Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Ammar du fortfarande?

Bad er att ställa frågor till mig igår eller berätta vad ni vill läsa mer om på insta story (på grund av att sjukstuga = NOLL inspiration till inlägg) och många undrade om jag fortfarande ammar och hur ofta jag ammar. Jag ammar fortfarande ja, typ överallt och hela tiden. Jag börjar ärligt talat bli lite less på det själv nu men inte tillräckligt less för att sluta när jag vet att det betyder så mycket för Jolie. Hon är ännu mer tuttig än vad hennes bror var om det ens är möjligt! Jag har dessutom inte haft hjärta att ta bort nattamningen heller då hon verkligen blir HELT förkrossad om hon vaknar och inte får tutte och det varken vill eller orkar jag ta tag i nu. Vet SÅKLART att hon inte behöver äta på nätterna längre men det är hennes napp och jag tror starkt på att barn avslutar amningen när dom själva vill om dom får chansen. Med det skrivet så menar jag INTE att man som mamma bör eftersträva att amma så länge som ens barn vill utan tvärtom så ska man amma så länge som man själv vill. Men om man vill och orkar som jag uppenbarligen gör nu så känns det helt okej att låta henne amma även på natten och sedan trappa ner i sin egna takt för att till slut avsluta helt. Tycker fortfarande att hon är så liten =) Så jag ammar till sömns och ibland vill hon snutta på nätterna.. Ibland inte. Så olika det där. Och på dagarna ammar jag ibland inte alls och ibland jättemycket beroende på om hon har tänder på gång, är sjuk osv.. Så det varierar så mycket! Men jag vill fortsätta så länge hon vill och så länge det känns bra för oss båda .Det är ingenting som stör mig mer än att jag börjar misstänka att min ryggsmärta kommer från att jag ligger konstigt när jag sover.. Och jag märker knappt av att jag ens har mjölk i tuttarna mer än när hon ammar! Så det är ju också skönt. Känner liksom inte av något negativt med det (förutom det där med ryggen då eventuellt) med andra ord =)

<3 <3 Bilder av Katya

Kommentarer

  1. Veronica Berggren Diaz

    Hej! Nu kommenterar jag på ett gammalt inlägg, men är så nyfiken på hur amningsavslutet gick till? Har nämligen en 15månader som ammar massor fortfarande.
    Kram!

  2. Sandra

    Jag ammar min son, han är 1 år och 2 månader. Är inställd på att amma så länge det känns bra 🙂 tyvärr vill han helst sova med bröstet i munnen (vissa nätter typ 02-07) då sover han bäst – men inte jag haha.
    Sen har vi hamnat i et tläge där det typ bara finna mjölk i ema bröstet, vilket gör att jag sedan 4 månader tillbaka har två heeeelt olika storlekar på brösten. Snyggt nu under bikinisäsong, ena bröstet är typ 2 stl mindre än det andra hahahahs

  3. Sara

    Har oxå en tuttegris här, Lowa-My ä 18 månader å somnar för natten utan stoj när hon ammar.. vägrar napp (eller hon har några som hon speglar sig med 😂 ) förut tänkte jag oh måste sluta å allt runt de.. men äh de rer sej ♡

  4. Johanna

    Tråkigt med en norm med att stressa med amningsavslut osv. Tappar också alltid hakan om någon nämner att de ammar vad tredje timme osv… så mycket okunskap om amning!

    Och konstigt att en såå naturlig grej kan vara så svår (svår start med båda barnen), och väcka så mycket känslor..

    Man blir tokig ibland av att vara napp, men åh så värt det <3

  5. Tessie - mamma till två döttrar

    Vilket fint inlägg!
    Tänk att det kan vara så olika med amning, min första dotter ammade i nära 1½ år och jag både dag- och nattammade väldigt länge. Det var mer än mat, utan mer en trygghet och gos. Hon gillade aldrig napp eller hade någon snuttenalle, utan det var mer mina tuttar som var det 😉 Sen var det bara från ingenstans en dag som hon inte längre ville och då slutade vi helt.
    När lillasyster kom var jag helt inställd på att det skulle bli likadant och lika länge, men det blev tvärtom. Hon ”tackade nej” till tutten redan efter 3 månader och ville hellre äta med flaska. Hon gillar dessutom nappen, till skillnad från sin storasyster. Så det kan vara så olika så.

    Tack för en fin blogg!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack <3 ja, visst är det så!! Du har så rätt! 🙂 Galet vad olika det kan vara. STOR kram och tack för fina ord! 🙂

      1. K

        Du skriver så bra, det märks så tydligt att du är fördomsfri i din text. Det är skönt att läsa när man själv är i en helt annan situation. När min son var 4 månader så hade hans kurva börjat dippa så vår bvc sköterska tyckte att nu när han ändå är 4 månader så kan han ju börja med mat och gillar han det så ökar vi i hans takt. Han är nu 5 1/2 månad och äter nu riktiga smakportipner till frukost, lunch och middag. Men jag märker ju att han börjat tappa intresset för bröstet. Känns lite sorgligt att vi kanske kommer sluta amma snart för han känns så stor redan, men också lite skönt.

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Åh förstår helt <3 ja, jag har verkligen inga fördomar och tycker att alla är fria att göra som dom vill! Alla kan inte och alla vill inte. KRAM <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish