Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Mina jobb och drömjobb

Tack fina Paula för inspiration till detta inlägg. Såg ett sådant här på hennes blogg och kände att jag måste ju skriva ett liknande.

Tänkte dela med mig lite till er gällande jobb som jag har haft, jobbet jag har nu och mina drömjobb framöver.

Jobb som jag har haft: 

– Jag startade mitt första jobb redan som 13åring. Jag delade ut reklam för Svensk direktreklam och fick typ 300:- per område. Det var extremt mycket jobb för en väldigt liten summa pengar.

– När jag och F flyttade ihop så jobbade jag på en restaurang som låg i stan. Jobbade i disken! Här började jag jobba som 14åring. Ibland fick jag också servera mat och göra andra saker som behövdes.

– Jag har jobbat som telefonförsäljare under längre tid. Var runt 15 år när jag började. Fick börja med att sälja tidningar och annat men då jag var rätt duktig så fick jag sälja bredband för Bredbandsbolaget till slut. Höll på med detta rätt länge.

– Härifrån började jag jobba som B2B säljare. Också över telefon majoriteten av tiden.

– Jag fick jobb i kundservice i samma hus som F jobbade (han jobbade dock för ett annat företag och med helt andra uppgifter) och vi blev huskollegor för ett par månader.

– När vi flyttade till Göteborg så arbetade jag i en Phone House butik som säljare.

– Började sedan arbeta på ett företag som levererar TV i kundtjänst och med teknisk support + sälj. 

Kul info:

  • Under tiden som vi bodde i Göteborg så hade jag en halvstor blogg med cirka 3000 unika besök om dagen. Jag tjänade lite pengar på den men inte tillräckligt för att kunna leva fullt ut på den.
  • Jag har läst en termin på universitetet till gymnasielärare och hade lätt kunnat tänka mig att hoppa på den utbildningen igen då jag intresserar mig för ämnena som jag hade valt + att jag älskar att undervisa och tror att jag hade gjort mig bra i lärarrollen och att arbeta med barn och ungdomar.

Idag då? 

Idag försörjer jag mig till 100% på mina sociala medier och det har jag kunnat göra sedan 2015 när jag var gravid i cirka vecka 20 med Jason i magen. Bloggen och instagram växte enormt fort under graviditeten och jag kunde snabbt säga upp mig från mitt arbete som jag hade utöver bloggandet. Jag vågade satsa och det är jag så otroligt glad för idag. Här kan du läsa mer om vad mitt jobb som influenser innebär. Här kan du läsa frågor och svar om jobbet inom sociala medier. 

Vad vill jag göra i framtiden? Mina drömjobb: 

  • Jag skulle kunna tänka mig att utbilda mig till lärare och arbeta med barn och unga. Jag vill undervisa i svenska och religion, historia, samhällskunskap.. Älskar dom ämnena och har själv alltid haft höga betyg i dom.
  • En dröm som jag har är att utbilda mig till socionom. Skulle vilja arbeta som det då jag finner det intressant med mötet med olika människor. Jag vill hjälpa till, göra skillnad och förändra.
  • En liten dröm som jag har men som förmodligen aldrig kommer att bli till verklighet är att öppna ett café i Umeå. Tycker att det saknas ett ställe som serverar fruktfat och fantastiska bruncher, pannkakor, smoothies – allt det där! Men jag vill inte jobba med det själv och då krävs det ju anställda, mycket pengar att lägga ut osv. Så där lär vi nog aldrig hamna.
  • En annan dröm som jag har är att jobba med hundar och djur som far illa. Just hundar klappar mitt hjärta lite extra för och när tiden finns skulle jag kunna tänka mig att volontärarbeta inom detta! En dröm vore ju att ha ett stort hus där alla djuren kan bo och leva gott fram tills att dom får en ny ägare <3
  • Så länge barnen är små så är jag glad och tacksam där jag är idag. Det är något jag har landat i rätt så nyligen. När dom är äldre och inte har lika mycket tid för mig så kan jag lägga min tid på att investera i mig själv. Om det är två år bort eller 10 år bort vet jag inte. Men studera ska jag göra. Frågan är bara när. Det får tiden utvisa.

Vad har du för drömmar? Vad vill du göra och jobba med? 

Kommentarer

  1. Linnea

    Jag läser en kurs i marknadsföring och en uppgift är att skriva en affärsplan. Jag har valt att göra en om ett café i Umeå med inriktning på frukost/brunch all day, närproducerat och ekologiskt. Lokaliserat vid nya området de ska bygga vid Nydalasjön som ska vara en ekologisk stadsdel också 🙂 riktigt kul! Det är verkligen nåt som fattas och speciellt något som ligger utanför centrum!

  2. Lovisa

    Vilken tävling! Jag vill såklart gärna vinna! Med en liten i magen så skulle detta vara en fin present till mig själv. Jag känner att mina tänder förtjänar mer uppmärksamhet än vad de får i nuläget; de förtjänar att bli starkare och renare för att klara sig tillsammans med mig resten av livet! Håller tummarna 😀

  3. Lydia

    Intressant inlägg. Kul att läsa om dina jobb ”genom tiderna”.
    Själv är jag 21 år och är väldigt osäker på vad jag vill jobba med. Har ett jobb idag med bra betalt och har alltid tänkt att jag ”ska klättra” inom företaget genom engagemang och hårt arbete men har typ precis insett att jag är i helt fel bransch. Jag har alltid velat hjälpa människor och få dom må bra. Allt ifrån att bjuda in den som satt ensam vid bordet i matsalen till att hälsa lite extra på den som var utfryst, till att lägga sjukt mycket engagemang på dom som är väldigt tysta och osäkra, Försöka få dom trygga i sammanhanget osv. Samtidigt som jag älskar inredning, färg, form, kreativa saker. Är även intresserad av miljö och klimat. Så jag hoppas att jag någon gång kommer ta steget och våga plugga till något jag brinner för. För det jobb jag har idag innehåller ganska lite av de jag gillar, haha. Konstigt att man kan jobba på samma ställe i 3 år utan att ens reflektera över det tidigare. Haha =) Kram!

  4. Sanna

    Kom att tänka på en liten rolig grej nu när jag insåg hur länge jag följt dig. Att för en herrans massa år sedan hade ni en väggtext övanför sängen med texten ”Always kiss me goodnight” och kommer ihåg att jag beställde en likadan. Och det var på den tiden då du ville ha exakt all inredning i vitt, även då fick jag inspiration och min sambo tyckte att det var så stelt och tråkigt med bara vita saker överallt 😂 förstår honom idag haha!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha jag förstår också honom 😉 Känner precis samma sak idag! Tur man förändras genom åren 😀 kram och vad kul att du hängt med så länge 😀 <3 <3

  5. Em

    Shit jag är 22. Har ett barn och har aldrig haft ett jobb (sjukskrivning privata skäl).
    Känner mig väldigt misslyckad när jag läser detta men glad på samma gång att alla inte sitter i samma skit som mig.
    Bra kämpat gabbi <3 förebild nummer 1 ändå tycker ja.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men gud, känn inte så! Vi är alla olika och har olika förutsättningar för allt! DU är fantastisk och grym precis som du är. KRAM <3<3

  6. Miriam

    Du är så klok Gabriella! Bra jobbat!
    Socionom är ett superbra val det finns så många vägar att välja och så mycket intressant att göra! Är själv socionom och jobbar inom skolans värld! Ingen dag är den andre lik 🙂

  7. Lena

    Jag är socionom och rekommenderar verkligen den utbildningen. Den är bred och man kan jobba med otroligt mycket olika saker. Sen kan man bygga på med olika kurser osv om man vill. Just nu jobbar jag som socialsekreterare inom barn och familj 🙂

  8. Sofia

    Har alltid haft stort intresse för psykologi & psykiatri, & en dröm är att hjälpa barn & ungdomar. Så antingen psykolog på tex bup eller skolkurator… efter första förlossningen ville jag även bli barnmorska, men jag har ingen ork för att gå tillbaka till skolbänken (än) tyvärr…

  9. Rebecka

    Som lärare måste jag slå ett slag för mitt eget yrke! Jag jobbar dock på mellanstadiet. Det är slitigt och tar mycket energi men OJ så mycket kärlek man får tillbaka av sina elever. När jag bytte jobb nyligen fick jag en hel hög med teckningar av min klass, och ett brev sista dagen av en elev (som sällan pratade, alltid var lite ”butter” och som jag kämpade väldigt mycket med). Där stod: ”Tack för att du har varit världens bästa lärare. Du är typ den enda som förstår mig och det är för att du alltid lyssnar på mig.”. Alltså DEN belöningen <3 Sen tycker jag att det är ganska trevligt att KUNNA sluta 15.00 när eleverna går hem, fastän jag jobbar längre vissa andra dagar. Jag tycker också om att ha lov, det är lyxigt och härligt, säkert ännu mer när man har barn kan jag tänka mig. Så jag tycker att jag har världens bästa jobb 🙂 Efter en jobbig dag kommer jag ändå tillbaka glad nästa dag, för när mina elever berättar knasiga historier eller spontant kramar om mig så är det i slutändan det bästa, bästa och jag känner att jag gör något meningsfullt varje dag.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men sååå roligt att läsa <3 verkar vara ett helt fantastiskt yrke och så fint att få känna så 🙂 KRAM <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish