Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

God morgon

Hej finisar!

Hoppas att allt är jättebra med er och att ni har haft en fin helg. Vi har haft en underbar helg men också funderat mycket på husbygget och hur vi ska göra. Promenerat runt på tomten som vi reserverat, pratat, kollat på priser kring tillval, klinker, kakel, pratat lite till, funderat, vägt för och nackdelar mot varandra… Vi har nog bestämt oss för att hoppa detta nya husbygge då tomten är sämre än den vi har idag enligt oss. Trots att det är en hörntomt! Och jag fick mina tankar kring det bekräftade av några av er som kommenterade mina föregående inlägg som gäller just detta. Tomten ligger väldigt nära bilvägen och vi har dessutom större tomt idag, bättre solläge, husets placering känns bättre (är ju vissa regler kring hur man måste ställa huset i förhållande till vägen och det blev inte riktigt som vi tänkte när vi väl fick rita upp det på den nya tomten..).. Och vi ryms ju som sagt gott och väl här precis just nu! Det är ju inte ett jättelitet hus vi bor i utan ändå 150 kvm.. Vi sa att vi nog slår ut väggen till lekrummet senare så att vi får mer social yta där nere (när barnen blir lite äldre) och så bygger vi nog ut lite mer i framtiden så att huset blir större. Det är ju inte omöjligt! Men det får bli ett senare projekt =)

Är nog lika bra att det blir såhär då F måste lägga fokus på plugget nu i höst, jag har jobb och kommer att vara hemma med Jolie (och Jason när han inte är på föris..) så vi är nöjda med vårt beslut trots att det också känns lite tråkigt. Man kan ju göra om ett hus men att byta läge på tomten man har går ju inte. Och vårt läge idag slår det nya läget trots att det såklart känns SJUKT lockande att få bygga helt nytt. Känns också bra att inte slita upp barnen utan faktiskt känna att vi kan bygga ut här istället framöver om vi inte ryms.

Vi får se vad framtiden ger men just nu känns detta som helt rätt beslut. Ser fram emot dom kommande månaderna i vårt hus och vi har skrivit en lista på saker som vi ska ta tag i nu framöver. Delar den lite senare idag. Stor kram <3

Under torsdagskvällen stekte F pannkakor vid 23.30, haha! Vad gör man inte för sina barn när man ska åka till badhuset dagen efter?

Vi var på badet med fina vänner! SÅ kul vi hade. Alltid lika mysigt att umgås och barnen kommer så bra överens. Vi åkte till Övik som ligger någon timme bort från Umeå! Tog inga bilder inne på badhuset tyvärr så bjuder på några inne på parkeringshuset istället, haha! Och en liten bild på Jolie när vi skulle byta om och åka hem. Hon imponerade så på mig och badade oavbrutet i typ fyra timmar med otroligt glatt humör! Trodde hon skulle bli trött men icke! Hon somnade dock som en stock i bilen på vägen hem!

Jag och F dukade upp lite gott och skålade för att vi äntligen är klara med alla bitar av vårt bolag, att vi har fått allt klart med F-skatt osv.

Under söndagen klädde vi på barnen ordentligt innan det var dags för en dag i pulkabacken med grannarna.

Gjorde lite varm choklad på havremjölk som verkligen gick hem hos Jason. Blev supergod!

Vi grillade korv, barnen åkte skrana och lekte. Jättefin dag! Vi avslutade dagen med att storhandla och göra glutenfri pizza! F är så bra på att improvisera fram recept och just nu använder han mest bovetemjöl.

Mmmm! Älskar pizza! Speciellt hemgjord. Var ju längesedan vi gjorde det nu här hemma.

Har i helgen också provat en ny spraytan som seriöst är det bästa jag har provat!! Så jäkla enkel att använda och jag är så nöjd så det är inte klokt. Att jag skriver om detta på bloggen ingår inte i vårt samarbete då det bara rörde sig om en insta story men är ni sugna så kan ni beställa hos tanrevel.se och ange koden GABRIELLA20 för 20% rabatt. Kommer att använda den här hela tiden framöver, oavsett samarbete eller ej. Gillar att det går sjukt snabbt och att färgen blir så jämn.

Barnen gosade upp sig i soffan nu i helgen och såg på ”Barnplaneten” på youtube tillsammans. Jason bäddade in sig själv och Jolie under en filt. Så gulligt! Dom blir bättre och bättre vänner för varje dag. Våra älskade ungar! Så glad att dom fick varandra och SÅ glad över att Jolie mår så bra trots sitt hjärtfel. Det ger oss möjligheten till att leva ett så problemfritt liv tillsammans här och nu. Är så otroligt tacksam.

Kommentarer

  1. Alexandra Rae

    Ooh var ar den lampan ifran pa sista bilden? Har précis köpt en lagenhet I Sverige (bor I england) och den skulle passa perfect!

  2. sabina

    Hej! Vi har byggt ett nästan likadant hus som er, med samma planlösning, vi har valt att inte ha lekrum där nere pga att vi ville ha mycket yta att umgås på, våra barn är 2 och 4 år. Vi var väldigt osäkra på om det var rätt val när vi gjorde det men nu är vi såå nöjda! Vi har en del leksaker i det utrymmet under trappen och i lite korgar, målargrejer och deg och liknande i skåpen. De vill ju oftast ändå leka runt på de sociala ytorna eller pyssla vid bordet. De har även redan börjat leka mycket i sina rum på övervåningen de senaste halvåret, så gulligt när de går upp tillsammans! Vi har även tänkt att bygga ut ett burspråk, typ vid altandörren, i framtiden så att nedervåningen känns ännu lite större, det är verkligen ett bra hus med många möjligheter! Vi vill även bygga en balkong från sovrummet och allrummet i framtiden! Läget är viktigast, ett bra solläge, det kan man inte köpa för några pengar i världen!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst är det ett jättebra hus med mycket möjligheter!! 🙂 Vi är också sugna på att bygga burspråk i hallen! Och även bygga ut för matgrupp! 🙂 Du har så rätt. Vi har bästa solläget idag och andra tomten ligger på motsatt håll så det blir tvärtom.. rätt dåligt solläge om man inte planerar upp det riktigt bra. Men med alla regler kring husets placering så kändes det väldigt svårt, kram <3

  3. Marie

    Det är säkert ett bra beslut. Tänker att ni skulle kunna ”unna er” att ex måla om undervåningen om det är något ni vill ändra, likaså de andra rummen. Är hu verkligen inte lätt att göra så många val samtidigt som man behöver vid nybygge så det som går enkelt att förändra är ju inte konstigt om man gör efter att ha bott in sig ett tag!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst! Känner lite samma 🙂 ska unna oss en inbyggd garderob nu och lite annat kul! 🙂 kommer bli så bra <3 kram kram!

  4. Lo

    Är lite sugen på att beställa spraytannen men kan du inte visa före och efterbild? Är lite skeptisk men blir gärna överbevisad 😀

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Den är superbra! Följer du mig på instagram? Visade före/efter + resultat där! Och visade även hur jag sprayar mig med denna osv 🙂 synd att du missade det <3 men ska göra ett till samarbete med dom framöver så då kan du kika på min story! Den är SÅ bra verkligen 🙂

  5. Ellinor

    Jag beställde hem kitet med spraytan igår och använde din rabattkod (TUSEN tack!) och är så förväntansfull! Jag har superdåligt pigment i ansiktet så på sommaren blir jag väldigt brun på kroppen men inte i ansiktet. Så jag håller tummarna för att denna ska hjälpa så jag slipper sminka mig för att inte ha såna skiftningar i färg. Men, visst kan man använda den på kroppen med? Eller är den endast till för ansiktet? Stor kram och hoppas ni får en bra start på veckan!♥️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Den är såååå bra!!! 🙂 tror den är tänkt för att man ska använda den i ansiktet och på överkroppen men jag kör hela kroppen faktiskt 😉 tycker den är helt fantastisk! Så jämn och fin färg. Stor kram och detsamma <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, det är så svårt när han inte måttar bara.. Men ska be honom göra det nästa gång 🙂 kram <3

  6. Petra

    Du sa väl att du skulle gärna ha ett större utrymme i vardagsrummet och få typ en separerad matplats om ni skulle bygga nytt. Ni skulle ju kunna bygga ut där ni har altanen nu och göra det till matplats och sen en ny altan, Då kan ni kanske behålla lekrummet nere, det är ju så himla praktiskt med lekrummet på bottenplan.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja precis 😀 det är tanken!! + slå ut lekrummet i framtiden 😀 just nu är det väldigt praktiskt som du säger, kram kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish