Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Onsdag

Hej fina ni!

Hoppas att allt är bra med er. Tack för alla era kloka råd och tips om Jolies matvägran igår. F satt med henne vid matbordet i en timme igår och fick faktiskt i henne en hel portion som vi hade mixat och fryst in tidigare. Och så plockade hon i sig lite pasta, majs och bönor på sidan av. Kanske helt enkelt är så att hon behöver lååång tid på sig för att äta ordentligt. Vi ska fortsätta såhär! Är glad att F är så engagerad i att hon ska få i sig för han är mycket bättre än jag på att lirka i henne maten, haha. Vet inte hur han gör men han lyckades otroligt bra igår.

Ja ja.. Onsdag idag och jag ska bege mig mot Tove snart. Vi ska mysa där med småtjejerna. F tar inskolningen med Jason och henne son är på förskolan. Så blir lite egentid för oss mammor! Tänkte köpa med mig något gott också, är så sugen på jordgubbar och choklad.

Önskar er en fin dag. KRAM.

Igår hade jag ett läkarbesök inbokat och efter det testade jag ett nytt gym (eller ja, det är gammalt som ni ser men nytt för mig, haha) i stan medan F hade båda ungarna. Jolie sov i vagnen, Jason skolades in och F tog det lugnt. Fick massor med bilduppdateringar och Jason är verkligen så glad i förskolan! Han vill aldrig hem när det är dags att lämna.

Familjen mötte upp mig på stan innan lunch och vi köpte en ”förskolestarts-present” till Jason! Han valde detta kit med lera som ni ser ovanför. Och efter att vi hade ätit så drog F och tränade och jag och barnen mötte upp vänner för att leka.

Medan vi lagade middag hemma på kvällen så hängde Jason hos grannarna. Jag stekte purjolök med massor av grönsaker (broccoli, morot, zucchini, tomat) i olja och kokade pasta i buljong på sidan av. Och när grönsakerna var mjuka och hade fått lite yta så blandade jag i pesto och havregrädde, saltade, pepprade och hällde av pastan som jag sedan blandade i. Blev såå gott. Vardagsmat när den är som bäst! Snabbt och enkelt och väldigt gott.

Kommentarer

  1. Sigrid

    Såg på nyhetsmorgon en barnläkare svara på dedär med mat och småbarn. Och på henne lät det som att man verkligen inte skulle oroa sig. Barn äter så mycket som de behöver och de grejer som kroppen just då behöver. Hon kanske kommer in i en tillväxtperiod senare och äter väldigt mycket istället

  2. Jenny

    Kunde du äta jordgubbar och choklad när barnen var bebisar, eller fick de prickar eller ont i magen när du ammade?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Gick bra 🙂 med Jolie uteslöt jag dock alla mjölkprodukter då hon hade lite strulig mage och jag upplevde att det blev bättre utan, kram <3

  3. Kikki

    Jag litar fullt ut på att ni (och alla andra) gör vad ni tror är det absolut bästa för era barn!

    Så ett tips i all välmening!
    Min lillasyster, född 93, totaltvägrade allt vad mat heter när hon var i Jolies ålder. Alla olika läkare rekommenderade mina föräldrar att tvinga i henne maten och i princip tvinga henne att sitta vid bordet tills hon ätit klart.

    Detta vet man idag är helt fel väg att gå då det är en stor risk att det orsakar ohälsosam syn på mat och även ätstörningar. Detta råkade då såklart min syster utför och idag är hon 25 år och kämpar fortfarande med allt kring kosten.

    Idag vet man som sagt bättre och ett barn svälter sig inte. Är hon/han hungrig så kommer hon/han att äta.
    Så länge dom växer som dom ska, är pigga och fortsätter utvecklas så får dom i sig precis det dom behöver.

    Hoppas ni får en jättefin fortsättning på veckan. <3 Kram!

  4. Becca

    Märkt att det bästa oftast är att inte fokusera så mkt på maten eller ”problemet” (efter mina ca 13 år på förskola) Finns en del pedagoger som är tjatiga eller stressade och det blir värre. Många små tycker om att sitta länge vid matbordet och dom får i sig vad dom behöver:) Börjas det ges för mkt mat i flytande form eller sött så blir det ännu svårare-spec på förskolan sen. Kram❤️

  5. Alexandra

    Hej Gabriella! Som jag förstått av era vloggar, så har du nu startat ett Ab. Jag är egenföretagare och håller på att bygga upp mitt företags sociala medier närvaro. Du som har erfarenhet av att får kunder och tjäna pengar via sociala medier, hur tycker du att jag ska göra? Vad ska jag satsa på? Är det insta som gäller, måste jag ha en facebook? Hur lockar du till engagemang i dina kanaler? Det jag vill uppnå med mina kanaler är att locka kunder att köpa mina tjänster. Vore jättekul att läsa ett inlägg om detta! Skulle även vilja läsa ett inlägg om hur du jobbar, din struktur osv.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh vad svåra frågor.. Kan försöka knåpa ihop ett inlägg om det om jag lyckas komma på bra svar 😉 men ska klura på det <3 kram fina du!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish