Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Bli kvitt vardagssockret!

Jag har ju verkligen snöat in mig på att plocka bort det dolda sockret ur vardagen! Äter ju GÄRNA socker som ni vet men äter hellre en bit choklad på kvällen eller en bulle när jag är ute och fikar och så får det vara bra så än att proppa i mig massor av dolt socker också! Mina bästa tips för att få ner sockermängden i vardagen är:

  • Välj bröd med under 4g/100g i sockerhalt (se baksidan). Jag hittar ofta med under 3 i sockerhalt till och med! Många bröd som man tror är nyttiga är fullproppade med massor av socker. Så kolla alltid baksidan!
  • Köp osötad ketchup (så smart som jag skrev ju, haha)
  • Det finns en marmelad från St.Dalfour som inte innehåller något tillsatt socker utan enbart socker från frukt och bär! Så den köper vi alltid trots att den är rätt dyr. Men så värt det då den är fantastiskt god också! Äter den som sylt till ex. pannkakor och liknande.
  • Vi köper alltid osötad äppelmos från Ürtekram. Tror att det är den enda som inte innehåller socker. Har kikat på alla andra och dom har antingen socker eller sötningsmedel i sig.
  • ”BARA BÄR” köper vi från Bob när det kommer till saft!
  • Vi skippar den sötade yoghurten och lägger hellre i små bitar av banan, frysta bär som fått tina eller bitar av nektarin i barnens frukosttallrik. Vi köper också müsli utan socker från Risenta.
  • Gör egen glass! Mixa grädde, hallon och vaniljpulver eller lite vaniljsocker och frys in i små formar.. Blir ju lite vaniljsocker om man tar det men det är ju ändå mycket mindre än i glass som man köper.
  • Om man köper färdig saft och dricka så kan man köpa äppelmust eller apelsinjuice som inte innehåller tillsatt socker.
  • När man bakar chokladbollar så kan man ta detta recept istället! Eller bra byta ut socker mot dadelsirap och köra resten som vanligt! Fick det tipset av min vän och det är ju så smart!
  • Laga så ren mat som möjligt! Då vet man vad man får i sig!

Sedan är ju såklart detta inte något jag tycker att man måste göra eller behöver göra utan ville mest bara dela med mig av det jag har gjort själv =) Har säkert glömt något också men detta var några punkter iallafall!

Att ta bort onödigt socker i vardagen och kombinera det med träning gör mig såå pigg och glad! =)

Kommentarer

  1. B

    Så bra tips! Själv körde jag en utmaning, 100 dagar utan socker har verkligen mått sjukt mycket bättre efter det! Man tänker ju inte på att verkligen allt innehåller socker haha :p

  2. Emilia

    Hej!
    Jag undrar om mörkläggningsgardinen ni köpte till Jason, i grön sammet. Är ni nöjda med den? Är så sugen på den i grå till min dotter. Vill mest bara kolla lite recensioner, ni har haft den ett tag, funkar den bra? Nåt ni rekommenderar? 🙂 Kram <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi har dom mörkgrå 🙂 Vi är supernöjda med utseendet!! 🙂 Dock så är dom svåra att få upp och ner tyvärr 🙁 kram <3

  3. Amanda

    Tack för tipsen! Är så extremt sockerberoende och vill verkligen dra ner på det då jag känner att det påverkar mig negativt. Ska definitivt ha dessa tips i åtanke!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish