Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Den absolut sista veckan..

..Som vi är hemma allihop börjar nu! F börjar plugga igen nu den 25:e (han har haft lite uppehåll och jag kommer att berätta mer om det senare) och Jason börjar på förskolan. Känns så sjukt! Nu är han ju verkligen en stor kille och han kommer att älska att hänga med där flera gånger i veckan. Tänk att mitt barn ska skapa egna relationer, lära känna nya vuxna och barn osv.. Helt utan mig! Känns ju så långt bort för mig och oss då han varit hemma så pass länge. Känns både rätt och fel men mest rätt.. Speciellt eftersom att han är så taggad och pratar om sin förskola, vad han ska göra där osv. Tror fasiken aldrig att jag kommer att vara redo att mina barn ska gå på föris, haha! Så det är lika bra att vi bara kör nu. Känns också lättare när jag vet att det är för HANS skull och för att han faktiskt älskar att leka med andra i samma ålder. Det är typ det enda han vill göra nu! Märks att han är rätt less på mig och F.. Eller kanske inte less men han vill så mycket mer än att hänga med oss nu 😉 Så det blir nog bra. Får peppa mig själv lite men det är klart att det är känslosamt på något vis ändå.

Vi har haft en jättebra helg och här nedan kommer lite bilder från den. KRAM och ha en underbar måndag. Hoppas er start på veckan blir inspirerande, härlig och fin. <3

Under fredagsförmiddagen så hängde vi med Tove och barnen. Så mysigt som alltid. Lekte loss både inne och ute.

Efter lunch så mötte vi upp två vänner med alla deras barn på Leos. Barnen lekte massor och vi mammor hann prata en del. Sedan försvann Jason plötsligt och jag fick PANIK. Letade överallt och hittade inte så ringde F till slut som kom dit på fem minuter. Under tiden som han var på väg så hade vi redan hittat Jason dock. Han skämdes så mycket för att han bara hade dragit iväg och började gråta och sa förlåt. Blev så chockad då han typ aldrig gör så… Han brukar vara så bra på att lyssna och vi hade kommit överens innan att han absolut inte bara får dra iväg.

På kvällen så var vi bortbjudna till vänner! Vi hade minidisco och mammorna var lika taggade som ungarna, haha!

Barnen avslutade kvällen med glass och film!

Vi sov över hos min fina vän Hanna då hennes sambo jobbade borta och F höll på att bygga garderob hemma. Så det blev vi mammor och barnen hela kvällen och morgonen efter. Så mys! Vi passade på att lyxa till det med ett glas vin och lite gotta när barnen hade somnat för natten.

Kolla så fint dom har hemma! Älskar deras takhöjd! Dröm!

Vi åt frukost och sedan lekte barnen i ett par timmar.

Måste verkligen börja äta havregrynsgröt igen hemma. Hade ju en period när jag åt det hela tiden och det är ju sååå gott med alla tillbehör man kan ha till. Jag är verkligen en periodare när det kommer till just frukost. Just nu äter vi mest äggröra och fröknäcke med ost och grönsaker.

Barnen pärlade lite =)

Vi drack lite kaffe!

Sedan blev det pannkakor och kesoplättar till lunch. F hämtade upp barnen efteråt och jag och Hanna åkte och kikade lite i butiker.

Fick bland annat med mig en egen spade till Jason som han kan skotta bort snö med, haha! Nu kan han hjälpa F på riktigt. Han brukar vilja hjälpa sin pappa med skottningen men den stora spaden är lite för stor för honom. När jag kom hem så städade vi lite och sedan bar det av mot andra vänner som vi inte träffat på ett bra tag. Sååå mysigt att få se dom igen! Denna gång hängde F med och vi blev bjudna på fantastisk middag och efterrätt. Så härligt att barnen fick leka och umgås och vi vuxna fick lite kvalitetstid och fina samtal.

Jason fick välja bukett när vi var på COOP och han valde dessa rosa rosor. Det är så roligt att hälsa på dom då dom faktiskt bor i området som vi bodde i när Jason var liten. Kul att se hur området bara växer och blir allt finare. Vår första egna bostadsrätt låg i ett precis likadant hus som ni ser över vägen på bilden ovan (det gul/vita huset) =) Kan sakna det området då det var sååå mysigt och precis vid en stor sjö, nära en stor lekpark.. Jättebra och barnvänligt område!

Under söndagen så fick jag lite jobb gjort och så hade Jason dans. Vi var vakna till 01.00 kvällen innan och målade vår inbyggda garderob så vi var rätt slut. Fick lite måsten gjorda så som tvätt, storhandling osv iallafall.

Åt sojapasta med sås på passerade tomater, broccoli, paprika och gul lök + massor med kryddor och stekt halloumi till lunch. 

Åkte en sväng till IKEA för att byta ut lite saker som vi trodde skulle passa garderoben vi bygger men som inte gjorde det.. Här ammar jag Jolie, haha =)

Och så hann vi med en fika på vårt favoritställe med! =)

Kommentarer

  1. Profilbild
    Malin

    Måste bara fråga.. hur ofta ammar du Jolie nu och hur ser hennes matsituation ut? Ammar ni för mat eller är det mest mys? Jag ammar fortfarande min yngsta som fyller ett nästa vecka. Trots att hon nu den senaste tiden föd det mesta äter bra med vanlig så älskar hon att amma! Jag har ingen aning om hur eller när vi ska sluta.. storebror var inte alls som henne, då var amningen bara mat. Men för lillasyster är det så mycket mer.. mys, trygghet och såklart även mat. Nyfiken på hur mycket och i vilka situationer ni ammar och hur länge du kommer fortsätta amma som ni gör nu! Stor kram <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vissa dagar ammar vi typ inte alls på dagtid medan vi andra dagar ammar hela tiden. Hon visar ju själv när hon vill amma och drar i min tröja eller säger ”tutte, tutte”, haha 😉 men jag anpassar mig efter henne. Hon får amma när hon vill och känner för det 🙂 tänker inte så mycket på det utan ammar överallt och när som helst ;p Ammar också mycket på nätterna och ibland vill hon amma två/tre gånger i sömnen och vissa nätter inte alls. Så olika.. Förstår dig! Tycker du ska köra på så länge det känns bra för er båda!! Tänk inte så mycket på hur, var, när och hur ofta. Kommer att fortsätta som vi gör nu så länge det känns bra för oss båda.Jag ammade Jason i nästan två år! Gör det som känns bäst och rätt för er 🙂 oavsett om det är att fortsätta eller sluta nu <3 kram!

  2. Profilbild
    Paola

    Hej! Så nyfiken hur ni gör när ni lägger båda barnen samtidigt? Vi har en treåring och en 10-månaders. Vår stora pojke är van att läsa en lång stund med en förälder innan han somnar i sin säng i eget rum. Lillan lägger vi i sin säng med en flaska och somnar efter en stund. (Olika rum och olika tider). Nu försöker vi komma underfund med hur vi kan lägga båda samtidigt 🙏🏼 Tacksam för tips!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      F lägger Jason och jag lägger Jolie. Barnen ligger mellan oss i vår stora säng och jag ammar Jolie medan F kramar om Jason. Funkar jättebra för oss 🙂 vi samsover ju alla fyra så blir smidigast att göra så för oss så har vi dom på samma ställe direkt från start 🙂 kram <3

  3. Profilbild
    Nina

    Jag har sagt det tidigare, men säger det igen. Gud vad jag älskar dessa långa, mysiga, hjärtliga allt-i-allo inlägg, Tycker du har en bra mix på blandade inlägg, både gällande längd och innehåll. Men blir lite extra glad och inspirerad av just dessa inlägg. <3

  4. Profilbild
    Josse

    Vill bara säga att det är okej att vilja fortsätta knyta an och vara nära sina barn även när de inte är små bebisar längre. Det är det naturliga tillståndet eg (vildabarn @IG har skrivit mkt om det). Förstår att du själv kanske emotionellt behöver peppa upp dig för att fixa en inskolning men vill bara säga att om det är så att han längre fram ändå uttrycker att han vill vara hemma med er och det känns sådär i magtrakten så ska du inte känna skuld om du/ni går honom till mötes på den punkten för att det känns rätt för er. Det finns såpass mkt internationell forskning (John Bowlby, Gordon Neufeld, Sue Gerhardt mfl) som visar att anknytning mellan barnet och primära vårdgivarna är det som gynnar barnet mest utvecklingsmässigt (om man så klart inte har psykosociala problem inom familjen av nåt slag) att det inte skulle vara nåt fel att gå den vägen heller. Vet av erfarenhet att det inte är speciellt högt i tak kring detta samtalsämne men vill bara säga att livet har fler alt än en standardlösning om det känns fel. Varje individ och familj är unik. Med det sagt hoppas jag ändå att det går bra för er och att ni hittar er väg att gå som familj. Lycka till!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla för peppen <3 du har så rätt i att varje individ och familj är helt unik. Allt passar inte alla 🙂 <3 kram!

  5. Profilbild
    Josefine

    BORDET 😍 Snälla du, kan inte du fråga era vänner vart det är ifrån? Köksbordet 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish