Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Husplaner framöver

Eftersom att vi valt att inte bygga nytt igen så har vi istället valt att lägga lite mer tid och pengar på det huset vi faktiskt bor i. Finns ju rätt mycket vi vill ta tag i och här är vår lista på det vi ska göra nu inom dom närmsta månaderna och i sommar:

– Bygga in en garderob i hallen! F håller på att läsa på lite kring hur man gör och ska göra det själv. Allt han tar sig an blir ju så bra när det kommer till sådana här saker! Så glad att han är så händig. Tror det blir en grå garderob! Kommer att bli så himla snyggt och skönt att få in lite mer förvaring i hallen. Detta ska vi försöka göra nu inom dom närmsta dagarna. Vi beställde allt vi behöver igår.

– Vi ska regla vinden och lägga golv där. Blir skönt att få bort allt julpynt och sådant dit upp! Detta ska vi också ta tag i nu innan sommaren.

– När snön har smält bort så kommer Umeå Entreprenad hit och jämnat till vår tomt och framförallt vår framsida. Dom ska också lägga ut grus överallt där vi ska ha stenplattor.

– Vi ska beställa jord och sedan rulla gräs precis bakom altanen och så gräs på resten av tomten. Vi skulle ju såklart kunna så på hela tomten men vill så gärna att barnen ska ha en liten gräsmatta att vara på redan i sommar.. Och så vill jag köpa en studsmatta åt dom. Det är bland det roligaste Jason vet på sommaren.

– Lägga stenplattor på framsidan och göra en liten mur! Kommer bli så fint!

– Vi ska plantera massor! Jag är lite sugen på någon fin klätterväxt längs hela pergolan som F byggde förra året. Humle verkar vara lättskött och växa jättesnabbt! Så kanske blir det? Eller har ni andra tips?

– Ny brevlåda! Kanske inte det största projektet men MÅSTE skriva med detta. Vår har fallit omkull typ 3838383 gånger så den är helt förstörd och jätteful. Vi hade ju inget ordentligt att fästa den på och trots att vi satt fast den i några träbitar och lagt tegelstenar i botten så faller den hela tiden, haha.. Så detta ska ordnas och vi ska sätta ihop den med resten av stenplattorna/muren vi ska göra.

– Vi ska lasera altanen och verandan ett varv till. Vi gjorde ju bara en omgång i somras så ska köra en gång till nu i sommar.

Tanken är väl att vi ska hinna klart med allt utvändigt förutom garage/carport nu i sommar. Vi är fortfarande lite kluvna när det kommer till vad vi ska ha för carport/garage… Lutar mot en dubbel carport med stort förråd. Tror det passar oss bäst! Men vi måste rita upp det och ansöka om bygglov. I vårt bygglov som vi har just nu så har vi bara en enkel carport och dessutom rätt nära huset. Vi vill ställa carporten/garaget längst bort på tomten nu så att vi på något vis har hela vår gård mellan garaget/carporten och huset. Kommer bli så bra! Det känns för övrigt SÅ skönt att vi ska hämta vår nya bil nu i april! Den har dragkrok nämligen och det har inte vår nuvarande bil. Det kommer ju att underlätta något enormt nu med alla husprojekt utvändigt och saker som ska köpas och köras hem.

Lite bilder från förra sommaren! Då hade vi så mycket för oss varje dag och det gissar jag på att vi kommer att ha även denna sommar. Ser fram emot alla hus och uteprojekt men ser framförallt fram emot en helt ledig sommar med hela familjen innan plugg och förskola drar igång igen för F och Jason. 

Kommentarer

  1. Martina

    Hej!
    Vill bara tipsa om att rulla hela gräset, Det blir helt klart på ett par V jämfört med att så, då man ofta behöver så flera år i rad och det blir ändå sällan lika tätt och fint som det rullade. Risken är även stor att det växer in ogräs i den delen som är sådd som sprider sig och tar över istället för gräs speciellt om det blir en fin sommar dom förra året. Vi anlade vår trädgård för 4 år sedan och att rulla gräset var ett beslut som var klockrent.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för tips <3 för oss är det ju en ekonomisk fråga också då vi vill lägga pengarna på annat 🙂 men vi får se hur det blir <3 tack för tips återigen, kram!<3

  2. Alice

    Tycker det är helt rätt av er att inte bygga nytt :). Men tänk och läs på ordentligt om vinden. Man ska vara försiktig med att förvara på vinden. Plastpåsar går bra men inget annat. Vi har ett hus från -73 visserligen men fukt från huset samlas ofta på vinden och sätter sig då i organiska material och kan orsaka mögel och lukt. Vi har tabbar oss och måste slänga typ allt där uppe pga av lukt. .. ”/

  3. Madde

    Hej måste bara först säga vilken underbar blogg du har 💖 jag undrar ifall F är snickare eller hur vet han hur han ska göra när han t.ex. byggde verandan? 😃

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack <3 nej, haha! Han har aldrig gjort något liknande förr ;p men han är sjukt händig och kan typ allt! Han googlar och läser på och sedan kör han 😀 kram

  4. linda p

    Hahahhaa känner SÅ igen mig med brevlådan. Precis samma sak här, våran har till och med gått sönder pga att den ramlat så mycket. Får bli en ny, igen 🙈

  5. Marie

    Vi har byggt nytt hus och ordnat med gräsmatta..Vi rullade ut gräs nästan överallt förutom på baksidan. Gränsen mellan det rullade och det vi sådde är så markant att jag stör mig på det halva sommaren 😅 det rullade är tjockare och lite högre upp pga av mattan av jord som blir än det sådda. Så tips från mig är att välja att så överallt eller rulla överallt 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åååh vad jobbigt!! Men det kanske växer till sig med åren? Tror du inte det? 🙂 jaa, men vi vill så gärna lägga dom pengarna på annat då det är rätt mycket dyrare att rulla, kram <3

  6. Sara

    Man kan inte ändra på läget som sagt men allt annat.
    Vi har klot ett radhus från 81. De är rätt mycket att göra på det som kök, badrum. Men läget är fantastiskt med sjöutsikt och väldigt lugnt område med störst tomt bland grannarna. Så jag tror ni resonerat rätt. Ni har ett bra läge. Så kan ni bara renovera. Ska bli kul att följa 🙂

  7. Helena

    Jag tillhörde ju dem som tyckte ni skulle vänta med att bygga nytt, så jag tycker ni har tänkt helt rätt, bla med tanke på tomtens läge. Ska bli så kul att följa era kommande husprojekt och få se huset klart!
    En tanke till framtiden, när era barn blir större är att ni vuxna flyttar ner ert sovrum där barnen har sitt lekrum nu och låter barnen få övervåningen med sina egna sovrum och ett eget allrum. Så kan ni bygga ut och på så sätt få större sällskapsytor.
    Lycka till !

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst 🙂 det känns så viktigt med just solläget.. Det kan man ju inte ändra på! Ja, precis! Men tror vi ska slå ut rummet på nedervåningen helt och bygga ut huset åt ena håller då vi har rätt stor tomt kvar, kram! <3 <3

  8. Ulrika

    Hej.
    Kan rekommendera ”Växande design” i Obbola. Jätteduktig på Trädgård🌱🌸. Ger tips och ritar görna upp hur just eran trädgård skulle bli.
    Kan även rekommendera Rullad gräsmatta. Vi tänkte som er gällande att så oxå gräs.Men till slut rullade vi allt och ångrar oss verkligen inte😊. Så skönt att kunna gå på den inom några dagar!
    Lycka till med allt här i Vår o Sommar🌱🌳

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh tack snälla för tips 🙂 kan tänka mig det! Så lyxigt att rulla ut och ha gräs direkt. KRAM <3 och tack!

  9. Katarina T

    Måste bara säga att studsmatta har visat sig orsaka inkontinens hos små flickor och unga kvinnor på grund av att de hoppat studsmatta som små. Det finns studier som visar att flickor som absolut inte ska ha inkontinens har fått det på grund av detta. Tänkte att det kan vara bra för er att veta innan ni väljer att köpa en studsmatta 🙂 Kramar på er och tack för en fin blogg! <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish