Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Saker som vi ofta gör för varandra

– F vet att jag är mörkrädd så när vi ska gå och lägga oss så är det alltid han som tar sista svängen i huset för att låsa, larma, se till så att spis och ugn är av, att lamporna är avstängda osv. Han brukar också alltid ta med en vattenflaska och mobilladdare till mig.

– Jag tar alltid nätterna med Jolie. Det har jag gjort sedan start. Hon småvaknar ju då och då eller gnyr i sömnen och då vill hon alltid amma. För mig är det lättsamt att bara ge bröstet och sova vidare och därför gör jag gärna det. Det blir enklast för alla. Hade vi exempelvis kört varannan natt så hade F fått ha många vakna nätter då jag har enklare för att få henne att komma till ro igen när hon vaknar till.

– Dom nätterna som något av barnen faktiskt VAKNAR och inte vill somna om tar oftast F. Då kliver han upp med dom och ser på film, matar dom eller läser saga. Det händer inte ofta men när det väl händer så uppskattar jag att han tar det.

– Jag sköter alltid planeringen av matinköp och vad vi ska äta. Det är alltid jag som skriver listor, planerar och sedan handlar. Även om F och barnen hänger på till affären ibland så är det jag som sköter hela den biten. Sköter också all planering med BVC-besök, födelsedagar, dop, grejer som behövs till förskolan. Är verkligen familjens projektledare om man säger så! Och att komma ihåg allt som behövs för att allt ska fungera och gå ihop är verkligen en konst i sig.

– Jag vet att jag är mycket snabbare på att städa än mannen. Därför underlättar jag för honom många gånger genom att göra kvällens städning (vi brukar röja bort allt varje kväll för att få vakna till ett rent och fräscht hem) när han är på gymmet eller tar en dusch. Är också jag som småplockar mest på dagarna då jag gör det per automatik och ser vad som behövs göras mer än vad han gör. Vet att han uppskattar det jättemycket då han också är väldigt mån om att ha rent och fint men kanske inte lika bra som mig på att hålla efter (fast han försöker ;))

– Det är alltid F som packar in och ut i bilen. Barn, vagnar, kassar.. =)

– F sköter det mesta när det kommer till husets fix. Han är ju intresserad och tycker om att skotta snö, vattna gräs osv.. Jag tycker inte alls det känns lika kul. Så han tar gärna på sig ansvaret när det kommer till att bygga altan, måla och pyssla på med husrelaterat utvändigt.

– Jag sköter den ekonomiska biten. Det är alltid jag som betalar räkningar, ser till så att vi sparar, kollar hur mycket vi kan spendera osv.. Visa såklart F vad jag tänker mig varje månad så att han kan säga om han tycker något ska ändras men sitter i första hand själv och räknar, betalar och planerar

– Jag är bra på att handla kläder till F när jag vet att han behöver. Han är dålig på att unna sig och tänker knappt på sådana saker. Men när jag väl köper något till honom så blir han alltid så himla glad och säger ”åh, det här behövde jag ju verkligen!”, haha =)

– Jag får nästan alltid sovmorgon. Jolie har ju som jag skrev tidigare mer eller mindre uppvak varje natt och han smyger ofta upp med barnen och gör frukost så att jag får sova 40-5+ minuter till. Tycker det är så himla fint och jag uppskattar verkligen den stunden där jag får ligga själv i sängen utan en varm Jolie tryckt mot mig. Hur mysigt jag än tycker att det är att sova med henne.

– Jag tar alltid tvätten och F går alltid ut med tvätten till skåp och lådor. Han gillar inte att tvätta och vika tvätt och jag gillar inte att springa upp och ner i trappen med den färdigvikta tvätten. Älskar hur vi kompletterar varandra där, haha!

– Vi ger båda varandra en enorm frihet i att röra oss utanför hemmet när man känner för det. Jag tror att jag har det behovet mer än vad F har. Men vill han dra ut med vänner, fara och träna eller vad det nu kan vara så säger jag inte nej. Och detsamma gäller från honom till mig. Det är fint att unna varandra den där egentiden utanför hemmet och utanför föräldrarollen tycker jag. Vet jag att han har mycket plugg så tar jag barnen och drar hemifrån och vet han att jag behöver jobba så gör han detsamma för mig eller säger att jag kan åka iväg och sitta på ett café för att få lugn och ro. Att se varandras behov och stötta varandra i att få friheten till att göra det man vill har vi båda blivit allt bättre på med åren.

I det stora hela så tycker jag att vår relation fungerar så himla bra. Vi bråkar och tjafsar JA men det är oftast om småsaker som blossar upp och blir stora på grund av stress, missförstånd eller att vi inte vill se den andras sida av det som har hänt. Vi är bra på att säga förlåt, kramas och bli sams. Vi är bra på att se varandras behov och känslor och stötta varandra i drömmar och mål. Vi är bra på att bekräfta varandra, ge komplimanger och se varandra. Något som jag tycker växer hela tiden i mitt liv är verkligen vår relation. Vi får allt mer förståelse för varandra och lär oss fortfarande hur den andra fungerar trots att man många gånger kanske tycker att man redan vet och kan allt om den andra. Vi säger faktiskt nästan varje dag att ”wow vilket superteam vi är”. Vi kompletterar verkligen varandra så bra som det bara går när det kommer till roller i föräldraskapet, vad vi är duktiga på, hur vi tar plats i förhållandet, tankar och känslor.. F är bra på att få mig att se saker med andra ögon och jag gör detsamma för honom. Just för att vi är så olika men ändå så lika. Det han gillar att göra är kanske det värsta jag vet och tvärtom i vissa fall. Så där faller det sig så perfekt med fördelning av sysslor. Och det han är grym på är jag dålig på och tvärtom, ja ni förstår! Så tacksam för att vi har varandra och hela tiden håller varandra om ryggen och pushar varandra framåt i relationen och i livet. Jag älskar honom och jag älskar oss <3 Och jag älskar den jag blir när jag är med honom. Så klyschigt men så sant.

Tack för att du finns, du är det bästa i mitt liv <3

Kommentarer

  1. Fanny

    Så fina ni är! Alla bråkar och dessutom vad vore kärlek utan bråk?! (Alltså lagom och konstruktiv). Finns godhet om inte ondska finns? Finns glädje utan sorg…
    Tack för att ni delar med er

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish