skriva fritt om träning om du känner för det! Jag och många andra hade tyckt det var superkul! Själv tycker jag det är läskigt att träna på gym själv just för att jag inte vet vilka övningar jag ska göra och det känns som att alla tittar och man är aldrig själv (bor i Gbg och tränar på kvällstid pga dagtidsjobb). Så JG går hellre på pass 🙂 men skulle gärna köpa några redskap och köra hemma så ser fram emot att läsa/titta på vloggar och kanske få lite tips och inspo av dig! Stor kram!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men visst är det så!! Förstår dig 🙂 kram och tack snälla för input och tankar!! <3 <3 och för dom fina orden!

  3. Profilbild
    Cissi

    Jag vill både se blogginlägg och vloggar där du visar upp olika övningar du gör och för vilka muskelgrupper 🙏👏✊😍 Noggrant så man ser hur du gör och inte i ”speed”. Helst rumpa och mage. Blivit så taggad nu på att ta tag i min träning för att bli stark och mig själv i kroppen sen tre barn. Undrar också när på dygnet du tränar? Äter du innan eller efter gymmet? Hur länge är du på gymmet? Kör du endast styrka eller kondition med? Hur länge o.s.v.

    Kramar i massor ❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh vad kul 😀 tack för idéer 🙂 Jag tränar när jag får möjlighet så det kan vara tidig morgon eller sen kväll + allt där i mellan! Kör bara styrka och är där mellan 40min-1,5 timme beroende på hur mycket tid jag har. KRAM! <3

  4. Profilbild
    Mia

    Fint att du öppnar upp för en diskussion kring ämnet, för som du säger kan det verkligen vara känsligt. Jag älskar att träna och har alltid gjort, men trots att inte riktigt erkänner det så påverkas jag också sjukt mycket av sociala medier. Mest tror jag för man inte får se hela bilden, man ser ”vältränade”, smala tjejer samtidigt som lägger upp bilder på ”onyttig” mat och kallar det cheat day/cheat meal som att det är en form av belöning som man måste förtjäna. Mat är ju bara mat och det ska vara gott och trevligt men det är lätt att glömma när man fastnar i sociala medier-träsket haha.. nej men jättebra att du är ärlig för det här är svårt faktiskt. Jag tycker det är inspirerande när man får tips kring träning som gör att man blir peppad, samtidigt som man försöker inte lägga någon värdering kring maten och det. Och träning är så viktigt för kroppen, men det betyder inte heller att just gymträning passar för alla, kram

  5. Profilbild
    Ida

    Fina du! Bara att du skriver såhär visar hur hälsosam syn du har på allt! Jag tycker därför att du kan dela med dig av exakt vad du vill! Jag blir också triggad av ”hets”bloggar men har aldrig blivit det av din då du verkar ha sån bra balans. Du postar liksom fruktfat och smoothies och sen kan det komma upp en chokladkaka eller pizza. Precis som det ska vara! Du känns så genuint ärlig med din vardag och det älskar jag.

    Tack förresten för gårdagens instastories från er ”mammakväll”! Hade haft en riktigt jobbig dag (nybliven förstagångsmamma) och låg helt slut i nerbäddad i sängen. Jag blev så jäkla glad av din storie då, älskar hur ni bjöd på er själva. Kanske konstig sak att skriva jag vet inte, men jag fick sån ny energi 😅 Tack för att du visar att det är okej att bara släppa mammarollen för en kväll och bara gå all in!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men visst! Det förstår jag verkligen. Tack för så fina ord, värmer så mycket!! <3 Men åååååååh vad glad jag blir 😀 du får haka på nästa gång 😉 ja, det måste man göra, annars orkar man ju inte med allt som hör mammarollen till. Man är så mycket mer än mamma! Kram <3

  6. Profilbild
    Sofia

    Jag tycker att det är så många bloggar/instagtamprofiler som går över från vardagsbloggar till träningsbloggar och då tröttnar jag. För det blir så enformigt och tjatigt. För vill jag läsa om träning kan jag gå in på de mer renodlade träningsbloggar. Så jag hoppas att den delen inte tar över för mycket av din blogg!
    Gillar när du är mer ”vardaglig” men familjeinlägg, recept och tankar. För det kan jag relatera så mycket mer till!

  7. Profilbild
    Mel

    Har tidigare tränat aktivt och varit i god form. Tyvärr har jag inte alls tränat på ett par år nu bortsett från vardagsmotion. Vill egentligen komma igång men tycker det är svårt att få till med jobb&familj. Är ju ändå borta från barnen på dagtid på jobbet och vill helst vara med dom på kvällen istället för att sticka och träna. När dom väl lagt sig är jag oftast för trött för att orka göra nåt.. men vet att jag skulle må bra av det!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår helt! Ja, det kan jag tänka mig!! Men det är inte alltid lätt att få tiden att räcka till allt. Kram <3

  8. Profilbild
    Jennie

    Hej! Jag tycker att du bara genom att reflektera kring detta och lyfter det visar att du har en sund till träning! 🙂 för egen del är det inget som triggar däremot så räcker det för mig att du visar en bild eller två från gymmet som du gör nu. Passinspiration osv kan jag leta efter på nån träningsblogg. Att få ta del av olika delar av ert liv är det bästa med din blogg! Får alltid en varm känsla i kroppen när jag kikar in här, du har lyckats jättebra med ett bra ”bloggklimat”:)

  9. Profilbild
    D

    Bra skrivet 🙂 Vilka snygga träningskläder vart är dem ifrån?Och får man fråga vad der är för storlek på dem du har? kram😊

  10. Profilbild
    Dess

    Fina underbara gabriella önskar fler tänkte som du. Jag set gärna övningar till något pass:) har så dålig fantasi sjäv.

  11. Profilbild
    Isabella

    Håller sååå med dig angående bloggar och ”hets” med träning. Självklart kan det vara kul att läsa om någon gång i veckan men när det blir flera dagar i veckan med inlägg, kan det kännas jobbigt och läsa (helt omedvetet). Jag själv älskar träning men som du säger så kan man må dåligt av för mycket träningsinlägg också. Samtidigt så tror inte jag att dina inlägg skulle bli ”hetsiga” för du verkar inte vara sån själv, många kan lätt bli så med sina träningsinlägg. MEN prova o kör! Du märker väl själv hur det blir, om det känns hetsigt eller inte, Glöm inte att du är en såååå bra människa & att du är såååå bra på det du gör!!!

  12. Profilbild
    Caroline

    Nej, inte massa träningsinlägg 🙁 Har varit så himla skönt att slippa det härinne. Sjävklart är det intressant att se bilder från gymmet i samband med te,x ”min dag i bilder” eller liknande, men mer utförliga inlägg i hur manga reps m.m. du gör under dagens pass….näe, det är jag inte intresserad av. Jag är precis som du och tränar för att jag mår bra, jag vill inte behöva läsa mer utförligt om det än vad du har skkrivit hittills. Tycker endast att det leder till träning/kroppshets och det har jag aldrig någonsin känt här inne hos dig tidigare, tvärtom 🙂

  13. Profilbild
    Sandra

    Jag känner som du. Jag tränar för att jag vill, för att det är något av det roligaste som finns. Jag hinner tyvärr inte träna lika mycket längre, med 2 små barn. Under en period på några år kunde jag träna upp emot 10 pass i veckan. Det är på ett sätt en sorg att jag nu bara hinner med 3-4. Jag förstår att för många, kanske för de flesta, är 3-4 pass mycket! Men jag kan ju bara jämföra med mig själv. Jag blir provocerad när folk påpekar hur ’duktig’ jag är. Eller när någon säger att jag inte behöver träna så mycket för jag är fin som jag är. Min träning har noll och inget att göra med vare sig vikthets eller ens hälsa. Det är bara kul. Och framförallt går det på rutin eftersom jag tränat mycket precis hela livet.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men visst!! 🙂 det förstår jag helt! <3 det är så svårt att få till tiden ibland men vill man verkligen prioritera det och mår bra av det så kan man ju få till det ändå. Kram och heja dig <3

  14. Profilbild
    Ida

    Jag vill inte läsa om träning! Hade jag velat det hade jag läst någon renodlad träningsblogg 🙂 Gillar din blogg som den är och tänker att inlägg om träningen kanske skulle ta fokus från andra inlägg?

  15. Profilbild
    Jenny

    Just uttrycket ”ät och var glad” är något som jag har lite svårt för. Delvis för att det oftast kommer från personer som kan göra just det, äta och var glada, eftersom de inte går upp speciellt mycket, om ens något, av det ändå. Om en större person säger så möts den personen ofta av kommentarer som rör vikt och hälsa och att det faktiskt inte är hälsosamt att vara tjock. Hade du verkligen haft det som motto om du var tjock och med andra ord inte följde normen?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår helt 😀 jo, det tror jag nog att jag hade sagt ändå! Skiter totalt i vad jag väger. Har varit både större och mindre än jag är nu! så länge man mår bra! 😀 kram <3

      1. Profilbild
        Ida

        Jag tänker att det är ganska mycket enklare för oss som redan är smala och passar hyfsat in i samhällets norm att ”skita i vad vi väger”. För även om du har varit både större och mindre så har du alltid varit ”normsmal”.

  16. Profilbild
    Lina

    Såklart ska du kunna skriva om din träning. Finns alltid de som kommer med ”hets”-kortet men just träning bör faktiskt vara en del av allas liv.
    Jag är mycket äldre än du, mamma till två barn och vet att min kropp behöver träning, ofta och mycket för att hålla, känna mig snygg och kunna bli gammal och förhoppningsvis frisk.
    Jag förstår inte varför det är så känsligt att prata om.
    Många av er stora influencers ursäktar er så otroligt mycket för att inte uppröra och då tydligen ”hetsa”. Finns ju knappt nån som vågar säga att de tränar för att få bort fluffig mage, slapp rumpa, sladdriga armar och böjd rygg utan det ska bara skrivas att ”jag tränar för att bli stark, pigg osv”. Det är ju också därför man tränar men i ärlighetens namn är det ju härligt att vara i bra form! Även för ytan.

    Lycka till med din träning och ert dop imorgon!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Kloka tankar!Alla tränar ju också av olika anledningar. Jag tränar mest för att bli stark men blir såklart glad när jag ser framstegen också och får muskler. Tack för att du delade med dig. KRAM <3

  17. Profilbild
    Ida

    Vad fint av dig att skriva det här inlägget! ❤️ Personligen har jag inget emot att folk lägger ut övningar tex. Det jag kan bli lite stressad av är när det står varje dag att ”nu ska jag iväg och träna”. Eller före och efterbilder. För min del är det då bättre att ägna ett helt inlägg lite då och då åt just träning, typ som Hugo gör. Då scrollar jag förbi bara.

  18. Profilbild
    L

    Du kan dela med dig av tränings övningar. Tycker att det blir hets om du ska visa före och efter bilder. För då får man en bild av att du bara tränar på grund av att se snyggare ut.

  19. Profilbild
    Nina

    Jag vill gärna ha inspiration och tips gällande träning. Har två barn jag med varav yngsta nyss fyllde ett år och min kropp skulle verkligen behöva stärkas 🙂 men jag skulle inte gilla om träning och kost ”tar över” din blogg utan något inlägg då och då om träning skulle jag uppskatta 🙂 gillar när du lägger ut recept så som du redan brukar göra ibland 🙂 din blogg är så mysig, har följt dig sedan du väntade Jason ☺️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår helt 🙂 tack snälla för input. TACK för fina ord och vad glad jag blir att du hängt med så länge <3

  20. Profilbild
    Patricia Klinteberg

    Jag är själv både PT & kostrådgivare och älskar träning, det har mer eller mindre alltid varit en viktig del i mitt liv. Ett tag HELA mitt liv, och där är jag tack och lov inte nu, och aldrig igen. Men som svar på din fråga; visst, folk kan bli triggade osv osv, MEN det kan alla bli av allt möjligt. Man har själv ansvar för vad man läser och för sin egen hälsa. Du ansvarar för din, jag för min, osv. Jag tycker du ska dela med dig av allt som hör din träning och kost till – för det är DU och detta är din blogg. Mitt enda råd är väl att undvika dela med dig av siffror bara, t.ex att du ätit 2 potatisar, 25g av chokladkakan eller väger xx kilo – det är där folk jämför som mest och det kan bli hets. Men, det är återigen din blogg och du delar vad DU vill, sen ansvarar var och en vad dom gör av den infon, vet man att man kan bli triggad åt ett negativt håll har man möjligheten att inte läsa det inlägget 😊

    Det är min åsikt iaf, det viktigaste är att DU gör vad som känns bäst och rätt för DIG! 🤗❤ jag ser fram emot att läsa mer träning i bloggen, jag letar alltid inspiration överallt till min egna utveckling! Tycker det är fint att du är mamma och vågar prioritera dig och visar andra mammor hur viktigt det är – något jag själv också försöker inspirera till.

    Stor kram och tack för en så fin blogg och Instagram! Älskar att följa dig och din familj!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Kloka tankar och intressant att läsa 🙂 TACK för fina ord och jag blir sååå glad av att läsa dom verkligen!! 😀 <3 kram

  21. Profilbild
    V

    Ett tips är att inte kalla mat för ”ren” mat, eftersom att det indikerar att det också finns ”smutsig” mat. Det i sig är en värdering som för många kan uppfattas som hetsande. Har själv fått jobba mycket för att ändra mitt tänk kring detta och det har verkligen blivit mindre av en hets när jag istället ser mat som mat, och inte som rent/smutsigt. All lycka till med träningen!

  22. Profilbild
    Lina

    Hej och tack för väldigt kloka tankar kring träning! Så skönt att höra någon som tränar för att må bra och inte kopplar det till något negativt. Jag skulle gärna vilja höra lite om hur du lade upp träningen nu när du kom igång igen, har själv ofrivilligt fått avstå från träning i ett år pga fysiska skäl men ska försöka börja lite smått igen. Tack för grym inspiration på både blogg och insta!
    Kramar

  23. Profilbild
    Ulle

    Vill gärna se!! Jag blir peppad av tips på övningar o pass på gymmet som du gör- vill man inte se så scrollar man ju förbi,

  24. Profilbild
    Anonym

    Du få gärna visa lite hemma övningar som du gör som lite tips om man vill komma igång hemma först? 🙂 eller man har en dag då man inte känner sig helt bekväm me att gå till gymmet och hellre gör de hemma 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish