Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Naprapat

Jag var hos en naprapat förra veckan på grund av smärtan jag har haft vid revbenen/skulderbladen.. Har haft så brutala hugg och smärtor i perioder att jag knappt vetat var jag ska ta vägen. Speciellt på morgonen när jag vaknar och även när jag rör mig på vissa vis.. Så nu var jag där och fick konstaterat att en muskel blivit väldigt kort och spänd. Hon visste inte exakt vad det berodde på men förmodligen bara en grej som byggts upp på grund av spänningar och stress.. Så jag var där nu under förra veckan som sagt och ska dit igen denna vecka. Så skönt att få hjälp och hoppas verkligen det hjälper. Jag var ju hos en naprapat under min första graviditet med då jag fick en låsning i höften. Det hjälpte dock inte utan låsningen släppte automatiskt efter en viss tid.. Hoppas dock det hjälper denna gång då jag inte vill ha ont mer.!

Har ni varit hos naprapat? Hjälpte det er? 

Här var jag gravid med lilla Jason i magen! Gud vad tiden har gått fort.. Minns iallafall att jag var sååå ledsen när min höft låste sig och jag började halta! Det släppte iallafall någon vecka innan förlossningen. Jag har fortfarande känningar ibland där låret går ihop med höften (eller vad man nu ska kalla det) och det har i perioder känts stelt och gjort ont men alltid gått över.

Kommentarer

  1. Linnea

    Nej, brukade gå till kiropraktor förr men börjat gå till osteopat istället då man oftasg bara behöver 1 besök och inte mer. Googla tavelsjöjesus, finns nån artikel om han jag brukar gå till! Låter sjukt men det fungerar verkligen. Bara mjuka metoder och inget som ska knäckas o ha sig

  2. Amanda

    Gick hos en naprapat när jag hade (har fortfarande) falsk ischias. Hjälpte inget alls, fick istället det största blåmärket på ryggen av hans otroligt hårda massage och blev 1400kr fattigare. Det som hjälpte mig var yoga med yogagirl och hennes pass Lower back love. Visade sig att jag har för korta muskler bakom låten som drar på ländryggen och orsakar smärtan. Kör jag stretchövningarna dagligen har jag ingen smärta alls och slarvar jag kommer det tillbaka!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men va!? Så hemskt att läsa 🙁 förstår helt.. låter ju perfekt att du hittade det!! Det är så hemskt att gå runt och ha ont! Kram <3

  3. Josefine

    Leta upp en kiropraktor eller liknande med specialisering på kvinnor och graviditet/förlossning. Jag gick hos en efter min första graviditet under min andra för att justera bäckenet då det brukar ställa sig snett efter första grav och förlossning (ja ena benet kan t om bli några millimeter till cm kortare pga snedställningen som blir när kroppen och bäckenet ändrar position). Det är relativt lätt fixat efter ett par ggr så det är ett starkt tips om du fortfarande upplever problem.

  4. Lo

    Naprapat har inga vetenskapliga belägg men fungerar för vissa. Att de säger att det är en muskel vet dom faktiskt inte. De vill dock att du ska komma tillbaka. Ifall din värk inte försvinner är det värt att gå till läkare igen så det inte är något allvarligt. Låter riktigt jobbigt det där.

  5. E

    Har gått till naprapat då och då, och lite mer regelbundet efter att jag födde barn och det har hjälpt mig så mycket! Har gått på Umeå rygg- och ledklinik, Robin är toppen! Tycker att naprapat har varit en riktig livräddare för mig, tillsammans med styrketräning och vardagsmotion, för att bygga upp kroppen efter graviditet och leva smärtfritt. <3 Ett tips är att prova flera om du inte blir nöjd med den första – alla är de olika!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish