Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

+/-

– Minns ni att en kvinna krockade in i vår bil när vi stod stilla på en parkering? Hon har nu ljugit (om vi har förstått rätt) för försäkringsbolaget och sagt att hennes bil inte fått några skador trots att vi har det på bild.. Så hela processen blir så mycket längre nu och vi ska fylla i massor med kompletterande uppgifter och hålla på.. Tog typ en timme att fylla i allt och man skulle också rita bilder till osv.. SÅ onödigt.. Förstår inte vad man tjänar på att vara oärlig i en sådan här situation.. Det drar bara ut på tiden ännu mer för alla inblandade och vi har både vittne och bilder på alla skador..

+ Denna månad fyller jag 24 år! Hur galet!? Jag blir alltid glad när jag säger/skriver hur gammal jag är då jag annars alltid har åldersnoja.. Tror av någon anledning att jag är 10 år äldre än vad jag är och när någon faktiskt frågar om min ålder och jag svarar så blir jag alltid lite chockad och ba ”men vänta.. är jag verkligen SÅ ung!?”, haha.. Så stört. Ser fram emot min födelsedag iallafall. Vi är mest troligt bortresta den dagen men funderar starkt på att dra ihop alla mina tjejkompisar hemma hos mig någon helg efter och ordna lite gotta och ha tjejmys! Så tacksam över alla fina vänner i mitt liv!

+ I helgen lånade vi massor av böcker på biblioteket och jag tycker det är lika spännande som barnen att gräva i vår bokpåse om kvällarna! Haha.. Gud, vad jag älskar att läsa! Tycker vårt bibliotek i Umeå är toppen! Så mycket bra böcker för våra små.

Älskar Jasons superfokuserade min, haha! Älsklingen!

– Jag har sovit så sjukt lite på senaste. Och det känns av! Somnar typ till vid varje nattning, är trött redan vid 15-tiden.. Nej, måste bli ändring! Blir rätt sena kvällar med jobb, träning och plugg för mig och F.. Och så städar vi undan allt stök från dagen varje kväll, tvättar osv.. Känns som om timmarna efter att barnen somnat bara försvinner och så står man där halv ett på natten och tänker att det kanske är dags att sova. Sedan vaknar barnen 06:30 typ.. Zzzzzz.. Måste börja prioritera sömnen högre känner jag!

+ Nu är jag peppad på att fixa i trädgården och på altanen! Mitt första projekt när dom har varit här och fixat tomten klart är att skaffa en klätterväxt som klättrar över hela vår pergola. Tanken är att det ska bli lite lummigt och mysigt i vår trädgård med massoooooor av grönt, vackra blommor, bärbuskar, träd och klättrande växter. Älskar, älskar, älskar! Vill att det ska vara växter överallt! Folk som hälsar på hos oss brukar säga att jag är en galen växtkvinna, haha! Har typ på riktigt över 40 gröna växter hemma. Kan inte få nog och måste alltid köpa om jag hittar någon jag gillar. Tycker att det gör så mycket för ett hem med just växter.

+ Träningen går sååå bra och jag ska försöka filma till er! Känner mig redo att dela med mig. Dock så är det alltid så mycket folk på mitt gym och jag tycker det är pinsamt att ställa upp telefonen då, haha. Plus att det alltid hamnar så mycket folk i bakgrunden osv.. Men snart kanske =) Vet att många vill se lite övningar som jag gör!

+ Nu är Jasons dans slut för denna termin och vi klurar redan på nya aktiviteter. Tror det blir simskola nästa termin om han kommer in på det! Är så svårt att få plats.. Men annars blir det dans igen och kanske något mer. Såg att det fanns fotboll från fyra år. Det tror jag han hade älskat!

+  Vi har laddat upp i kylskåpet med massor av matlådor! Allt från lasagne till bönchili och det är ju såå lyx att bara kunna dra fram en matlåda till lunch och inte tänka så mycket på mat.. Är det något som är vardagslyx för mig så är det typ goda matlådor, mmmm!

Denna chili är såååå fantastisk! Barnen och vi vuxna älskar den! Recept HÄR. 

-/+ Vet inte om detta är positivt eller negativt men jag är så sugen på att boka en resa.. Men vill samtidigt inte göra det då jag har dåligt samvete över alla klimatförändringar som finns. Så kommer att låta bli just nu! Man vill liksom inte bidra mer än vad man redan gör till att jorden ska gå under. Är orolig och tänker mycket på hur jorden kommer att se ut för våra barn och får hela tiden meddelanden på insta story av folk som skriver att jorden kommer att gå under 2050 osv.. Fy så hemskt.. Hur tänker ni kring klimatet? Är ni oroliga? Tror ni att det är som många säger att vårt liv här är över snart?

Kommentarer

  1. Profilbild
    Amanda

    Jag tänker mycket på klimatet, både aktivt i mitt och min familjs liv men också sådär oroligt kring hur min son ska ha det i framtiden. Forskare garanterar att alla barn under 3 år kommer att bli påverkade av klimatet, antingen om det blir pga extrem hetta, svårt att odla mat eller världskrig och massinvandringar pga vattenbrist kan man inte säga men det kan bli en, två, alla tre eller fler scenarion. Hur hemskt är inte det? Får ont i magen när jag tänker på det!
    Det gör mig så hemskt ledsen och jag kan inte låta bli att bli så arg och provocerad när jag ser folk flyga kors och tvärs, vissa flyger långa resor en gång i månaden pga nöje, inte heller källsorterar dom eller väljer bort djurprodukter… Man behöver absolut inte vara ”perfekt”, ingen är det, inte jag heller såklart utan lite är alltid bättre än inget! Men jag kan se min sons framtid bli mörkare för varje flygresa som görs och det gör mig så himla ledsen. Jag tycker man ska kunna unna sig en resa till solen men alla måste vi hjälpas åt att bidra, resa med måtta! Att flyga upp 10 år CO2 förbrukning på två veckor är bara löjligt…
    Jag tycker det är jätte bra som du gör (även om det kanske inte är din poäng) att du delar med dig av vegetariska recept, tar upp klimatfrågan lite försiktigt och delar med dig av lite klimatångest. Jag tror det är det bästa sättet att få folk att vilja ändras. Aggressiv övertalning fungerar aldrig!
    Jag har, som du förstår, mycket att säga om klimatet men lämnar det här, haha
    Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja fy 🙁 så läskigt och hemskt att läsa men det är ju säkert så.. Det är skrämmande vad vi lämnar för värld efter oss åt våra små barn. KRAM

  2. Profilbild
    Monica

    Rita bilder på olyckan hade ni fått gjort i vilket fall som helst. Vi blev påbackade på en icaparkering. Vår bil var då bara 2 v gammal och hade gått ca 100 mil. Det var en man 80+ från Holland som körde på oss. Vi satt i bilen när det hände. Han var tvungen att erkänna. Det blev inga skador på hans bil eftersom det var hans dragkrok som träffade vår bil. Det var en hel del att fylla i ändå, tog nog mer än en timme pga språkproblem dessutom. Båda parter måste alltid anmäla till sina försäkringsbolag och i vårt fall blev även det extra krångligt då vårt försäkringsbolag skulle kommunicera med hans. Allt slutade väl men det tog nog 3 mån innan vår bil blev fixad. Det gick att köra med den ändå och skadan syntes knappt men var ju ändå tvungen att åtgärdas då bilen var helt ny!
    Hoppas verkligen att det löser sig för er, inget kul att behöva försvara sin rätt mot tjuriga gamla damer!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är tråkigt att det blev såhär 🙁 skönt att det löste sig för er till slut ändå <3 kram

  3. Profilbild
    Gina

    Ett tips!! Har också trädgård med massa träd, bär och sånt. Be de gräva för trädplantering & lägg INTE gräs där!! Blir ett jäkla dubbeljobb och plantera träd ÄR jobbigt när man ska gräva och skära ute gräsmattan!!!! Vi köpte nyproduktion med färdig tomt så vi fick gräva ur och hålen blev för små så de flesta träd dog i början! Dels små gropar och inte tillräckligt djupa.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish