Gabriella Joss Gabriella Joss
Dagens frågaOkategoriserade

Frågor och svar

Hej!
Din blogg är en sån inspiration! Tack <3
Jag ska snart åka flyg och tåg med min då 6 månaders. Dina bästa resetips med barn? 😀
Ha det fint <3

Hej! Tack för så himla snälla ord! <3 Blir så glad! Åh, det jag har satsat på är att alltid ha med massor av snacks! Typ små fruktbitar, majskrokar, klämmisar, mackor, juice.. Allt ätbart man kan tänka sig som ens barn gillar typ. Så kan dom sitta och småäta hela vägen =) Och så brukar jag göra det enkelt för mig och låta dom kika på iPad eller mobil en hel del. Brukar hämta ner filmer och annat i offlineläge innan det är dags för avresa så att det finns tillgängligt. Om du ammar så amma vid start och landning. Det gör jag jämt och det funkar så bra! Till äldre barn så funkar det att äta på något vid start och landning, suga på en klubba eller liknande. Till äldre barn kan man ju också ha med blandat pyssel utöver surfplatta och till dom små funkar ju böcker och leksaker som underhållning med. Packa en egen väska till bebis handbagage med extrakläder, snacks, blöjor osv så att allt är lättillgängligt och enkelt att hitta. Nu har ni kanske bokat resa redan men ett stort tips är också att flyga nattetid så slipper man underhålla ihjäl sig (haha) och barnet/barnen mest troligt sover större delen av tiden. Stort lycka till!

Du har skrivit att du har pluggat till lärare i en termin, men aldrig nämnt vilken typ av lärare. Stadie och ämnen? Om du tar upp studierna till lärare igen, kommer du att fortsätta på samma spår eller välja ett annat stadium/ämnen? Med vänlig hälsning, nyfiken blivande lärare

Jag skulle bli gymnasielärare med inriktning svenska och samhällskunskap. Hade absolut kunnat tänka mig att ta upp studierna och plugga exakt samma sak igen! Kram!

Vad gör Jolie under dagen?Vad äter hon? 🙂

Jolie gör typ aaaallt under en dag! Vi leker, läser, busar, klättrar, myser, ser på film, ritar, är ute.. =) Hon hakar på allt vi gör med Jason också så hon får verkligen prova på allt mellan himmel och jord. Och hon är så nyfiken på livet och tycker det är så spännande att testa nya saker. Hon äter frukost och då är det oftast gröt med banan och bär + lite äppelmos och en mjuk macka med smör, ost och någon grönsak. Till lunch så är det samma som vi äter och likaså till middag. Däremellan så blir det ju mellanmål och det kan vara allt från yoghurt och müsli till någon macka eller en frukt. =)

Ni var ju sugna på att bygga nytt och tittade till och med in en tomt. Hur kom det sig att ni valde att inte göra det?

Kram!
PS. Tycker ni bor så fint!

Ja, vi var ju det! Tomten hade sämre läge när det kom till solläge och insyn. Och så var den mycket mindre + att vi hade behövt ställa huset med kortsidan mot vägen (kommunens regler) vilket hade gjort att vi inte hade fått något ordentlig entré. Kram och tack snälla du!

Känns det inte tråkigt att ni flyttade upp till Umeå för att få komma era familjer närmare och så är de inte ens intresserade? Känner ni att ni lika gärna hade kunnat stanna kvar i Göteborg? ❤️

Jo, så har vi känt flera gånger. Men i slutändan så känns det ändå bra att bo här då Umeå är mycket mindre vilket känns tryggare. Det är en bra familjestad som oftast är lugn.. Allt är på cykelavstånd, vi lyckades bygga hus och köpa tomt för en bra summa (om man jämför med en större stad), vi har mycket vänner här och vi känner till varenda gata. Känns bra att bo här nu när vi är föräldrar. Men hade vi inte fått barn hade vi inte stannat här en dag =)

Hej fina! Vad har ni för dammsugare och är ni nöjda med den?

En Bosch ProSilence har vi!! Tycker den är toppen!

Har du några fördomar?

Om du inte träffat F och bildat familj hur tror du att dit liv sett ut då?

Vem, levande eller död skulle du helst av allt vilja träffa om du fick välja?

Ja, det är klart jag har.. Men vem har inte? Försöker dock att jobba aktivt med det då jag inte vill vara en person som går runt med fördomar. Så jag är iallafall medveten om ”problemet” och försöker stöta bort det direkt jag blir fördomsfull, hehe.

Oj, det är så svårt att säga. Hade nog bott i en större stad, festat en hel del, förmodligen inte arbetat med sociala medier utan gjort något helt annat. Tror mitt liv verkligen hade varit HELT annorlunda om jag inte hade träffat F och bildat familj.

Min pappa helt klart! Har så mycket frågor och skulle vara så fint att få möta honom. Han dog ju när jag var liten och jag minns honom såklart men skulle vilja få en tydligare bild även i vuxen ålder.

Här kommer lite frågor:

– hur ser du/ni på genus och uppfostran? Alltifrån bemötande till val av färger på kläder, leksaker osv?

– har du några favoritnamn som du gillar men inte skulle kunna ge ett barn? Och varför?

– hur upplever du att vården bemött er kring Jolies hjärtfel?

– har själv en förlossningsdepression (mår dock väldigt bra ändå just nu och har efter många om och men äntligen kunnat knyta an till min dotter och nu älskar jag henne verkligen), har du känt av något sånt?

Er familj verkar verkligen superfin och tight! Så kul att följa er och jag gillar att du är lite av ”en sån där snygg blogg-tjej” men bryter normen och stereotypen genom att också visa på massa klokheter och djup! (Tror såklart inte att stereotypen stämmer annars heller men tyvärr känns det som att många inte får/vågar uttrycka annat än allt det glammiga och ytliga pga just normer)

Kram

– Vi låter Jason vara den han är och göra det han vill! Ibland vill han springa runt i klänning och då gör han det… Samtidigt så älskar han sina tröjor med lite tuffare tryck på, älskar att ha på sig shorts och keps bak och fram. Just nu är han inne i en period där han älskar nagellack och örhängen så vi har köpt sådana där klistermärken som han använder på sina örsnibbar och så målar jag lack på hans naglar när han ber om det. Jag tänker väl inte så mycket på hur jag uppfostrar barnen inom detta ämne utan tar det lite som det kommer. För mig är det helt naturligt oavsett vad barnen väljer att klä sig i eller göra så jag ser det inte som en grej utan följer med dom i det dom själva gillar. Läser mycket böcker om att alla får vara som dom vill, att man kan ha vilka kläder man vill, att vissa familjer har två pappor eller två mammor.. Försöker öppna deras ögon för olikheter av alla dess slag oavsett om det handlar om vem man älskar eller vad man klär sig i. Vi är alla olika på mer än ett vis men minst lika vackra för det.

– Ja, vi har lite namn på gång men jag vill nog hålla dom för mig själv ett tag till. Ett namn som jag verkligen gillar är Noelle men F tycker inte om det.. =) Så det kommer aldrig något barn att få! Men några är vi överens om men då dom är ovanliga så vill jag inte berätta dom än.

– Tycker vi har fått jättebra bemötande! Dock så finns det en läkare som jag inte klickar med alls och henne vill jag inte gå till. Tycker att hon sagt okänsliga saker och även uttryckt sig konstigt många gånger. Har varit i tårar och haft en klump i magen nästan varje gång jag har varit hos henne och vi har också hamnat i argumentationer flera gånger gällande missförstånd som blivit en stor grej.. Hon har även ex. gått iväg och tagit samtal mitt i en kontroll när Jolie varit otålig och liten och man bara vill få allt klart. Nej, enligt mig har hon betett sig okänsligt och oproffsigt flera gånger. Jobbar man med föräldrar som har svårt sjuka barn så måste man kunna känna in lite bättre. Och då tycker jag att vi är rätt lätta människor att ha att göra med. Men hjärtmottagningen i helhet tycker jag är helt fantastisk. Älskar personalen, alla läkare, sköterskor osv. Tycker dom är så himla fina.

– Förstår helt! Tycker det är så viktigt att prata mer om det ämnet då man är långt ifrån ensam. Jag har själv aldrig upplevt några sådana känslor men jag VET att det ÄR vanligt och det ska pratas mer om! En förlossningsdepression är verkligen inget man ska må dåligt över eller känna skam kring. Du är en supermamma!

Vad snäll du är, tack. Blir så himla berörd av så fina ord. Tack snälla, snälla du!! <3 <3 Stor kram!

Bild av wanderings.se

Kommentarer

  1. Carina

    Men vilken härlig sommar bild ….. var har du köpt tunikan ?? Funderar på att fota mig och barnen i sommar på strand som ni gjort har ju jättefå bilder med mig och barnen då det är jag som fotar mest

  2. Ingela

    Hej!

    När vi var på sjukhus ofta med vår son så var det likadant för oss. Vi träffade en läkare som var så okänslig och kall med ingen empati alls så jag gick faktiskt till en sköterska efteråt och sa att vi inte vill träffa henne fler gånger. Hon skrev in det i vår sons journal och sa även att vi inte var dom enda som sagt så! Så mitt tips är att prata med någon i personalen. Det funkade för oss 😊

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish