Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Såhär går samarbeten till

Får rätt ofta frågor om hur det går till när vi som arbetar som ”influensers” gör samarbeten. Det är så mycket mer än att bara ta en bild och lägga upp och det ligger mycket tid bakom mailkontakt och liknande med. Såhär ser stegen ut: 

1. Man får ett mail direkt från företaget där dom skriver att dom är intresserade av ett samarbete. I vissa fall har jag faktiskt varit först med att kontakta företag själv och då är det ju alltså jag som visar mitt intresse. Ibland går också vissa samarbeten via ett säljbolag och då fungerar detta säljbolag som en mellanhand mellan mig och företaget.

2. Man kommer fram till ett pris och man får en brief där det står vad företaget önskar ska finnas med och nämnas i samarbetet. Om dom önskar några speciella bilder, om något särskilt ska lyftas och framföras extra tydligt, om det ska läggas in några mätlänkar i inläggen, om det ska innehålla rabattkod osv. Och så får man en deadline för utkast.

3. Här börjar det kreativa arbetet och det fotas, filmas, redigeras, klipps och fixas. Denna del är helt klart den roligaste och man får vara kreativ och sätta sin egna touch på just det samarbetet som man jobbar med.

4. När allt är klart så skickas utkast in till företaget eller till säljbolaget som skickar det vidare till företaget.

5. Företaget återkommer med eventuella inputs och förändringar.

6. Jag korrigerar och rättar till det som behöver finslipas på.

7. Klart för publicering! =)

Här fotade vi för ett samarbete som kommer upp på bloggen inom kort!

Kommentarer

  1. Malin

    Hej !

    Jag är varken bloggare eller influenser men jobbar som ”självständig” (egen företagare är lite att ta i för min del 😉). Jag funderade om du kunde tipsa om hur du går till väga när du kontaktar företag och samarbetspartner och visar ditt intresse. Alltså när du tar första steget ! Tack på förhand !
    Krya på er !

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag mailar dom bara med min prislista och skriver varför jag är intresserad av att jobba med dom och vad jag tror vårt samarbete hade inneburit och betytt för oss båda 😀 kram <3 och tack!

  2. StrongerMama

    Grymt bra inlägg!!!
    Jag tror många uppskattar det hela med att få upplysningar om hur samarbeten går tillväga och vad man ska tänka på. TAck för att du delar med dig och upplyser. Ser fram emot att se ditt samarbete (misstänker att det har med smyckena att göra) 😉
    Kram vackra du

  3. Maria🌸

    Herregud! 😱😍så underbart du ser ut! Wow! Wooww! Woow! ❤️Jag längtar efter att få se bilderna. Jag är säker på att vi kommer att se en massa fina bilder. Kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish