Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Vi bygger ett bi-hotell!

Inlägget är i ett stolt annonssamarbete med Blocket

Detta samarbete gör mig varm i hjärtat. Idag vill idag slå ett slag för bihotell och vikten av att ta hand om våra bin.

Att göra ett bi-hotell är OTROLIGT enkelt och något som alla kan göra. Det är dessutom billigt och går att göra på flera olika vis med saker som man oftast har hemma. Googla ”bi-hotell” så kommer det upp lite olika alternativ. Vi valde att göra ett bi-hotell med bambupinnar. Att bygga ett bi-hotell är ett kul projekt för hela familjen som man kan engagera barnen i. Jason tyckte att det var såå roligt att bygga ett hotell till bina. Så jag tycker att ni precis som vi ska bygga ett bi-hotell för naturens skull! Just nu kan du också lägga upp det gratis på Blocket Bostad och om ni registrerar ert bi-hotell på Naturskyddsföreningen då det hjälper forskningen.

Här kan ni läsa mer om kampanjen

Här kan ni läsa mer om hur man kan bygga ett bi-hotell. 

Om du vill sälja ditt bihotell på Blocket så kan du skriva med #räddabina i rubriken. Då kommer annonsen att vara gratis! Tycker att detta initiativ är så himla fint. Så hoppas att ni vill stötta detta och bygga ett eget bi-hotell. Det är som sagt såå enkelt!

Såhär gjorde vi vårt bihotell steg för steg: 

  1. Vi använde oss av bambupinnar, snöre och spik
  2. Vi sågade till bambun i cirka 15 cm långa bitar
  3. Vi gröpte ur ändarna med en spik
  4. Vi satte ihop allt med snöre
  5. KLART!! Blev så bra!

Testa ni också! Jätteroligt för hela familjen och en fin sak att göra för våra bin och naturen.

LÄS MER HÄR! =)

Här ovan ser ni det vi använde oss av!

Vi började med att såga till pinnarna så att vi skulle få dom i rätt längd.

Sådär!

Vi gröpte sedan ur på båda sidorna av bambupinnarna med hjälp av en spik.

Vi knöt ihop pinnarna och sedan var det klart!

Sådär ja! Visst blev det bra!? =) Nu ska detta säljas på Blocket! Och kom ihåg att om ni anger #raddabina i rubriken på annonsen så behöver ni inte betala för den. Så bra!

Inlägget är i ett annonssamarbete med Blocket

Kommentarer

  1. Susanne

    Åh så roligt att läsa! Jag och min syster har en odlingslott på vår innergård i Mölndal och vi satte upp ett bihotell där i helgen 🥰 Har även fått våra föräldrar att bygga ett till deras trädgård 😊 Så himla bra du skriver om detta 🐝❣️ Hoppas vi alla får massa gäster 😊😊 Kram till er, ni är så himla mysig familj 💕💕

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh så underbart!! 😀 <3 ja, det är ju SÅ viktigt! Kram kram och tack för så fina ord 🙂

  2. Mimmi

    Vi är på jakt efter en bil där vi får plats med tre barn i baksätet. Så svårt! Får ni plats med tre bilstolar i baksätet i er nya bil? Så att det
    ändå blir rymligt?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh, så svårt att säga tycker jag!! <3 Den är ju helt klart rymligare än den vi hade innan men vi har ju bara två stolar där bak, kram

    2. Therese

      Hej !
      Vi har en Ford S max och det är en av få bilar med tre separata säten där bak! Alltså får man lätt plats med 3bilbarnstolar bredvid varandra för det har vi och det var därför vi köpte den bilen!
      Älskar bilen för den är riktigt stor och rymlig men är inte som en mini buss!
      In på Ford och prova köra och testa så får ni se 🙂
      Hoppas detta var till någon hjälp 🙂

  3. M

    Hej! Det här hör inte till inlägget alls egentligen men vill höra hur det var för er när ni flyttade. Vi har för en vecka sedan flyttat till hus med våra två barn. Är så glad och tacksam, pirrig! Men själva flytten har varit ganska tuff med två barn, den ena ett och ett halvt och överallt just nu. Dessutom har vi blivit förkylda alla också och haft feber. Precis som ert hus är det nytt och det är mycket som ska göras både inne och på tomten. Känns som att det är kaos inne och så svårt att hinna göra nåt när barnen är vakna. Jobbar heltid också. Lätt att känna sig överväldigad. Har du några tips? Tog det lång tid att komma i ordning?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej <3 Men åh, förstår helt!! Vi la typ ALL tid vi hade bara för att allt skulle vara klart sedan och då kunde vi koppla av. Vi höll på natt som dag.. Rekommenderar det dock kanske inte då det är sååå tufft att inte få sova alls men vi ville verkligen komma i ordning och så hade vi ingen barnvakt dagtid.. Så blev lite mer tv-tid för barnen dom dagarna som vi packade upp och så turades vi om att leka med dom också medan den som inte hade barnen packade upp och fixade. Och när dom väl hade somnat så körde vi bara på. Men gör bara det viktigaste som ni behöver för att kunna leva där. Resten FÅR ta tid och det kommer att ta tid <3 glöm inte att njuta längs vägen fast jag vet att det är svårt ibland, kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish