Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Jag vill inte vara vegetarian mer!

Ni som följer mig på instagram och insta story såg nog att det var en tjej som hackade på mig igår.

”HUR KAN DU KÖPA MJÖLK!? Det är kalvarnas mat och inte din!”

”Vad äckligt att ni äter mjölk och ägg”

”Vilken dubbelmoral att du säger att du är vegetarian men äter mjölk och ägg”

OSV OSV OSV.. Och vet ni! Detta är inte första gången folk kommenterar vår kost. Folk tycker att vi bör ge barnen kött för annars kommer stackarna att få näringsbrist.. Folk tycker att vi minsann är korkade som kallar oss vegetarianer fast vi äter mjölk och ägg.. Folk tycker att vi bör skämmas för att vi inte lever med helt vegansk kost.. Folk förstår inte hur vi kan vara vegetarianer.. OSV..

Jag måste ärligt talat börja med att skriva att jag blir arg. Trött.. Frustrerad.. Vi äter vegetariskt. Vi äter mjölk och ägg. Vi serverar faktiskt fisk ibland för barnens skull också. Det händer sällan men det händer. Men jag vågar inte skriva det. Vet ni varför? För att jag blir påhoppad direkt. Och det värsta är att många av dom som hoppar på mig faktiskt inte ens äter vego själva utan är KÖTTÄTARE. Jag går in på deras profiler på instagram för att se vad tusan det är för människor… Och där finns det blider på korv och fläskfilé.. Men att jag käkar ägg det är sjukt tycker dom.. Hur går det ihop?

Jag vill sluta kalla mig för vegetarian. För vad jag än gör så blir det fel. Jag är trött på att vara placerad i ett fack där det är okej för folk att hoppa på mig och min familj. Jag blir påhoppad oavsett vad jag gör eller hur jag gör det. Det är omöjligt att göra alla nöjda. Och jag tänker inte ens försöka. Men jag vill bara förtydliga..

Sedan ska jag också berätta för er att jag för egen del gärna hade käkat HELT veganskt. Men kunskapen finns inte där till 100% och då barnen kommer först så vill jag försäkra mig om att dom får i sig alla näringsämnen. Jag vill ha ost, smör, ägg, crème fraich osv hemma. Det är viktigt för mig för att jag vet att dom är små och att jag är för lat (ja, så är det) för att sätta mig in i det och läsa på + tillaga vegansk kost som innehåller ALLT dom behöver varje dag.

Nu sätter jag ner foten! Nu får det vara nog! Vi äter alla det vi själva vill och har våra själ till det. Jag får kväljningar av tanken på att äta gris, ko och kyckling men att servera lax till mina barn känns bra. Så känner JAG. Sedan känner någon annan något annat. Och det är helt okej. Jag kan inte tillfredsställa alla och vad vi äter bör inte angå någon annan än just oss, vår familj.

Jag skulle aldrig komma på tanken att hacka på någon som inte äter vegetariskt. Kunskapen, orken eller viljan finns kanske inte där? Däremot så inspirerar jag gärna med härliga recept och bjuder in i vårt kök och vår matlagning. Där finns det ägg och mjölkprodukter.. Och passar det inte så får man väl bara se förbi det. Som sagt, jag skulle gärna äta helt veganskt själv men som småbarnsmamma är jag för lat. Jag orkar inte laga olika rätter till mig och barnen och jag orkar inte heller laga vegansk kost som innehåller precis ALLT som barnen behöver vaaaaaarje dag. Då känns ägg och mjölk som bra alternativ då vi redan har valt bort köttet.

Så.. Nu vet ni det. Jag är inte perfekt och så är det. Det är jag ärlig med. Om 10 år kanske jag är vegan på heltid men idag är jag inte det. Och oavsett vad jag äter och inte så angår det ju ingen annan utom mig. Jag vet också att djuren lider mycket, kanske inte alla men många. Men vi försöker att alltid köpa ekologiskt och jag byter ofta ut produkter till ex. havre, soja, nöt-baserat. Men långt ifrån allt som sagt.

Det var allt för mig. Var bara tvungen att skriva av mig lite kring detta då jag nästan dagligen blir ifrågasatt kring vad jag äter, vad jag har på mig, vad jag har för produkter i badrumsskåpet osv.. SÅ trött på det nu!

Kommentarer

  1. Victoria

    Jag är vegetarian och jag äter som en vegan men kan använda läder och djurtestade saker exempelvis. Men äter du ägg å konsumerar mjölk så är du lakto/ovo vegetarian och äter du fisk så är du en Pescetarian osv.

  2. EmmaCaroline

    ÅH STÅ PÅ DIG FINA DU!! SKIT I VAD ANDRA TYCKER! GÖR DEM VAL SOM PASSAR DIG OCH GÖR ATT DU MÅR BRA. I SLUTÄNDAN MÅSTE ALLA SLUTA ÄTA KÖTT OM PLANETEN SKA FÖRSÖKA REPARERAS.

  3. Jennie

    Hej! Kände att jag var tvungen att skriva detta (blev också irriterad bara av att läsa vad de skriver). Min mamma är Allergisk mot kött, och på den tiden läkaren sa att vegetarisk kost funkar så ingick fisk, ägg etc. Min mamma är vegetarian pga allergi men kan äta ägg, fisk osv. Jag tror inte ens dessa människor vet skillnaden själva! Tokstollar är vad de är. Kram!

  4. Emelie

    Alltså vad arg jag blir på folk som tror sig ha rätten att hoppas på andra om saker som inte angår dom själva. Tycker så synd om dig med all skit du måste ta och att hela tiden behöva försvara dig för hur ni har valt att göra. Alla gör ju som dom själva vill. Jag har aldrig ens lagt märke till om de på någon bild du lagt ut skulle vara något som inte är vegetariskt/veganskt.
    All kärlek till dig och din fina familj♥️ Och kom ihåg att du är perfekt precis som du är!

  5. Sansa

    Jag måste erkänna att jag är en av dom som reagerar när jag ser mjölk på bordet hos en ung modern familj år 2019. Det är ju något som är så enkelt att byta ut mot ex havre, mandel eller kokosmjölk. Vegetabilisk mjölk är ju även berikad med kalcium och andra vitaminer så det finns absolut ingen fördel för barn att dricka komjölk. Även yoghurt, creme fraich, smör osv finns ju hur många vegansk alternativ som helst till som man kan välja istället för att bidra till djurens lidande.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi dricker inte mjölk till maten och köper sällan hem just MJÖLK! Då har vi vatten eller havremjölk 🙂 men däremot så köper vi mjölkprodukter och det kommer vi fortsätta att göra ett bra tag till – så länge barnen är små! Allt gott!

  6. Fanny

    Jag känner SÅ igen alla känslor du beskriver. Jag har inte ätit kött på många år men väljer att inte kall mig vegetarian enbart för att folk blir så extremt frustrerade på de faktum att jag äter ägg och mjölk till viss del. Förstår inte hur folk orkar…

  7. Linn

    Jag har hypotyreos och ibs och har ätit lchf i drygt 6 år nu av hälsoskäl. Jösses vad jag har blivit ifrågasatt! ”Du som redan är så smal” osv. Gud nåde om man tackar nej till fika… Alla avvikande kostval sticker i ögonen på folk, särskilt de som får dem själva att känna sig mindre ”duktiga” i jämförelse. Ät som ni vill och skit i andra!

  8. Therese

    Tråkigt att det ska behöva vara så att människor måste komma med påhopp och lägga sig i. Vuxna människor.. att du äter ägg och mjölk känns som en ganska larvig sak när de som hoppar på dig är de absolut sämsta förebilderna för sina egna barn bara genom sitt beteende. 🙄 patetiskt! Ni gör precis som ni vill.
    Jag får många tips på vegetariska rätter som jag försöker få in hos oss i all fall två gånger i veckan. 😊 Kram ❤️

  9. Amanda

    Gud va skönt att du ryter ifrån! Helt ärligt verkar du vara världens finaste tjej och mamma❤️ Älskar din blogg och önskar dig och dina barn all lycka i världen

  10. Frida Marie

    Är det inte så att om man är vegetarian då kan man äta ägg/ost/mjölk produkter? Det är väl veganer som uteslutet allt sånt?🙈🌸

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jo, det är så jag tänker men vissa menar att man måste kalla sig ”lakto-ovo-vegetarian” om man äter mjölk och ägg 🙂 kram <3

  11. Elsa

    Du ska inte ens behöva förklara dig, herregud jag fattar inte att folk ens orkar bry sig om andras matvanor. Är själv vegetarian och det är ett jäkla tjat från höger och vänster om vad jag väljer att äta. Det är som om man aldrig är tillräckligt mycket vegetarian? Att äta ett ägg är tydligen lika illa som att äta en hel gris typ. Är så glad att du varit så öppen med din vegetarianism (är det ett ord?) och delat med dig av tankar och recept m.m. Du var en otroligt stor bidragande faktor till att jag själv tog beslutet att bli vegetarian för fyra år sedan. Så tack för det!! Tänk vad många människor som förmodligen inspirerats av dig och äter mer vegetariskt? Hur många djurliv har därmed inte skonats på grund av dig? DU ÄR BÄST! Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Du har så så så rätt!! <3 helt sjukt egentligen!? Och vad fint att du skriver så för det ÄR ju så!! Att man avstår kött påverkar SÅ mycket mer än vad många kanske tror. Ingen i vår familj har ätit kött på väldigt länge och det är ju otroligt många djur som "sparas in" där.. Men du med!!! <3 ALL kärlek och stor kram!! <3

  12. Linda

    Att folk orkar!! Var och en äter vad den vill. Sjukt att man ska bli påhoppad för vad man äter. Tänk om alla bara kunde sköta sig själv när det kommer till såna här ganska obetydelsefulla saker. Var och en gör som den vill!!!!

  13. Lisa

    Vet du vad, jag fasar för precis just detta du skriver den dagen min son ska börja på dagis/skola. Jag själv har varit vegetarian i 20 år och min son kommer också vara vegetarian. Den okunskapen kring vegetariaism som finns kring (oftast äldre) människor är så sorgligt och tröttsamt. Min son är 5 månader och redan nu känner jag hur jag laddar för diskussion med okunniga människor när han väl börjar på dagis, det är så sorgligt och det gör mig så ledsen. Jag hoppas att när väl den dagen kommer så har förståelse för att äta vegetariskt blivit mer vardaglig.

    https://lisabomsjo.vimedbarn.se

  14. Ina

    Hej Gabriella 😁 sätt dej inte själv i ett fack! Mina barn är vegetarianer brukar jag säga även om den rätta benämningen inte riktigt är så , men då blir jag påhoppad om varför de inte äter kött. Min äldsta som är 4 år har själv sagt att han inte vill äta djur och är därför hel vegetarian – av hans egna val. min mellersta tycker inte om köttmat smaken/konsitensen eller vill vara som sin storebror vet jag inte men hon är lakto ovo vegetarian medan min yngsta ÄLSKAR kött (som sin mamma) haha! Så i denna familj lagas det alltid 2-3 olika rätter per dag 🙈 men det är för att bemöta alla barnens behov på deras villkor 😁

    Så jag säger bara kör ditt egna race, sätt dej inte i fack och du är en oerhört supermamma ♥️ och av det jag läst på bloggen, insta, och youtube så ser man att det enda su vill är att din familj skall må bra pch du gör det på ditt sätt, för det funkar bäst med din familj ♥️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, jag ska låta bli att kalla mig för vegetarian framöver och bara äta det jag själv vill ;p så kanske ingen klagar mer!? Lika bra det! Vilken superkvinna du är som lagar så många olika rätter!! <3 KRAM och tack för så otroligt fina ord, värmer så mycket <3

  15. Darja

    Dålig kritik till dig kan ses som en metafor. Kritik är exempelvis kan ses som att någon försöker ge dig en present. Tackar du nej till presenten så behöver du inte ta emot det, men detta menar jag, att man säger nej tack till skitsnacket och dåliga kommentarer, man får göra så för att inte påverkas av kritik och tråkiga och tröga kommentarer. Lever man så offentligt bör detta filter finnas för att folk kan vara oerhört korkade och även dömande. Du är en kvinna som kan bara säga ”nej tack”, viktigast att alla mår bra faktiskt 🙂

  16. Victoria

    Blir så ledsen för din skull. Tänk om folk bara kunde sköta sig själva istället för att lägga så mycket energi på andra. Kram och ta hand om dig ❤

  17. Johanna

    Jag älskar att ta del av recept och den maten ni serverar er själva och era barn. Tycker ni inspirerar till att välja bättre!
    Fram till 2017 åt jag kött, fast med avsmak. Men jag orkade inte vara ”den jobbiga” som alltid skulle ha specialmat osv, sedan blev jag över en natt vegan, min man också. Av etiska och klimatmässiga skäl. När jag blev gravid 2018 efter en lång kamp med ivf började jag resonera som du, då ville jag äta ägg och mjölkprodukter till viss del igen och ibland även fisk. Detta för att mina kunskaper om näringslära inte är tillräckligt etablerade och nu hade jag någon annan än mig själv att tänka på ❤️ Mitt barn kommer att få äta mest vegetariskt, med mjölk och ägg och ibland fisk. Jag vet att det går att servera sitt barn helveganskt (inspireras mycket av Sanna Bråding där på instagram – tips) men jag vågar inte chansa när jag inte kan tillräckligt. Tycker att det är så konstigt att du blir påhoppad när du ändå gör mer än de flesta? Hoppas att du ändå vill fortsätta att inspirera med er kost 😊 stor kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig helt!! <3 Låter ju väldigt vettigt fina du!! Ja, Sanna Bråding är så jäkla cool! Älskar hennes recept 😀 stor kram <3

  18. Gabriella

    Ibland är det bäst att inte ”titulera” sig så som vegetarian , vegan , köttätare, fiskätare, o istället säga att man äter blandat men mestadels det eller det 🙂 det har jag lärt mig genom mina 16 år som vegetarian/vegan/ibland fiskätare <3

  19. Therese

    Det är ju tyvärr dessa som klagar och som själv inte äter kosten som inte ens förstår skillnaden mellan äta vegetariskt och äta veganskt utan de tror det är samma :/ Äter man veggo ingår ägg, mejeriprodukter i kosten inget konstigt i sig. Här hemma äter vi som er inget kött men ägg och det kan bli mejeriprodukter ibland med. Jag känner mig trygg och säker i vegetarisk kost och är inte redo gå över till veganskt helt för gäller få till hela balansen på annat sätt så just ens barn får i sig allt mm… Vegan är något jag tror kommer med tiden för tror nog de flesta av oss alla börjar med vegetariskt och med tiden lär man sig mer och mer för bli vegan. Har med barn och man vill ju vara trygg med de får i sig de viktiga även om man ger de bra vitaminer så känns vegetariskt bäst ännu. Men en del som klagar bör lära sig skillnader mellan orden kring vego 😉 Kram fina du ❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Du har sååå rätt!! <3 tycker inte heller det är så noga vad man kallar det för. Spelar det SÅ stor roll egentligen!? Kram fina!! 🙂 <3

  20. Isabella

    Jag gör precis som du, jag äter mejeriprodukter, ägg och fisk ibland för att jag har helt enkelt inte kunskapen och orken att laga helveganskt. Jag har en stressig period nu, och jag äter mycket färdigmat och det är inte lätt att hitta vegansk färdigmat som inte kostar skjortan. Jag skulle också vilja äta helveganskt, men det får bli i framtiden.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Låter ju väldigt vettigt!! Så tänker jag med <3 och hoppas du kommer ur det stressiga snart finaste du 🙂 <3 kram

  21. Anna Kronberg

    Alltså helt rätt! Att folk bara kan orka hålla på att klaga. Själv jobbar jag på att försöka äta mer och mer vegetariskt men det är en process. Just nu är jag glad att jag byter ut 2-3 rätter i veckan mot vegetariskt och jobbar lite mot det veganska. Jag älskar att läsa din blogg och ni verkar vara en så underbart familj.

  22. Louise

    Spontant känns det som att dina barn äter bättre och mer näringsrikt än många barn. Många av mina kompisars barn äter typ bara korv /köttbullar och pasta. Dom är det Ingen som klagar på 🙄

  23. Betiiina

    Ta inte åt dig! (Lätt att säga) men jag har själv varit vegetarian i snart 4 år (lakto-ovo, äter mjölk och ägg). Min man och son äter kött ibland. Men det är alltid jag som får ifrågasättningar, elaka kommentarer och påhopp. Förstår inte varför man inte kan sköta sitt eget och sluta lägga sig i hur andra vill leva sitt liv.
    Jag känner mig inte manad att hoppa på alla i min omgivning för att de väljer att äta kött..
    Jag vill bara i lugn och ro äta på mitt sätt men det är tydligen alldeles för mycket begärt.
    Tycker det var bra skrivet av dig och fortsätt gör det som känns rätt för dig och dina barn!
    Det är det viktiga. Kram

  24. Louise.wh

    Hej fina Gabriella! Först och främst; Förstår verkligen din frustration. Att folk orkar lägga sig i sådär kommer jag aldrig förstå. Måste ju någonstans bottna i avundsjuka eller låg självkänsla när de behöver trycka ner andra för att må bra själva. Nä fy så trist. Sen måste jag säga att jag tycker att du hanterar påhopp och onödiga kommentarer så himla bra! Personligt svar på tal men samtidigt professionellt. Kommer ihåg när du skrev om de som kontaktat socialen, och redan där hade jag fått knäpp och lagt ner mina kanaler om det var jag haha. Men du hanterade även det så himla storsint! Eloge till dig!! <3

    Vill sen skicka lite allmän pepp och tala om att vi börjat äta vegetariskt minst en gång i veckan senaste åren – och att det är tack vare dig! Blir alltid så inspirerad av dina härliga recept, fruktfat och kvällsfikor att jag ofta tittar igenom dina inlägg innan veckolistan ska göras haha! Kände att jag ville berätta det, så du vet att du har mig och säkerligen sååå många fler läsare som bara tycker hur ni äter är inspirerande och superbra! Precis som alla dina kanaler är dvs. (Fjäsk men sant hehe 😉 )
    Fortsätt vara grymma du och tack för bästa bloggen! Stor kram till dig och fina familjen <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack fina du för din förståelse och pepp!! Du anar inte hur mycket det betyder för mig att få läsa det, tack!! <3 <3 du är ju för fin! Blir tålig i ögonen!! <3 Största kramen <3

  25. Sofia

    Jag tror det handlar om att du själv väljer att benämna dig med något som inte riktigt stämmer. Och med det sagt menar jag absolut ingenting illa! Jag äter själv inte lik och i största utsträckning helt utan animalier men kallar mig inte för vegetarian eftersom jag inte är det. Rätt benämning skulle vara lakto ovo vegetarian eftersom jag ibland äter saker med ägg/mjölk i. Och för er som även äter fisk ibland = flexitarian. Kan tyckas vara banalt men är så mycket förvirring bland alla uttryck så personligen tycker jag man ska tänka sig för innan man sätter sig självt i ett fack 🙂
    Dock absolut inte okej att folk håller på och shamar eller lägger sig i hur eller vad någon annan äter. Förstår inte hur det kan vara så triggande att inte äta kött. Menar bara väl med min kommentar! 🙂

    1. Ninna

      Hej, blir chockad att man ens måste försvara sig själv i ett sånt ämne. Kan inte alla äta och dricka vad som själva vill utan att bli dömda?. Vår kost här hemma är lik er, vi äter inget kött, men barnen får havremjölk berikad med kalcium och vi äter grädde, creme fraiche smör och ost och ägg och mycket fisk då Omega 3 är livsviktigt och inflammationshämmande. Det är svårt att äta rätt och veta vad och hur mycket man bör äta, men det är upp till var och en och jag tycker ni äter väldigt bra och fin mat. Fortsätt med det och bry dig inte om vad andra säger. Vi är inte vegetarianer, vi äter fisk, ägg och mjölkprodukter. Vad kallas man då ens… En människa med rätt bra kost😊

    2. Elisa

      Äter man fisk, ägg och mjölkprodukter är man pescetarian inte flexitarian för flexitarianen äter mest veg men även kött så som kyckling, ko, gris och fisk osv i bland🙂 men förstår vad du menar, är själv pescetarian men brukar ibland för enkelhetens skull säga att jag är vegetarian och det stämmer ju egentligen inte och när man då äter fisk får man ofta höra att man inte är en riktig vegetarian 🙂 men tycker alla har rätt att välja vilken kost man äter även som offentlig person och det ska inte spela någon roll att man råkar använda fel benämning, man ska inte behöva bli påhoppad ändå 🙂 inget ont i min kommentar heller 🙂

  26. Åsa

    Du bemöter otrevlig kritik sakligt, som vanligt. Imponerande! Och självklart ska ni äta det som ni tycker om och mår bra av!

  27. Veronica

    Jag är glad att du är du och ni är ni. Fina och inspirerande, har skrivit det förut och skriver det igen fortsätt med det du gör för du gör det bäst. Många styrkekramar ❤️❤️

  28. Heidi K

    Har inte folk ngt bättre för sig än att lägga sig i vad folk äter 😱🙄 Alla äter det man vill. Jag får med höra en hel del att va!? Har du blivit muslim… för att äter inte griskött eller undviker det helst. Kan äta två olika korvsorter sällan men om jag vill. Det är mitt beslut o det är pga att har reumatism o får ont i lederna o kroppen om jag äter griskött.

    Och om man ska vara sån så får du börja säga att du tänker på miljön o klimatfrågan 😜😉😃
    Dom säger ju att om invånarna äter mer vegetarisk/vegan så är det bättre för miljön o klimaten. Köttproduktionen orsakar stora utsläpp av växthusgaser (står på naturskyddsföreningens sida).
    Så om folk blandar sig i vad ni äter så.. vet du vad du ska svara med 😜😂😎
    Nej.. men så länge ni o era barn mår bra så är ju det viktigast 🙏🏻💕💕
    Keep up with good work 💕

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja man undrar ju.. <3 Du har såååå rätt!!! Sjukt att någon ens ska fråga!? Helt galet alltså!! Kram <3

  29. Heidi

    Har inte folk ngt bättre för sig än att lägga sig i vad folk äter 😱🙄 Alla äter det man vill. Jag får med höra en hel del att va!? Har du blivit muslim… för att äter inte griskött eller undviker det helst. Kan äta två olika korvsorter sällan men om jag vill. Det är mitt beslut o det är pga att har reumatism o får ont i lederna o kroppen om jag äter griskött.

    Och om man ska vara sån så får du börja säga att du tänker på miljön o klimatfrågan 😜😉😃
    Dom säger ju att om invånarna äter mer vegetarisk/vegan så är det bättre för miljön o klimaten. Köttproduktionen orsakar stora utsläpp av växthusgaser (står på naturskyddsföreningens sida).
    Så om folk blandar sig i vad ni äter så.. vet du vad du ska svara med 😜😂😎
    Nej.. men så länge ni o era barn mår bra så är ju det viktigast 🙏🏻💕💕
    Keep up with good work 💕

  30. Bella

    Helt ärligt så är de tack vare dig jag inte har ätit kött på snart 2 månader! Har blivit så inspirerad av er så ett stort tack för alla goda recept ni delar med er av:) bästa valet ja gjort i livet! Kram

  31. Tessie

    Helt sjukt att du blir påhoppad om det. Försök att skaka av dig det, jag tycker du är fantastisk och jag blir väldigt inspirerad av er vegetariska kost i det du delar med dig av. Jag är inte helvegeterian, men har helt klart börjat äta mer vegetariskt de senaste åren och är tacksam för alla goda recept du lägger upp.

    Du gör helt rätt i att sätta ner foten, det är ingen annans business än er egen. Hejja dig!

  32. Malin A

    Försöker äta mer veggo och tycker om dina inlägg om vad ni äter. Har testat många av era recept och gillat alla än så länge, så fortsätt inspirera och lägg ut vad ni äter 🙏❤️

  33. Mia

    Alltså jag blir så fruktansvärt less på idioter som ska tycka och tänka om andra människor heela j***la tiden. Folk måste väl få äta vad fasen dom vill utan att nån annan ska lägga sig i!!!

  34. Brittmarie

    Men jag tycker ni verkar äta så gott jämt. Inte tror jag att det går någon nöd på barnen heller. Skit i vad folk lägger sig i. Dom har inget annat att göra än att trycka ner andra.

  35. Farah

    Herregud. Skit i folk!! De e verkligen galna och har inget eget liv. Gör det som känns bäst för dig o dina barn. Det e otroligt att man hoppar på folk pga av vad de äter. Blir så arg. Ja äter mestadels vegetarisk o veganskt ibland. Men en två gånger i månaden äter ja kyckling el fisk etc. om ja är sugen etc. ja försöker tänka på miljön och djuren. Ingen e perfekt men jag tänker äta 1-2 gånger per månad är bättre än att äta d varje dag osv. Man måste sluta va hård mot sig sj. Ja va Vegan 100% i 9 månader. Men tillslut tappade ja aptiten och kände samtidigt att jag blev placerad i ett fack det va svårt och liksom komma ur det. Iallafall hörde en massa dumheter under tiden ja va vegan. Men vet du vad skit i bittra negativa människor helt enkelt.

  36. Farah

    Herregud. Skit i folk!! De e verkligen galna och har inget eget liv. Gör det som känns bäst för dig o dina barn. Det e otroligt att man hoppar på folk pga av vad de äter. Blir så arg. Ja äter mestadels vegetarisk o veganskt ibland. Men en två gånger i månaden äter ja kyckling el fisk etc. om ja är sugen etc. ja försöker tänka på miljön och djuren. Ingen e perfekt men jag tänker äta 1-2 gånger per månad är bättre än att äta d varje dag osv. Man måste sluta va hård mot sig sj. Ja va Vegan 100% i 9 månader. Men tillslut tappade ja aptiten och kände samtidigt att jag blev placerad i ett fack det va svårt och liksom komma ur det. Iallafall hörde en massa dumheter under tiden ja va vegan. Men vet du vad. Fuck bittra negativa människor helt enkelt.

  37. Emma

    Älskar dina recept du lägger upp, alltid bra när fantasin tryter. Även min dotter på 16 månader gillar den maten 🙂 Jag brukar också använda ägg i mat för min dotters skull, ex plättar känns bättre näringsmässigt att laga med ägg än med äggersättning. Däremot är många veganska ”mejeriprodukter” berikade med kalcium, d vitamin och även b12 om det är kalcium och d vitamin du är orolig över att barnen inte ska få i sig? Och självklart får både du och dina barn äta vad ni vill 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack snälla!! <3 Ja, det är ju kanske så 🙂 men känns ändå bäst att dom får i sig av allt och att dom får äta mjölkprodukter hos vänner, i skolan osv.. Känns svårare om dom ska äta helt veganskt där med.. Kram 🙂

  38. Jenny

    Är vegetarian (på det sättet som ni, dvs äter ägg o mjölkprodukter). Jag blir ständigt ifrågasatt också, främst dock av köttätare som inte alls ser varför man någonsin skulle välja bort kött frivilligt. Så sjukt jobbigt! Förstår dig helt! Jag ifrågasätter inte varför någon annan äter döda djur så varför ska de kommentera vad jag äter?! Försök att inte ta åt dig, även om det är svårt att inte göra det. Ni gör de rätta valen för er ❤

  39. Tove

    De är så himla störande att folk ska lägga sig i andras liv! Förstår att du blir frustrerad! Vi (mest jag) har blivit ifrågasatta flera gånger för att våra barn inte äter gris. Min man är muslim och vill gärna ha det så och eftersom vi ändå aldrig köper fläsk hem och det för mig inte spelar någon roll så kör vi på det. Då har folk frågat ”men vad gör dom om dom ska äta hos en kompis och dom äter gris till middag?” Samma som allergiker, säger till! Förstår inte att det sticker så mycket i ögonen på folk hur andra gör! Stå på er och gå er egen väg för er familj 🌺

  40. Stockholmsjenna

    Tänk att folk hela tiden ska lägga sig i vad andra gör.. Så tröttsamt.
    Min kompis äter vegetariskt för det mesta, även vegansk men äter även kött/fisk. Hon kallar sig för en flexitarian (att man äter vegetarisk mat en eller fler gånger i veckan) 😊 kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Man blir så trött.. Smart ju!! 😀 Men också lika bra att kanske inte kalla sig något alls känner jag haha!! 😉 kram <3

  41. Sofi

    Så länge dina barn är glada du är glad ska alla bara skita i vad du ätet eller gör, folk lägger sig i för mycket och man tar illa vid sig för man känner man aldrig duger, men låt dig tänka de som hackar på dig de är så missnöjda med sitt liv där av de måste hoppa på andra för att själva mår bra. Skit i dem. Du gör de bästa du kan

  42. M

    Du har inspirerat mig till att börja äta mer vegetariskt och det är jag SÅ glad för! Jag äter 50 % vegetariskt nu. Vet att det inte är optimalt men jag försöker så gott jag kan. Om det inte vore för dina recept hade jag nog inte börjat äta vegetariskt faktiskt, trodde inte att det fanns så mycket bra vegetariska recept innan jag började följa dig! 😍

  43. Li

    Åh blir fullkomligt matt. Att folk bryr o hinner lägg sig sådär är för mig en gåta.
    Ni gör ett imponerande jobb med all faktiskt mat ni lagar !

  44. Sofie S

    Så tråkigt att du måste försvara dig för något som borde vara upp till var och en. Du och din familj måste väl få äta precis vad ni vill utan att behöva ha en etikett på det. Vegan, vegetarian, eller blandkost. Kan inte mat få vara mat och upp till varje familj att bestämma vad som serveras på just deras matbord. 🙂 Jag tycker mat är kul, spelar ingen roll vad det är för ”typ” av mat. Superkul med inspirerande recept. Gillar verkligen din blogg 🙂👍

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish