Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tänk att vi hade så rätt

Eller ja.. F hade rätt. F har varit helt säker på att Jason har nedsatt hörsel på höger öra! Han har varit stensäker. Jag har tyckt att han har varit lite fjantig men som ni vet så har jag ändå tyckt att vi kan göra ett till hörseltest.. Han gjorde ju ett när han var cirka två år och då skulle han lägga en boll i en låda varje gång han hörde ett ”piiiip” i hörlurar som han fick där. Vi kände ju direkt att det var lite väl komplicerat för honom där och då.. Han kunde ju lika gärna bara lägga bollarna på måfå eller bli uttråkad och skita i det? Han var ju så liten! Iallafall så visade ju det testet inget avvikande på hörseln.. Vi har pushat för ett nytt hörseltest rätt länge nu hos BVC och nu när vi fick igenom det så visade det sig att han har en stor vaxpropp på just höger öra. Är SÅ glad över att han får hjälp med detta redan nu och tror att det kommer att göra mirakel för både talet och såklart hans hörsel! Så skönt att vi stod på oss och att vi nu kan få bort proppen.

Tycker att man som förälder alltid ska stå på sig i sn magkänsla. Man känner ju ofta på sig och har en magkänsla kring hur saker ligger till. Är som sagt väldigt tacksam över att vi inte bara släppte detta och väntade tills fyraårs-kontrollen.

En bild från förra året =)

Kommentarer

  1. Kristina

    Man måste alltid stå på dig, tråkigt nog. Min yngsta son är född april 17 och i december -17 berättade jag för BVC att jag var rädd att han hörde dåligt. Jag ringde dit flera gånger men hon tyckte inte det verkade vara något, han gjorde ljud och sådant från sig. Efter det har han fått flera öroninflammationer och jag skrev en egenremiss till capio öron näsa hals och träffade en bra läkare som remissa oss till audionom. Fick även tid till läkare, för efter det fick han ännu en öroninflammation. Fick också göra sådant test med att lägga klossar då de inte kunde lyssna med maskin i örat då han har vätska bakom båda trumhinnorna. Det blev ju heeel tokig att han som inte ens är två år ska lägga klossar men hon konstaterade ändå att han hörde dåligt, om det är pga vätskan eller inte vet jag inte..men han sover aldrig en hel natt. En gång sov han som en stock tre nätter utan uppvak och var så glad när han vaknade på morgonen efter han fått antibiotika efter en öroninflammation så man förstår ju att han har ont! Vaknar o är så ledsen. Men nu den 19/3 ska han operera in rör i båda öronen!!! Är såååå lättad och så jävla glad att jag stått på mig. Min kille ska inte ha ont och han har också rätt att höra ordentligt!! Jag hoppas att han efter detta ska sova hela nätter.. men är så lättad o glad att jag stått på mig!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår dig helt!! Får ont i magen av att läsa 🙁 <3 du är grym som stod på dig!! <3 det ska man göra, kram

  2. Maria

    Min son har också problem med återkommande vaxproppar. Vi har fått tipset att körs med revaxör i förebyggande syfte (bara dropparna) brukar även ha lite fervadd som jag lägger ytterst i örat efter dropparna. Vi har spolat hans öron två ggr men sen fick vi remiss till öron näsa hals & där har de sagt att vi inte ska spola igen utan misstänker vi att den kommer tillbaka ska vi ringa de direkt. Där ”dammsuger” de i örat för att få ur vaxet. Tydligen inte så bra att skölja för många gånger. Hoppas ni får bort hans vaxpropp! Både jobbigt för honom men också för oss föräldrar när de inte hör. <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla för information! <3 Så jobbigt med dessa vaxproppar. Vi har också provat revaxör nu och släpper inte proppen så ska vi spola öronen i veckan.. KRAM <3 och ja det är ju så..

  3. Am

    Min son har också problem med vaxproppar, vi är och spolar hans öron rätt ofta trots att vi använder oss utav vaxol nästintill dagligen. Han hade också problem med talet men det släppte rätt snabbt efter första ”proppen” lossnade. Lycka till! 💫

  4. Sabina

    Min äldsta son var de likadant på. Men vi upptäckte de inte förens BVC skicka oss till logoped. Och då kollar dem öronen innan. Nog var de en stor vaxprop på högra örat. Förklara verkligen varför han var så sen i talet och hade egna ord på saker samt inte alltid hörde oss. Men efter de har allt gått bra och både hörsel och talet vart bättre. Dock får han vaxprop minst 1 gång om året så vi kör på revaxör och öronspolning på vårdcentralen.
    Och när min yngsta ( som är lika gammal som Jason) var runt 1,5-3 år så gick jag och kolla direkt på vårdcentralen och han hade också. Så där blir de också lite vaxpropar ibland.
    Det är tur att man tar tag i sånt så dem kan utvecklas ordentligt och kan både höra bättre och göra sig förstådda. 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Skönt att det hjälpte er. Jobbigt att han får det varje år :/ Och ja, du har så rätt 🙂 <3 kram kram!

  5. S

    Fast han har garanterat inte haft en vaxpropp i 2år. Nej nej.. om ni så länge trott att han haft en hörselnedsättning så är det inte pga vaxproppen. Stå på er!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tror inte att han haft en vaxpropp så länge 🙂 han är ju sen i talet men jag tror att proppen har gjort sitt också nu mot slutet. Han säger ”va” rätt ofta och hör bättre när man är nära honom på just det örat.

  6. Emma

    Jobbar som sjuksköterska. Och medel att droppa eller spraya i örat som man köper på apoteket brukar man behöva använda i flera dagar. På jobbet brukar jag säga åt patienterna att använda det minst en vecka. Inte alltid det hjälper utan man kan behöva spola ut vaxproppen. Det är ändå viktigt att fortsätta med medlet fram till spolning då det mjukar upp vaxet och gör det enklare att spola ut.

  7. Åsa

    Men så skönt att ni får hjälp nu så att det förhoppningsvis går lättare för Jason! Och så skönt att det ”bara” är en vaxpropp!
    Det där med magkänsla stämde när jag var gravid. Vi fick höra att vi väntade en flicka. Jag frågade om det inte var lätt att ta fel på ul, men läkaren sa att fostret var så stort i mitt fall (tror jag var i v 27) att han var 100% säker. Jag kunde ändå inte riktigt tro honom, och på ett av de sista ul jag gjorde innan förlossning (fick göra många extra pga dålig tillväxt) fick jag med mig en bild hem att visa maken, där hela ”paketet” syntes. Så visst var det en liten pojke!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen vsst 😀 <3 Men sååå galet!! Får rysningar av att läsa det 🙂 man vet mer än man tror, bara man känner efter <3 kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi köpte ett ”medel” på apoteket mot det men det har inte fungerat så vi ska ringa dit på måndag igen 🙂 det sa läkaren att vi skulle göra om proppen inte släppte. KRAM

      1. Cissi

        Man brukar spola örat men de gör dom helst inte. Man brukar alltid få prova sprayen först. Min äldsta grabb fick spola sina öron. Massor kom ut! Han tyckte det var väldigt otäck. Äldsta jäntan har vi provat spray på, det funkade! ..men det tog lång tid. Alltså flera flera dagar innan det äntligen ”kröp ut” ☺

  8. Marlene

    Exakt samma var det med vår dotter. Fsk och vi kände att något var fel. Men BVC gjorde inget. Men till slut fick vi hjälp och det visade sig vara en stor vaxpropp. MEN, det slutade inte där för oss… När hon var fem år fick vi tjata oss till en remiss till öron näsa hals på Nus, vi kände att hörseln var lika dålig som innan. Och det visade sig att vi hade rätt! Hon hade hela tiden sen spädbarnsåldern (redan då kände vi att hörseln inte stämde) haft vätska bakom trumhinnan. Och för varje förkylning så hade det blivit värre och värre. Så det slutade med att öron näsa hals opererade in rör i båda öronen. Idag är hon problem fri och det känns SÅ SKÖNT! Viktigt att stå på sig om man känner att något är fel.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish