Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Onsdag

Hej fina <3

Allt bra? Vi mår bra men jag har 1500000 myggbett överallt som kliar och jag är sååå trött på det. Är det ett riktigt myggår i år eller har vi bara otur med placeringen av vårt hus? Om kvällarna får vi hit så mycket mygg så det är inte klokt. Är så less på dom nu!! Ni andra som har hus, har ni kört med vanlig myggrökelse eller gör ni något mer också? Tipsa gärna!

Igår storhandlade jag inför midsommar och min vän Josefin följde med och hjälpte. Så snällt! Ska bara köpa lite ostar och kex + lite frukt och godis nu också så är allt klart. Känns skönt att kunna bocka av det!

Idag kommer tidningen VK (lokaltidning i Västerbotten) hit och ska fota lite här hemma hos oss. Blir ett ”hemma hos”reportage och jag kan länka det senare om ni vill läsa. Annars blir det nog rätt lugnt förutom att jag ska försöka hinna med att träna, köpa en mörkläggningsgardin till sovrummet + sand till barnens nya sandlåda.

Kram på er och ha en fin dag!

Igår hängde vi ute i solen hela dagen men det var skönt med lite filmpaus mitt i allt tyckte barnen.

Jag var så trött igår men ändå glad över sommar och sol! Jolie vaknade till när jag och F skulle gå och lägga oss (hur typiskt!?) och ville inte somna om så han gick upp med henne och klockan 02.30 tog jag över och fick henne att somna på någon timme igen. Zzzzz.. Hon har tänder på gång igen tror jag!

När pappa och storebror var på simskola så hängde vi ute, jag och min lilla tjej. Och efter en stund gick vi in och läste typ alla böcker som passar för hennes ålder. Tror det var runt 25 stycken vi hann med, haha!

När Jason kom hem så ville han läsa ute i solen!

Och så ritade vi lite inne med =)

Älskar förresten Jasons nya keps!! Hur fin!? Tatueringen fick han hos BVC förresten när han var där igår. Dom tyckte inte att knölarna i nacken verkade vara farliga men sa att vi kan ringa tillbaka om vi är fortsatt oroliga efter sommaren för att ta prover.

Och jag fick också glädjande besked igår. Minns ni att jag var hos läkaren för inte så längesedan efter att ha pratat med 1177 som tyckte att jag skulle kolla upp min smärta under vänster revben som jag haft till och från? Dom tog ju prover på mig och det visade ingenting trots att dom trodde det från början. Blev både blodprov och urinprov och allt verkar heeelt okej i min kropp. Så skönt!

Kommentarer

  1. Hanna Johansson

    Testa thermacell, får bort ALLA mygg! Världens bära grej 🙂 Då kan man sitta ute så länge man vill, toppen bra! finns bland annat på Clas Ohlson (där man jobbar givetvis) Åk och köp, bästa köpet och myggorna visar sig inte 👍🏻 ha en fin midsommar! Kram hanna

  2. Elin

    mosquito magnet hjälper mitt myggen, dyrt men värt varenda krona! Vi har så mycket mygg så vi inte kan vara ute utan den igång

  3. Mira

    Jag har också haft ont under vänster revben till och från. Läkaren tog också test men värken släppte inte helt. Oftast går ju en muskelansträngning över men kan ju också återkomma. I vilket fall så tog jag en röntgenbild på revbenen för att utesluta annat. Skelettcancer kan ju också yttra sig med samma symtom. Så det var för MIN skull istället för att låta något fortskrida som skulle kunna vara allvarligt. Det visade inget och efter det kunde jag släppa det helt. Så ifall det inte släpper och oron kommer igen så tipsar jag om det för att utesluta skelettcancer (som har såå dåliga odds för överlevnad därav rädslan). Kram till dig!

  4. Cissi

    Tips på myggskrämma! Thermacell-mr300. Min kusin och svärföräldrarna har en sådan och den gör en väldigt stor skillnad! Vi måste införskaffa oss en vi med 😅

    https://www.xxl.se/thermacell-thermacell-mr300-vit-white-gra/p/1165574_1_style?gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAjwuqfoBRAEEiwAZErCsgWqS1aKdb8n9yuV6s3l3kv6Fi2nM5BlwfnaJnhc1O_yeyNE67ZxwBoCeJkQAvD_BwE

    Myggorna är galna i år. Inte bara kvällstid utan även dagtid. Min 6åring fick ett bett i svanken som svällde upp i en röd och blå färg hela vägen från sida till sida på ryggen. En rund cirkel på 20cm i diametern. Stenhårt och rejält uppsvälld. Var nära att ringa 1177 men så gick svullnaden ner efter 1,5 dygn. Fick nästan lika kraftig reaktion bakom örat. Uppsvälld och blå. Minns att min 10åriga jänta svällde igen över ögonen förra sommaren då hon fick bett på ögonlocken 😫

  5. Isabell

    Kan tipsa om olika växter som doftar citron (eller annan stark doft) för att hålla mygg borta; ex. citronmeliss, olika myntor, basilika. Finns ju även en pelargon som heter ”Mosquito Shocker” som skall skrämma bort mygg.

  6. Elise

    Hej! Jag var hos läkaren nyligen, är 19 och haft en fruktansvärt svår och stressig gymnasie period med bland annat flera återfall i anorexia etc och stressen i att jag är väldigt högpresterande och vill bli barnpsykolog, eller jurist, och därav behöver lyckad leverera… hur som helst, så var jag hos läkaren då jag hade så sjukt ont i revbenen på vänster sida. Gärna ibland under hjärtat så jag sökte för ”hjärtat” då det högg och strålade. De visade sig vara en inflammation i muskler och leder runt hjärtat, och i revbenen. Det skulle gå över av sig självt sa läkaren men att jag kunde ta Naproxen morgon och kväll om jag ville. Det får man tydligen vid hög psykisk eller fysisk stress. Det är en stress reaktion. Jag tror att din stress, pga Jolies hjärtfel, kan te sig fysiskt. Jag vet själv hur det känns att vara ständigt orolig för saker. Du har världens vackraste barn, och deras hjärtan av guld syns utanpå dom. Sockersöta är dom och jag blir så arg när jag läser att folk på riktigt vill er illa eller kommenterar saker som är spydiga och rent av elaka. Jag känner även igen mig i dig, hur du är så ung men så mammig och klok, (hoppas att du inte tar detta fel nu) men liksom så mogen, och vuxen, och förbi stadiet av att supa kväll efter kväll och ha ströjobb och fest resa. Du är så jordnära, varm och genuin och även din man. Ni är en så fantastiskt fin familj och precis den familj jag vill bilda om några år. Med hus, barn och kärlek, och mera kärlek. Den kärlek och tid ni ger era barn har jag inte sett hos många andra. Så lugna som ni är, så stadiga, så trygga. Era barn har världens bästa föräldrar och jag tvivlar inte en sekund på att dom någonsin kommer fara illa. Inte med er. Så folk som skriver annat, projicerar förmodligen sina egna känslor av otillräcklighet på er. Det är svårt att vara så bra föräldrar som ni är, och ni gör det med bravur. Mina förebilder för hur jag vill ha det i framtiden. Stor kram till er och era fina barn.

    Jag vet också att du var orolig för Jasons tal, men jag kommenterade aldrig då, men kan säga det jag ville säga nu istället – jag har en pojke som nu fyller 5, men vi träffades när han skulle fylla 2 (en familjs barn jag känner). Han var väldigt sen med talet, inte många andra än hans familj å jag förstod vad han ville ha sagt då jag varit med honom 2-3 ggr i veckan de senaste 3 åren. Nu på 5 årsdagen snart så är han nästan ikapp och pratar obehindrat. Sådant där släpper, man måste bara ge den tid det tar, och så länge han gör sig förstådd och kan kommunicera (det är så fint, för pojken (jag älskar som min egna vid det här laget haha, trots att jag aldrig haft ett eget), hittade alltid ett sätt att förklara sin vilja när orden inte räckte till, och det var så kreativt) så är det inte något att oroa sig för, han kommer att prata obehindrat inom snar framtid. Vi var lite oroliga ett tag, men sen släppte det när vi märkte att det går framåt hela tiden. Vissa dagar mer, andra mindre, men nu pratar han obehindrat! Det har ni kanske också märkt med Jason, att det går framåt. Det gör det oftast alltid, och man ser det som klarast när man tittar tillbaka på klipp och bilder, eller när det börjat släppa helt, så minns man tillbaka på hur orolig man varit i onödan.

    En annan sak jag vill påpeka är det där med släkten, att inte ha en släkt som finns för era barn. Jag har PRECIS samma typ av släkt, och det gör så jäääävla ont i den här åldern när ingen är intresserad av ens student, födelsedagar, stötta när saker går dåligt, finnas där, ta med en på saker, etc. inte en enda och så ser man alla andras stora släkt som genuint bryr sig och blir rörda av kärlek…. Och så kommer det bli för mina barn också från min sida, då de inte kommer ha mer än en moster som kommer finnas där, om inte deras pappas släkt finns där förstås. Men från min sida är det ingen som bryr sig alls. Och jag förstår dig, jag genuint förstår dig och mitt hjärta brister för dina fina barns skull men också för dig. För jag VET hur det är. Nu har jag föräldrar som kommer vara engagerade, men i stockholm får man ju barn runt 35 vilket de fick, så de kommer ju inte vara så jätte unga liksom…. det jag ändå vill säga som en ljusning i det hela, är att det är BÄTTRE att välja och sätta ihop sin släkt med människor man träffar som gör mer för en, än de med blodsband, än att ha en stor släkt som inte gör någon nytta alls och inte genuint engagerar sig. Så tänker jag, att man hellre gör en egen med de som helhjärtat bryr sig än har en med blodsband men där de halvhjärtat bryr sig. Även om min släkt skulle engagera sig så är de inte intresserade av mig. Det har hänt flera ggr. Att man är bortbjuden som familj men sen när man är där så är det INGEN som ens tittar på en under dessa otaliga timmar man glor i en vägg. Konversationerna jag försöker få igång får ingen respons mer än ett ”ja, jaha, ok, hmm”. Och då får det vara så, hellre att man vet vad de går för, än att man inte gör det och har förhoppningar tänker jag, för då kan man istället välja sin släkt med de fina människorna som finns i ens liv av andra anledningar. Barnen kommer lida mer av att märka att deras släkt inte bryr sig när de väl ses, än när man begränsar träffen med den, men ökar träffarna med de som verkligen bryr sig men som inte är släkt. Så tänker jag, utifrån min egna situation, och det behöver absolut inte vara så för er (jag vet inte så mycket om eran) men jag talar utifrån min egna och mina egna känslor och tankar. Som sagt, så fina föräldrar som dina barn har och kompisar och andra familjer ni umgås med, så kommer de Alltid att ha några som genuint bryr sig, och det är det som betyder något i slutet av dagen, inte blodsbandet eller antalet på hur många de är. Ibland gör några få, mer än några hundra tillsammans. Stor kram ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men så läskigt att läsa 🙁 ja, det kan ju hända mycket i kroppen av stress och annat..

      Och ja, visst är det så med talet. Det har ju äntligen kommit igång och jag är sååå glad för det verkligen!! 🙂

      Och det där sista stycket du skriver är så så så så såååå sant!! Håller helt med dig!! <3 det har du så rätt i och jag ska försöka påminna mig själv om det. Största kramen till dig och tack för alla dina fina ord och en sådan förstående och vänlig kommentar <3 <3

  7. Maria

    Dom där jäkla myggen! Jag måste också köpa något mot dom. Barnen är helt sönderbitna när dom badat i poolen på baksidan. Mina föräldrar har en sån här som dom har med sig i husbilen som är väldigt effektiv https://www.clasohlson.com/se/Myggskydd-portabelt-Thermacell-MR300/31-9439-2?gclid=CjwKCAjwuqfoBRAEEiwAZErCsk67kNBgUcNhZp-eNuMVdk_TND3jolh6xx0M2Tti-4XwIAWPtpKG3xoCjRUQAvD_BwE och hemma en sån lampa man hänger upp. Jag kommer nog köra med båda. Fruktansvärt när barnen är helt sönderbitna, min pojke får riktigt stora ”bölder” när han blir biten

  8. Johanna

    Det finns ju någon såndär myggmaskin som de visar på reklam på tv. Som sänder ut någon våg eller ljudfrekvens eller något som myggen inte gillar! Minns inte namnet men går säkert att googla fram 🙂

  9. Nett

    Vi är ute mycket med husvagn och råkar då på mygg lite överallt och vi har köpt en thermacell, vilken grej vilken uppfinning vi tycker den är så bra. Finns som små gasflaskor man byter ut samt filter med jämna mellanrum man lägger den på bordet och vips inga mygg 🙂

  10. Jennie

    Vi har en myggdödare, så värt pengarna för den tar nästan hela trädgården och de är inte många myggor man ser till!

  11. Mathilda

    Vi har köpt en ”mosquito magnet patriot”. Eftersom ni bor där ni bor så har ni säkert sett sånna. Är en gasol och eldriven ”dammsugare” som lockar till sig mygg o knot genom att skicka ut koldioxid som gör att myggen tror att det är vår utandningsluft dom luktat sig till + att den skickar ut ett annat doftämne som luktar som oss.

    Sen suger den upp dem i en lite behållare. Dem är visst djur med revir så det ska vara effektivt att döda av dem, våran skall klara av 4000 kvadratmeter.

    Inte haft igång våran mer än en vecka ännu sä vi har inte märkt effekt ännu men har läst många bra omdömen på nätet om det märket och att det är värt att köpa en sån lite dyrare för att dem visst skall va sjukt mycket effektivare,

    Sen kostar den attt hålla igång också (en sån pc10-gasolflaska går åt på ca en månad plus någon hundring för dofttabletten). Men det är det ju värt om man kan njuta av sommaren hemma tycker jag.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish