Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tisdag

Hej fina <3

Hoppas att allt är bra med er. Vi mår jättebra här hemma och idag får vi besök. Annars ska F försöka kratta till  jorden lite då vår gräsleverans närmar sig. Ska bli sååå underbart att få en färdig gräsmatta! Är dock så nervös att något ska gå fel och att gräset ska dö eller liknande innan vi hinner rulla ut det.. Vi kommer ju att lägga ut cirka 30.000:- på det så man vill ju verkligen att det ska bli bra.

Ni som har rullat ut gräsmatta! Kan inte ni ge mig era bästa tips? Hur gjorde ni? Hur får man gräset att må som bäst? Ska man gödsla innan? Ge mig era erfarenheter!

För övrigt så får vi lite hjälp att rulla ut av vänner och det känns så skönt! Vet inte hur vi skulle ha hunnit göra det helt själva annars då det trots allt är cirka 700 kvm som ska ut så snabbt som möjligt.

Önskar er en jättefin tisdag! Kram!

Igår pysslades det för fullt här hemma! Jason älskar ju lera så vi delade massor på förmiddagen.

Jolie bläddrade i sina Babblarna-böcker som vanligt. Hon har nu också börjat gilla böckerna om Bebbe som Jason älskade när han fann intresse för att läsa. Så dom läser vi också massor nu! Hon har börjat upptäcka alla kroppsdelar och lär sig sakta men säkert var ögon, mun, näsa, navel osv sitter.

Sedan läste vi våra nylånade biblioteksböcker. Sedan var det dags för mig att åka och fixa naglarna.

Efter nagelfixet så mötte jag upp F och barnen och så fikade vi lite, lekte med barnen.. Och sedan fick jag träna! Och mot kvällen så åkte mannen och tränade och jag städade undan hemma, jobbade lite.. Sedan blev det serier och mys innan läggdags. En fin start på veckan!

Kommentarer

  1. Malin

    Vi rullade förra året och lyckades pricka in att det blev bevattningsförbud efter 10 dagar 😬 men gräsmattan överlevde 👏🏻 Viktigt är att grunda med bra underlag, vi har lerjord på tomten så la på ca 10 cm blomjord/såjord, sedan hönsgödsel för näring och så gräs. Vattnade igenom jorden ordentligt innan vi la gräset så den var ordentligt blöt. Sen vattna dygnet runt i 14 dagar typ.
    Fördelen med att ha vanlig gjord ovanpå lerjord är att vattnet stannar mellan skikten. Lerjord är ju mkt tätare och blir nästan som en våtrumsmatta underst.

    De vi köpte av sa att det är viktigt att inte ha för mkt sand i jorden då det filtrerar bort vattnet för bra. Då blir det lätt torrt och dör 😊

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men neeeej så typiskt!! Skönt att den klarade sig iallafall 😀 tack snälla du för alla tips!! Uppskattas massor, kram! 🙂

  2. Sara

    Vi rullade ut gräs i april. Viktigt att tänka på är att det måste vattnas rikligt varje dag (ännu mer nu när vädret blir varmare) i 2 veckors tid. Det är för att rötterna ska växa och få fäste. Under den tiden ska man undvika att gå på gräset och inte heller klippa det förrän man ser att det börjat växa ordentligt. Lycka till!

  3. Tina

    Vi sådde gräsmatta men grannen rullade gräs och hon sa att man ska vattna vattna och vattna och när det typ börjar växa svamp I gräsmattan har man vattnat tillräckligt. Så det kan väl vara en bra sak att tänka på.

  4. Elin

    Vi ska rulla vår gräsmatta nu på fredag. Så länge jorden och sanden som är underlaget är fint och platt så behövs inget gödsel innan 🙂
    När gräset kommer så de till att lyfta av hälften av gräset från pallen för att minska risken att gräset bränns sönder innan ni fått ut allting. Sen är det bara att rulla på gräset, det ska ligga tätt ihop men absolut inte omlott, då kan det gå sönder.
    Så himla spännande att få en helt ny tomt, lycka till!❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh vad spännande 😀 tack snälla för tips! Detsamma 😀 det känns sååå kul! Kram kram 😀

  5. T

    Underarbetet är det absolut vikigaste! Vi la ut fin matjord och jämnade till innan vi rullade och vår är grön och fin medans grannar som la samma år bara rullade ut direkt på den jorden som låg redan och deras har sett bättre dagar… 😅 Sedan vattna, vattna, vattna även under tiden ni rullar. Det krävs enorma mängder vatten direkt. Ni märker sen när den har rotat sig och då kan ni ge lite mindre vatten. Och såklart undvika att gå på den den första veckan kanske så den får en chans att rota sig, Sen är det superbra att ni är många som rullar så att det går snabbt. Att rulla ut är det bästa vi gjort för det blir såååå fint och en helt annan känsla av huset. Lycka till!!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish