Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Konstiga saker som har hänt på slutet

– För några dagar sedan så hörde jag konstiga ljud på övervåningen men inte från vilket rum som det kom. Sprang in i vårt sovrum där Jason sover och så är han BORTA. Tänder lampan och kollar i garderoben, på golvet, springer ut till badrummet, hans rum och allrummet men han är ingenstans. Till slut kommer jag in i Jolies rum och då ligger han på golvet i hennes myspöl, haha…

– Igår fick jag ett jättelångt mail från någon som verkligen ville att jag skulle göra ett samarbete med ett bantningskaffe som tydligen är helt nytt på marknaden och ska komma till Sverige. Som ni vet så skulle jag aldrig göra något sådant samarbete men jag förundras rätt ofta kring vad det kommer in för konstiga förfrågningar.

– Jag rökte ju förut och för någon dag sedan fick jag feeling med en vän då jag var barnfri och tog en cigg. Sedan dess har jag haft sååååå ont i halsen. Alltså verkligen JÄTTEont. Det känns som ett sår och det gör så ont att svälja. Nej, det blir inte mer rökning för mig nu känner jag =) Om ni undrar om jag röker ibland så nej.. Men lite ja! Det har hänt några gånger nu i sommar när vi har varit ute och druckit lite alkohol eller så. Men absolut inte till vardags. Och det är inget jag vill göra eller fortsätta med nu framöver heller.

– Jag har varit så tankspridd och stressad nu på slutet att jag knappt kunnat äta! Nästan allt har känts omöjligt att svälja! Fattar inte vad det är.. Men tror det börjar vända nu och det är jag så glad för. Äter vanligtvis mycket och hela tiden och har faktiskt aldrig varit med om att mitt mående gjort att jag inte har varit hungrig. Brukar typ vara tvärtom att jag äter ännu mer i sådana här situationer men nu är det helt tvärtom.

– Det där med att vara mamma och ha dåligt samvete när man har något för sig som inte har med barnen att göra.. Någon som känner igen sig? Jag har ju aldrig riktigt varit mammaledig på heltid utan alltid jobbat på sidan av då det liksom inte hade fungerat med mitt jobb att bara stänga av och inte uppdatera.. Det har varit fantastiskt att kunna kombinera arbete med att ha barnen hemma trots att det har varit tufft många gånger. Jag har ju varit många svängar i Stockholm med kidsen och speciellt när Jason var liten då F jobbade en del. Han fick haka på mig på alla resor, alla event, möten med kunder och företag osv. Minns hur jobbigt det var att springa efter honom på flygplatsen, försöka få tag i vagnen och bygga ihop den medan han hade helt andra planer, haha.. Hur han rev ner allt i sin väg, ville klättra på allt, slita i saker medan jag satt i ett möte som faktiskt innebar jobb eller inte jobb. Var så svettigt och bara MYCKET! Ja.. Det var intensivt men det gick! Tog med honom när jag gymmade, tog med honom vad jag än gjorde.. Ja, han var med mig överallt just för att mannen under den perioden också jobbade och ingen av oss riktigt var föräldraledig. Detta var när vi behövde få in som mest pengar när vi höll på att bygga huset. Sedan blev ju F föräldraledig och allt blev mycket enklare. Nu har Jolie blivit så pass stor att hon inte är allt för beroende av mig längre och jag är gääääärna barnfri hur mycket jag än älskar mina barn. Älskar att fara och gymma själv, dra ut med vänner och dansa, gå ut och fika, gå i butiker.. Ja, allt det där som man kan göra i lugn och ro utan barn. Ändå känner jag mig alltid dålig när jag har varit iväg från barnen trots att dom har en pappa som är engagerad och VILL vara med dom. F pushar och peppar mig jämt till att göra allt jag vill och vara barnfri och det är just därför jag faktiskt är det så mycket och ofta tror jag. För att han får mig att känna att det är okej och att det är en självklarhet. För det ÄR ju så.. Men tyvärr så är det nog just vi mammor som ofta får dåligt samvete när vi är iväg för mycket från våra små. Bara en sådan sak att jag får dåligt samvete när jag åker iväg för jobb utan barnen- varför ska jag känna så!? Åkte iväg på en resa i en vecka med en vän när Jason var nio månader och det var bara för att F pushade mig till att faktiskt göra det. Minns hur kass jag kände mig innan och jag hade så dåligt samvete. Men det gick sååå bra. Är glad för att jag har världens bästa man för annars hade jag typ varit fast hemma, haha! Någon annan som känner samma sak trots att ni egentligen vet att ni inte ska känna så? =)

Mina två älsklingar! Tänk att jag har fått dom =)

Kommentarer

  1. Profilbild
    Emelle

    Gud vad jag känner igen mig i de här med dåligt samvete! Vi har två barn, en dotter på 9 mån och en på 3. Jag har inte sedan jag vart gravid med vår 3 åring sovit borta, vart iväg en sen kväll och druckit drinkar, gått på bio, vart ut och ätit bara jag. Ja du fattar. Inte en ända gång har jag ens lämnat vår 9 månaders. Dom är super mammiga, såklart de är ju de dom är vana vid. Deras pappa är en bra pappa men har ju aldrig behövt göra något själv så det blir bara kaos, ledsna barn osv om jag ens tar en längre dusch. Så ja, de här dåliga samvetet stoppar mig totalt vilket är så jobbigt, För hur mycket jag än älskar mina barn så är jag 24 år och har ändå ett behov av att bara få vara jag, få dricka några drinkar, prata med vänner om annat än barn, ja du fattar.

    Men du som har en sambo som faktiskt klarar av barnen, där barnen är tillräckligt trygga att det inte bara blir gråt och skrik. Njut för tusan, unna dig utekvällar, gym stunder ja allt du känner att du behöver. För du förtjänar de! Att du tar hand om sig själv också betyder ju inte att du är en sämre mamma eller älskar dina barn mindre! ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår dig helt!! <3 Tack snälla du, det förtjänar ALLA! Du måste verkligen lassa över mer ansvar på honom, lova mig att du gör det!? <3 <3 kram till dig! <3

  2. Profilbild
    Emelie

    Förstår dig precis!! Har varit hemmamamma i drygt 10år och har alltid haft svårt att unna mig ”egentid”. Försöker bli bättre å bättre men har alltid dåligt samvete…konstigt det där! Alla behöver vi en paus ibland…😊 Må gott å njut av din egentid!
    Kram

  3. Profilbild
    Anna

    Jag känner verkligen igen mig i det här med att ibland göra saker på egen hand! Älskar egentid- oftast är jag iväg och handlar mat- men det är så himla skönt att gå helt själv. Men får dåligt samvete?! Jag vet att barnen är med pappan och har det hur bra som helst!

    Jag jobbar ibland kväll och helg, har inte riktigt dåligt samvete då eftersom jag faktist jobbar och tjänar pengar (har inget val då man måste jobba lite såna tider på mitt jobb) MEN DÅ, får jag väääldigt ofta höra kommentarer från min mans familj om att jag lämnar min man i sticket och han får göra aaallt de tre timmarna innan de ska sova efter jobbet. (Jag lämnar på föris alla dagar så är ensam med de till kl 09 men det är ju inget, enl dem).

    Älskar din blogg ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst är det så!! <3 Så konstigt att du ska behöva höra sådana saker!? Du får skaka av dig bara <3 Kram och tack för så fina ord <3

  4. Profilbild
    Linnéa

    Oja! Har två barn i samma ålder som dina och jag känner verkligen igen mig i det du skriver.. Har varit mammaledig nu i 2 år och 7 månader totalt men ÄNDÅ så sitter jag här hemma och gråter nu dag 5 med studierna. Överväger tom att avbryta och vara hemma med dem ett halvår till…haha. VET att dem mår bra av att umgås med andra också så som deras PAPPA eller farföräldrar men ändå så sitter man med dåligt samvete att man väljer att göra något annat liksom? Fast det gäller något så viktigt som utbildning och jobb tom…haha knäpp mamma deluxe

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish