Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Mina…

…Bästa maträtter i vardagen: 

– Tacotallrik! Vi har börjat spåra ur totalt och nu senast så stekte F purjolök, broccoli och massor av andra goda grönsaker ihop med kikärtor och tacokrydda. Och så åt vi det med tacochips som vi haft i ugnen med ost, gräddfil, tacosås och guacamole. Mmm så gott, snabbt, hälsosamt och återigen GOTT!

– Lasagne! Det enda receptet på lasagne ni behöver finns HÄR. Behöver inte ens säga hur helt otroligt god denna lasagne är men prova en gång så kommer ni att bli lika fast som vi. Barnen ÄLSKAR den!

– Böngryta med ris! Stek vilken lök du vill med vilja grönsaker du vill och när allt fått yta så häller du i vilken grädde du vill och vilka bönor du vill. Och så kryddar du med det du gillar och serverar med ris.. Bästa!

...Senaste köp:

– Shoppade loss på ZARA både i Göteborg och på nätet! Ska visa er allt så småningom och allt eftersom men wow vilka fina kläder dom har till både barn och vuxna.

– Ni kommer skratta åt mig men jag har köpt pionbuskar och lite andra växter som jag ska ta med mig upp till Umeå, haha! Jag är kanske helknäpp men utbudet är magiskt här nere jämfört med uppe i Umeå.. Har köpt så otroligt fina växter så det finns inte! Längtar tills jag får gräva ner dom hemma på tomten och ställa ut på altanen.

– Nu kanske ni kommer skratta ännu mer, haha! Jag fnissar lite själv när jag skriver det.. Men när min vän hade köpt hem dessa disktrasor från Rusta så sprang jag dit och köpte flera paket. Hur fina!? Hatar ju när disktrasorna går i skrikiga färger men nu har dom alltså släppt dessa enkla i naturnära färger som är så fina och gör det roligare att torka bort matrester fem gånger om dagen efter att barnen har ätit 😉

…Tre bästa tips i livet:

– Ät och var glad! Unna dig det du är sugen på och kom ihåg att det inte är en belöning att äta. Du behöver inte heller ”kompensera” det du äter genom att träna extra mycket eller liknande. Klart man inte ska stoppa i sig två kilo godis om dagen för det mår väl ingen bra av.. Men visst blir väl själen lycklig av en god glass i solen eller din favoritchoklad framför en bra serie? Du är värd allt det goda i livet så unna dig <3

– Jag har alltid levt efter att man måste våga för att vinna. Det slår mig om och om igen att jag aldrig hade varit där jag är idag med man, två barn, hus och ett fantastiskt jobb om jag inte hade vågat gå min egna väg. Ni ska bara veta hur många gånger folk har ifrågasatt mig och oss.. Att vi flyttade ihop som 15 och 17 år gamla, att vi ville förlova och gifta oss tidigt, tatuerade varandras namn, flyttade till annan stad utan att ha minsta trygghet där.. Tror verkligen man måste våga kasta sig ut och följa sina drömmar. Vad är det värsta som kan hända? Man kan ju alltid ångra sig och ta ett steg tillbaka om man märker att det inte funkar. Men om det funkar då? Tänk vad fantastiskt fint i så fall att du faktiskt vågade försöka. Jag tror också att man blir så mycket mer tillfreds och nöjd med sig själv och sitt liv om man vågar gå sin egna väg. Ingen annan ska leva ditt liv förutom du.. Och jag tror det är lätt att glömma det.

– Om du är förälder så följ ditt hjärta och din magkänsla. INGEN och då menar jag INGEN vet vad som är bäst för ditt barn än vad du gör. Man bara känner sådant i hela kroppen. Hade jag lyssnat på alla andra så hade mina barn slutat amma vid sex månader, aldrig sovit i vår säng osv.. Listan kan göras lång. Menar inte att det är något fel med att göra så men det hade inte varit rätt väg i mitt föräldraskap. Vi är ALLA olika. Alla barn är olika och likaså vi vuxna. Gå din egna väg och lyssna på allt men ta inte till dig av allt.

En bild tagen av fina Katya direkt från vår vardag! Här hade vi gjort tacos precis =)

Kommentarer

  1. C

    Jag har också hamstrat dom disktrasorna. Min man tycker jag är knäpp sol bryr mej men det är ju detaljerna som gör helhetsintrycket 🙈😂

  2. Nett

    Tycker ni verkar ha så fint kök skulle gärna önska bilder på ”hela” köket vi är själva inne på att förändra/byta vårat kök och har väl lite olika planer på vilken planlösning vi vill ha men är väldigt sugna på en köksö så som ni har så ser gärna fler bilder om möjlighet finns 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Kul 😀 skicka i kategorin ”vårt drömhus” och se om du saknar något efter det 🙂 så kan jag skriva mer om det i så fall. KRAM <3

  3. Annie

    Åh nu måste jag också springa till rusta och köpa disktrasor, så trött på de starka färgerna som oftast bara finns i affären haha.. och även göra tacotallrik! tack för du inspirerar till stort och smått. Kram

  4. Matilda

    Spot on på alla punkter❤️ Speciellt den sista om föräldraskap, kämpar lite mot ena halvan av släkten som tycker vår dotter borde ”vara där mer”. Hon är bara 1,5 år och jag lämnar helst inte bort henne på helgerna faktiskt❤️ Måste stå på mig bättre angående detdär ..

  5. Mia

    Stor risk att växterna du köpt för att plantera ut inte kommer klara sig. Dom är sällan härdade söderut, vilket behövs för att klara sig hos oss i norr. Ett tips är att kolla i vilken växtzon dom trivs innan köpet.. och kolla upp vilken zon du bor i.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Dom på Blomsterlandet sa att pionerna klarar kylan i norr bättre än kylan i ex. Göteborg 😀 kram <3

  6. Linnea

    En orsak till att vissa växter inte finns i Umeå är för att Gbg är i en annan växtzon och tål betydligt mer blommor än Umeå. Vet trädgårdar som har palmer i Gbg 🙂 och de skulle ju aldrig klara sig i norr… Men vissa pioner ska gå bra att odla i Umeå men var beredd på att de ev inte ger blommor varje år! Ett tips är också att besöka Smultronstället i Yttertavle som specialiserat sig på växter härdiga i Umeå (många ätbara, och de har dessutom cafe!) samt Sävar fröplant som endast säljer växter som klarar norrländska klimatet 🙂

  7. Anne

    Älskar också växter! Man får hålla koll på växtzonen bara, så att de klarar Umeå-vintrarna! Jag har satt en rosenrabatt för första gången i mitt liv i år, ska bli spännande att se om den tar sig.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish