Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

God morgon fredag!

Hej vänner <3

Hoppas allt är bra med er. Jag mår toppen och ser fram emot dagen. Är dock fortfarande orolig för Jason då han är mycket mer slö och orkeslös än vad han brukar men jag tror att det går framåt nu.. Han är ju inte sjuk längre mer än att han hostar precis när han vaknar på morgonen..

Just nu: Vi tränar och tränar på att cykla utan stödhjul! Det går framåt sakta men säkert och vi hoppas och tror att han ska ha lärt sig att cykla utan stödhjulen nu efter sommaren.

Ser fram emot: Vi ska iväg med vänner på en liten roadtrip och sova borta på hotell i slutet av veckan. Kommer bli så mysigt med lite aktiviteter, god middag och bara skönt häng för både oss föräldrar och barn.

Jag har fått: Datum för magnetröntgen för min rygg! Så om cirka en vecka är det dags och jag är så nervös! Någon av er som har gjort MR? Är det så läskigt som det låter?

Extra tacksam: Idag är jag extra tacksam över min käre make som typ kan.. ALLT? Alltså han är så händig och duktig och jag förstår typ inte hur vi ens har hittat varandra då jag är allt han inte är och tvärtom. Men tänk så fint ändå att vi funkar och kompletterar varandra alldeles perfekt då vi är varandras raka motsatser men har precis samma humor, tycker att samma saker är viktigt och delar synen på livet och hur saker och ting ska vara. Nej gud vad jag fick det bra. Och det uppskattar jag extra mycket idag när han planerar hur han ska lägga marksten, skissar på vår kommande carport, vattnar och klipper gräsmattan, bygger ihop möbler och bara är världens bästa, tryggaste och finaste vän och kärlek. Erbjuder mig massage varje kväll och säger ”jag är inte ens trött, ska jag laga något gott att äta?”. Var hittade jag honom? Och var jag hade varit i livet utan honom kan jag tyvärr inte svara på och jag vill helst inte veta heller. Sex år som gifta firar vi också om ett par dagar.

Senaste inköp: F har varit utan parfym så länge då hans senaste tog slut för några månader sedan.. Han är så dålig på att unna sig själv så köpte två parfymer till honom nu här om dagen. Han blev så glad och älskade båda! Skönt! Den lilla flaskan har han haft förut så det var ett säkert kort men den större är ny och den blev jag förälskad i direkt jag kände doften. Tur han också gillade den! =) Ett annat inköp jag har gjort nu på slutet är dessa fina pysselgubbar till barnen. Båda mina ungar älskar att klippa och klistra och något som dom också verkligen har fastnat för när det kommer till pyssel är klistermärken. Så dessa är perfekt!! Vi har köpt dom förut och då dom blev så poppis och då dom bara kostar 30:- så blev det ett köp igen!

Semestertankar: Har hela tiden tänkt att jag vill iväg någonstans men jag vill faktiskt bara vara hemma nu. Har fått någon form av lugn i hela kroppen och är så glad över att vi har altan och gräsmatta nu! Vill inte bort härifrån utan bara vara hemma typ.. Känner mig typ knäpp som känner så då jag vanligtvis är så rastlös. Men jag är inte peppad på någon längre resa utan nöjer mig med små dagsutflykter.. Får typ panik av tanken på en vecka borta från hemmet eller utanför Sverige trots det dåliga vädret. SÅ olikt mig också..

Igår: Så tränade både jag och F, käkade lunch på IKEA (vi ville bara ut och göra något), besökte en lekpark i närområdet, åt glass och lekte med barnen. Och så blev det vår godaste lasagne till middag och recept på den finns HÄR. Perfekt torsdag enligt mig!

Jolies tröja: ZARA

Byxor: Noa Noa miniature

Skor: Kavat

Min byxdress kommer från H&M och mina älskade tofflor från Birkenstock.

Önskar er: En underbar dag! Största kramen och hoppas ni får en fin helg <3

Kommentarer

  1. Malin Nilsson

    Hej! Vill bara börja med att berätta att det inte finns magnetröntgen 😊 jag jobbar med MR och det gör lite ont i mig när jag hör ordet röntgen då det inte är någon röntgenstrålning inblandad. Vill inte vara nån besserwisser, men kan ju vara skönt å veta att du inte blir utsatt för någon strålning? 😊
    Mina tips:
    Blunda hela tiden om du tycker det känns otäckt. Det är vitt inne i tunneln så ögat kan luras att det är trängre än vad det är.
    Till många ställen får man ta med en skiva med nån musik man gillar. Även om det är ett högt ljud från maskinen så upplever många att musiken hjälper.
    Säg till personalen att du är lite orolig! Berätta hur vi skulle kunna underlätta för dig. Vissa har med sig en anhörig till undersökningen. Som exempel.
    Undersökningen är indelad i flera olika sekvenser som tar (oftast) från 2 min – 5 min. Jag brukar alltid fråga patienten om hen vill att jag pratar med hen efter varje bildsekvens och oftast underlättar det mycket.
    Lycka till! Det kommer gå fint. Lyssna inte så mycket på alla skräckhistorier. Du är liten, du kommer nog inte ens uppleva det speciellt trångt 😊
    Mvh
    Röntgensjuksköterskan

  2. Victoria

    Hej
    Att göra en magnetkamera undersökning gör inte ont. Det kan kännas lite varmt, men behöver inte göra det. Det som är obehagligt är när man måste ligga stilla där inne i kanske 30 minuter och det höga ljudet från maskinen. Det som hjälpte mig vara att man fick lyssna på musik och att personalen pratade med mig. Hoppas det går bra för dig.

  3. Lisa

    Magnetröntgen är inte ett dugg läskigt för folk som inte har cellskräck.. Eller var inte för mig i alla fall 🙂 jag har haft ont i ryggen i snart 3 år och varit hos massor av läkare som inte riktigt tagit mig på allvar.. „du är ju ung och sportig, det går över „ Men äntligen har jag hittat rätt läkare som snabbt såg vid MR att en disk är helt utsliten och nu Ska jag få en diskprotes 😕 är tacksam över att det Snart är över med smärtorna, även om operationen är tuff! Krya på dig och stå på dig!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår helt 🙁 så jobbigt 🙁 och vad skönt att du fick så ”bra” besked ändå och att det inte var något värre <3 är själv så rädd för skelettcancer! Kram kram <3 och tack fina du!! Hoppas allt går bra för dig nu!! <3

  4. Ida

    Var kommer Jasons fina ribbade grå tröja ifrån? Letar mig blå efter snygga, enfärgade baströjor till trollet.

  5. Sandra

    Jag har gjort MR några gånger! 😊 första gången tyckte jag det var lite obehagligt, för man åker ju in i ett rör och man måste vara ganska så stilla. Och maskinen brummar ganska mycket så var beredd på det. Men det andra gångerna gick det bättre för då visste jag hur det gick till, hade också hört väldigt mycket om hur äckligt det är men jag tyckte inte det var så farligt. Jag har haft på mig hörlurar som man får av de så man kan lyssna på radio och även prata med de om det skulle vara något 😊 lycka till hoppas det går bra

  6. Emilia

    Jag gjorde MR på min arm. Jag tyckte inte alls det var farligt, somnade till och med 😂 men det kanske mest hade att göra med sömnbrist pga 3-månaders bebis hemma vid det tillfället 🙂

  7. Emelie

    Vår äldsta fyllde 4 i maj och hela förra sommaren cyklade hon på springcykel och nu i våras fick hon en trampcykel men vi skippade stödhjulen och sprang med pinnen efter och det tog en vecka sen cyklade hon helt själv! Vi kör samma med lillasyster som har springcykel denna sommaren så tar vi trampcykel nästa utan stödhjul hon blir 3 i oktober. Men hejja Jason bara att cykla cykla snart kan han!!!

      1. Fembarnsmamma

        Ja, springcykel hjälper verkligen! Alla våra tre äldsta barn har vid fyra år tagit en trampcykel och bara cyklat iväg på första försöket, efter att ha springcyklat tidigare. Vår nyblivna fyraåring tog fram trampcykeln ur garaget i förrgår och kunde direkt. På kvällen cyklade vi och badade utan några tecken på att han ett halvt dygn tidigare aldrig hade cyklat!

        Jag rekommenderar därför hellre springcykel än stödhjul till Jolie sedan, så slipper ni nog cykelträning. 😊

  8. Elin

    Jag gjorde MR två gånger när jag var 11 år. Det var inte läskigt alls. Man fick hålla i en knapp som man kunde trycka på om man blev rädd och då åkte britsen ut igen. Maskinen lät ganska högt så man hade hörselskydd, där kunde man lyssna på musik och personalen kunde prata till en. Min mamma var med och läste Sunes Sommar i hörlurarna. MR är säkert helt annorlunda nu än när jag gjorde det, för 20 år sedan, men slappna av och andas så går det finfint. Lycka till!

  9. evelina

    Gjorde MR (också ryggen) för några år sedan! Hade sån panik innan pga klaustrofobi och man ligger i ett rör liksom haha! Men eftersom det var just ryggen som skulle scannas, så hade man huvudet utanför och det kändes skönt! Är lite äckligt ljud men man får ett par hörlurar 🙂 har för mig det tog runt 40min.

  10. Wilma

    Jag har gjort magnetröntgen 3 gånger, har röntgat knän och ena handen. Och visst att de är obehagligt att ligga i ett trångt rör och att höra alla ljud. Men mina tips är att blunda hela tiden och försöka koppla bort de så gott de går. Sen brukar de faktiskt gå fortare än va man tror. Lycka till, de kommer gå jättebra!!

  11. Johanna

    Det är ganska högt ljud från maskinen på MR, men man får hörselkåpor med radio i, så det har varit lugnt för mig dem gånger jag gjort MR 😀

  12. Louise L

    Hej! Jag har en kronisk sjukdom där jag måste göra MR flera gånger per år. Det är ju individuellt, men för mig var det lite läskigt första gångerna, särskilt om det är så att du är känslig för små och trånga utrymmen.

    Ett tips är att blunda redan innan du åker in i maskinen och blunda under hela tiden tills du kommer ut. Om du är väldigt nervös kan du även be sköterskan om att få lugnande innan. Du behöver ligga still under hela röntgen och maskinen låter rätt mycket, men du får öronproppar och hörselkåpor och kan lyssna på radio i dem om du vill. Det är dock olika hur länge man behöver ligga där beroende på vilken typ av undersökning du gör, några räcker det med 20 minuter och några upp till en timme eller mer.

    Det kommer att gå jättebra, tänk på att du gör det för att få hjälp och svar. Oroa dig inte, sköterskorna brukar vara ett toppenstöd också!

  13. Jennie

    Tycker inte du behöver oroa dig för magnetröntgen, förstår inte varför folk tycker det är läskigt 😅 det kommer gå hur bra som helst! 👏

  14. Hannah - mamma till Charles och Estelle ♡

    Jag har gjort magnetröntgen. Om du har cellskräck kan det ju vara bra om du förbereder dig innan. Man kan få lugnande, dock inte om man ammar. Men man får hörlurar på sig så man kan lyssna på radio undertiden och i handen har man en dosa som man trycker på om det skulle vara något så tar dom ut en. Jag har cellskräck men det gick mycket bättre än väntat ☺️

  15. Sofie

    Jag har gjort MR två gånger, en hjärna och en rygg. Trodde att jag skulle få klaustrofobi men det var lugnt. Det smäller ju rätt högt i de där maskinerna och jag försökte hitta en rytm i smällandet och få det att kännas om musik. Man får ju hörlurar med radio men smällarna hördes så högt vi genom så jag tyckte det var bättre att fokusera på dem. Det kommer gå jättebra och du behöver inte vara orolig. Skulle du vara mycket klaustrofobisk så kan du alltid säga till så avbryter de!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Skönt att höra att det gick bra och att man också kan säga till om man tycker det är jobbigt 🙂 kram <3

  16. Lotta

    Haha, hos oss är det precis likadant. Min man kan typ allting. Och det han inte kan, det tar han reda på. Orden ”Jag kan inte” finns inte i hans vokabulär. Själv saknar jag tålamod, så jag ger upp på en gång. Jag är extremt impulsiv, min man måste tänka igenom typ allt 100 gånger. Och har man tur, så har han då kommit fram till något, eller så måste han tänka en runda till. Det vi har gemensamt är vår humor, och våra grundvärderingar. Men tror att det är våra motsatser som kompletterar oss så bra. Träffades när vi var 19 år gamla, och nu 25 år senare, så sitter vi fortfarande här och älskar varandra och har det kul ihop (förutom när gubben ska försöka att ta ett enkelt beslut, för det kan driva mig till vansinne 🙂 )

  17. Anna

    Jag har varit på magnetröntgen för ryggen, man får ju hörlurar med musik/radio och jag tror att jag somnade, haha. Är en sådan som somnar då jag fixar ögonfransförlängning också så somnar väl lätt. Men läskigt är det verkligen inte enligt mig. Hoppas allt går väl!

  18. M

    Tyckte du skrev förut att Jolie nu har storlek 92 i klädstorlek. Min tjej är nu 18 mån och kommer snart ha den storleken. Tycker dom flesta klädesmärkena blir lite ”tråkigare” vid den storleken då den inte räknas till baby längre. Vart köper ni hennes kläder, några tips? 😊kul med planeringen av tomten, vi håller på med garagebygge nu.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Håller med! Baby Exclusive kollektionen hos H&M är såå fin! Zara och Babyshop har också mycket fint! Kram <3 och vad roligt att läsa!! SÅ kul med garage! 🙂

  19. Cecilia Engström

    Kan lova dig att MR inte är så läskigt som man tror innan, gjorde en för ryggen för bara ett par månader sedan, gjorde då med kontrast vilket betyder att de sätter en infart i armen med en kontrastlösning som typ får blodomloppet att lysa upp för att de ska få en tydligare bild. Sen fick jag ha hörlurar med radio och en typ ställning över ansiktet så att de skulle nå halskotorna högst upp, men det behöver inte alla göra då det bara är för dessa kotor, lite obehagligt först men sen va det inget man tänkte på. De skickar in en i maskinen och sen får du ligga still en stund och om de ska fota en större yta så kommer de flytta bordet du ligger på under tiden men de säger alltid till innan. Har verkligen en bra syn på MR då det faltiskt inte va så obehagligt som jag trodde. KRAM

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish