Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Ångest över instagram

Jag är inne i en sådan himla dålig fas nu när det kommer till instagram. Det ger mig typ ångest! Hade jag inte jobbat med sociala medier så hade jag helt klart raderat den kanalen för längesedan då den bara får mig att må SÄMST just nu. Man når inte ens ut till hälften av sina följare, anstränger sig med bilder och texter som ändå ingen ser, får knappt någon respons på det man gör och lägger ut… Vet att många som jobbar med sina kanaler känner precis samma sak och följer ni andra större konton kanske ni har läst någon liknande text någonstans om hur svårt instagrams algoritm gör det hela. Ja, klart att detta är vääärldens i-landsproblem men känner ändå att jag vill dela stort som smått och högt som lågt här inne. Så ni behöver ju inte tro att detta tar över mitt liv eller så.. Vet ju att många brukar vara rätt snabba att kommentera något spydigt när man skriver sådana här inlägg. Känner att jag måste vara tydlig med att jag faktiskt anser att det finns större problem här i världen =)

Just nu är bloggen verkligen min favoritplats att hänga på när det kommer till sociala medier. Trivs så bra här inne med er och gillar dialogen vi kan ha i kommentarsfältet. Ni är så fina och jag inspireras av er dagligen! Älskar att vi kan dela tips och råd, peppa varandra och bara vara. Kommer nog alltid att älska att blogga. Gillar att få skriva av mig och dela med mig av allt som finns i mitt lilla huvud, haha. Hoppas att ni ska hänga med mig länge till för jag lär nog fortsätta med bloggen lite smått även på hobbynivå när jag så småningom tar klivet ut från jobbet som jag har idag.

Oj, vilket konstigt inlägg det blev. Ville bara skriva av mig lite som sagt. Har tänkt på detta så länge nu.. Med hur tråkigt instagram känns och hur omotiverad jag blir av att hänga där inne. Så det blir med andra ord allt mindre instatid för mig. Minns att jag tyckte att det var SÅ kul för något år sedan.

Två gamla bilder =)

Kommentarer

  1. Tina

    Hej,

    Lite sent att skriva nu, då du skrev detta inlägg i april.
    Men jag skriver ändå, bara för att få skriva av mig lite och att säga att du inte är ensam om det.
    TACK för ditt inlägg.
    Just NU är jag i samma sits där jag mår SÄMST pga instagram. Har till och med inaktiverat mitt konto för tillfälle. Precis som du skriver så anstränger man sig för bilderna, texterna osv men ingen ser och ingen respons. Jag hatar idealen/trenden hur man ska se ut också. Det enda vi ser på instagram är tvyvärr stora bröst, smal midja och stort röv. Även läpparna är med i den frasen. Man ska se så onaturligt det bara går, det är bäst så, då syns man! Massa likes och kommenterer. Vi,… iaf jag påverkas av det.. försöker göra samma sak, kanske sticka ut på en av mina bilder, förväntar mig likes men nä, ingenting händer. Duger jag inte? Varför har hon 12k följare och inte jag? Jag anstränger ju mig?

    På långt sikt kommer man må dåligt och inse att man inte är sig själv. Som jag just nu. Det sorgliga med detta är att jag tänker på yngre tjejer som använder instagram och får se sånt. Därför kallar vi att barn inte är barn längre idag. Har sett massa konton där yngre barn börjar sminka sig, använda utmadnade kläder osv, jo för sånt är ju inne! Man ska se ut som andra, hallå?

    usch, saknar verkligen den gamla instagram tiden där man la upp fina natur bilder och då var man ej fokuserad på selfies och hur man ska se ut. 2012 när jag skaffade instagram för första gången. Såg ju heeeeelt annorlunda ut jämför med idag… herregud säger jag bara.

  2. Sara

    Jag ska erkänna att jag är dålig på att gilla bilder på insta…. ska verkligen skärpa mig, lovar!! Din insta, blogg och youtube betyder mkt för mig ❤️

  3. A

    Denna blogg är ju bara bäst, så härlig, äkta och genuin! Trots att jag är sååå mkt äldre än dig så trivs jag här, mammor är mammor oavsett ålder! Fortsätt här😊! Glad påsk till er!

  4. sirine

    som följare till olika instagram konton så märker jag att man aldrig får svar. samma sak när de gäller Youtube.. skriver man till vissa sp svarar dom inte,, bara läser så då tappar man lusten att skriva till influeencer
    .

    Men jag älsksar dina vloggar/ bloggar och ig:)

  5. Marie

    Ditt jobb är ju att jaga likes osv. Klart det blir jobbigt när du inte lyckas som du tänkt. Jag personligen tycker det är galet med alla som ska gå och må dåligt över att man inte får respons eller likes på det man gör, ”vanligt” folk som influencers. GALET hur det kan ha blivit så. Så många mår dåligt och får ångest övers de så kallade ”sociala” medierna som mest bara gör folk stressade, ångestfyllda och asociala. Tycker att man ska undvika sådant man mår dåligt av. Jobb eller inte, skapar det känslor man inte vill känna bör man jobba med det eller skippa det som gör att man mår dåligt. Har nyss varit på föreläsningar som belyste hur dåligt människan idag mår av detta med sociala medier, tekniken som ska kommunicera åt oss mm. Finns så mkt forskning som mestadels visar negativa saker. Människa är skapt för fysisk kontakt, att se, ta, känna, dofta osv. Att leva genom skärmar är inte bra för oss alls. Att hela tiden ”influeras” gör oss stressade, att jaga popularitet, likes eller whatever får oss att må dåligt…

    Vet inte vad jag ville ha sagt egentligen mer än att jag tycker du ska undvika det som får dig må dåligt. Ta hand om er!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Håller inte med om att mitt jobb är att jaga likes men självklart är det ju kul att få bekräftelse på det man gör. Ja, det där med sociala medier har mycket fördelar men också mycket tråkigheter och nackdelar såklart.. <3 intressant att grotta sig in mer i det. KRAM till dig och tack för så peppande ord. Största kramen till dig och glad påsk!! <3

  6. Linda

    Men oj, gick in och kollade ditt instagramkonto efter detta inlägg och insåg att jag inte sett en enda av dina senaste bilder i flödet. Så sjukt. Förstår att det är frustrerande när det är ens arbete. Hoppas ni får en förändring på det snart!!

  7. StrongMama

    Personligen tycker jag mer om bloggar men det svåra med det är att man inte ser svaret, alltså man får inte mail eller en hint att man fått svar. Det får man både på instagram och face.

  8. Nadja

    Tycker verkligen att du ska fortsätta att ägna mest tid på bloggen helt klart. Allt känns så äkta & genuint här inne. Kram!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish