Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Gårdagen var lite extra bra för att:

– Jag tryckte i mig en hel chokladkaka på kvällen. Ni vet den där Marabou med fudge och havssalt. Äääälskar den! Så otroligt god. När det kommer till choklad så kan jag verkligen äta hur mycket som helst. Har inga spärrar, haha!

– Vi slängde all återvinning, lite annat skräp, dammsög och skurade. Uppskattar känslan av ett rent och fräscht hem när man vaknar på morgonen.

– Jag fick till ett grymt träningspass och har rejält med träningsvärk idag. Hatälskar verkligen träningsvärk! Kan som inte bestämma mig om jag ska gilla det eller inte men på något vis så gör jag nog ändå det =)

– Jag köpte vackra, vita pioner. Ni som har följt mig ett tag vet ju nog att pioner är min favoritblomma.

– Avslutade dagen med en lååång dusch och rakade benen, hade i inpackning och bara njöt av egentiden, sovande barn och en man nere i köket som gjorde i ordning salta nötter och frukt till oss..

– ..som vi sedan åt framför en film! Så himla fin start på veckan!

 

Bilder av: wanderings.se

Jag försöker alltid hitta några saker att vara glad över i varje dag. Sedan har ju även jag precis som alla andra dagar som man helst bara vill glömma där ingenting  blir bra eller går som det ska. Men oftast så är faktiskt positivitet och glädje en inställning. Jag försöker att bära med mig det genom allt och fokusera på det som kommer inifrån mig själv. Det är inte omgivningen eller något runt omkring som ska göra mig glad och lycklig utan tvärtom så ska det komma från mig och ut. Och att tänka så gör att mina tankar och dagar blir så mycket mer positiva och fyllda av just glädje. Så ett av mina bästa tips till er är att verkligen välja glädjen varje dag. Vakna och bestäm dig för att ”detta SKA bli en bra dag”. För det är bara du som kan styra det och ingen annan. Och klar att det kan hända saker som känns mindre kul men din inställning till det hela påverkar helhetskänslan och hur det påverkar dig så mycket.

  

Hur väljer man glädje då? 

– Undvik stress! Vet att det är sjukt svårt som ex. småbarnsförälder men gör det enklare för dig. Kliv upp i god tid så att ni har tid på er att ta det lugnt, dricka en kopp morgonkaffe i lugn och ro, busa lite, klä på er i lugn och ro. Att få ta det lugnt och göra allt i sin egna takt utan att stressa betyder så mycket.

– Välj dig själv. Unna dig själv något litet varje dag. En chokladbit på rasten på jobbet, ett träningspass, ett bad med tända ljus, en promenad i solen, en ny tröja, en träff med en vän, en extra mysig lässtund med barnen. Bestäm dig för något litet varje dag som du kan längta till och som gör just dig glad. Stort som smått. Att unna sig själv och investera i sig själv är det finaste man kan göra för sin egna inre glädje. Klart att vardagen ofta känns allt för vardaglig men med dom små sakerna som sätter guldkant på tillvaron kan man komma långt.

– Bestäm dig! Som jag skrev så är det viktigt att bestämma sig. ”Det SKA bli en bra dag idag” får du säga till dig själv. Och så gör du allt i din makt för att det ska bli det.

– Gör det som gör DIG lycklig! Gå din egna väg och skit i allas tankar och åsikter. Är det något jag är stolt över så är det att jag har kört 100% på min egna magkänsla och följt mitt hjärta gällande precis allt i livet. Hade jag inte gjort det så hade jag aldrig varit där jag är idag, jag hade aldrig varit gift med mitt livs kärlek, haft mina två underbara barn, mitt hem och mitt jobb som jag älskar. Tro på dig själv och våga satsa på din dröm. Det värsta som kan hända är att du misslyckas, och hur farligt är det egentligen? Och vad är egentligen ett misslyckade? Om du inte provar så kommer du aldrig att veta!

– Möt din omgivning med förståelse och vänlighet. Något som jag har märkt som gör mig glad är att hjälpa andra. Jag och F pratade lite om det här om dagen. Han hade erbjudit en gammal dam som stod och väntade på bussen skjuts hem från affären. Dom där små sakerna som man kan göra för någon annan som kanske inte är så stor för dig men väger tungt för den du hjälper. Så erbjud hjälp, le och var snäll. Det kostar ingenting!

– Lägg inte energi på saker som du ändå inte kan förändra. Jolies hjärtfel är en sådan där sak som kan ge mig ångest och ta så mycket energi av mig.. Men jag får hela tiden vända mina tankar och har ett mantra där jag får påminna mig själv om att vara här och nu. Jag kan inte förändra det så därför måste jag släppa det. Njuta av henne och av att hon mår bra här och nu. Det är det viktigaste.

– Omge dig med människor som vill dig väl och som ger dig energi. Gör slut med alla energibovar. Oavsett om det är gamla vänner, familj, släkt.. Vad det än kan vara.. DU är värd det bästa och du förtjänar att omge dig med människor som tror på dig, stöttar dig och håller dig om ryggen. Människor som ställer upp när det är som tuffast och hjälper till när det behövs.

– Gå igenom vad som har varit extra fint med just denna dag varje kväll. Antingen så kan du skriva upp det i en bok eller bara tänka igenom det. Vad har betytt extra mycket för dig idag? Vad har gjort dig glad? Hamnade du i någon situation som kändes jobbig? Hur hanterade du den? Hade du kunnat göra något annorlunda och hur ska du tänka nästa gång en sådan här situation uppstår? Vad är du extra tacksam för idag?

Var rädda om er och varandra. Och glöm inte att ta vara på varje dag. Tänk vad fint att vi får vara här och nu, leva och göra precis vad vi vill av vårt egna liv. Det är ju helt fantastiskt. <3

Kommentarer

  1. Vanja Leksell

    Håller verkligen med dig om punkterna om hur man håller sig positiv! Har gjort och gör redan många av dom. Vissa val kan vara jobbiga där och då, som till exempel att säga upp kontakten med folk enbart bringar negativitet, men i långa loppet så har det fått mig att må så mycket bättre 😍

  2. Olivia

    Så himla fint inlägg Gabriella detta uppskattade jag verkligen! Just det med att följa sitt hjärta tror jag är så viktigt. Men för många (inkl mig själv) så ligger det svåra i att veta vad man faktiskt vill ha. Var det alltid solklart för dig vad du ville göra , tänker på t.ex utbildning, yrke, familj osv? Så svårt när man också känner press från andra inom familjen tex. Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja det var nog rätt solklart men inte hela tiden utan just när jag bestämde mig för det 🙂 då var jag 100% och ville bara köra 🙂 så längs vägen har jag på något vis fått alla svar jag söker 🙂 tycker du ska stänga av öronen och bara köra på din dröm oavsett vad den är. Det är DITT liv och du har bara ett, kram <3

  3. Emelie

    Bestämmer du och fotografen gemensamt om plats, tid (för vilket ljus/stämning i bilden) och outfit. Eller bestämmer någon av er lite mer 😊 jättefina bilder.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish